12 Ekim 2019 Cumartesi

Bu yıl bu işlere yatırım yapanlar iyi gelir elde edebilir



2019’un trendlerini inceleyen araştırmacılar bu yıl ‘parlayacak’ iş kollarını belirledi. Bu sektörlere yatırım yaparsanız iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

KİŞİYE ÖZEL KOZMETİK

Saç tipine özel şampuan ya da cilt rengine göre üretilmiş kozmetik ürünleri şimdiden 2019’un en hızlı yayılan trendi olmuş durumda.

KİŞİSEL SAĞLIK YAZILIMCILIĞI

Artık birçok kişi günde kaç adım attığını, kaç kalori aldığını, bunların kaçını harcadığını cep telefonu uygulamasından takip ediyor. Bu alanda yapılan uygulamalar büyük ilgi görüyor.

KIRIK PORSELEN TAMİRCİLİĞİ

15’inci yüzyılda ortaya çıkan ‘Kintsugi’ parçalandığında asla eskisi gibi olmayacak ürünlerin yeniden güzel görünmesini sağlıyor. Altın, gümüş ya da platin tozunun tutkal olarak kullanılması olan ‘Kintsugi’ye ilgi giderek artıyor.

İKİNCİ ELCİLİK

Artık evleri az eşya ile döşemek moda. Bu modaya uymak isteyenler fazla eşyalarını satıyor ya da kiralıyor. Bu satışlarda aracı olmak kârlı bir iş olabilir.

'RENKLİ' OYUNCAKÇILIK

Dünya genelinde aşırı sağın güç kazanmasıyla birlikte faşizm karşıtları da ırkçılıkla mücadele için farklı yollar arıyor. Bunlardan biri de farklı ten renklerine sahip oyuncak bebekler üretmek. Bu bebeklere ilgi hızla artış gösteriyor.

DİJİTAL KLİNİK

Telefon, tablet bağımlılığı arttıkça, bunlardan kurtulmak isteyenlerin sayısı da çoğalıyor. Telefonların içeri alınmadığı dijital detoks kliniklerine talep de yükselişte.

ÇİÇEKÇİLİK

2000’lerde başlayan evlerde bitki bulundurmama trendi artık etkisini kaybetti. Birçok kişi yine evlerini bitkilerle süslemeye başladı. Saksı çiçekleri satmak kârlı bir iş olabilir.

ORGANİK TARIM 

Sebze ağırlıklı beslenme Vegan (hayvan kaynaklı olmayan gıdalarla beslenme) yaşam stili dünya genelinde hızla yayılıyor. Sebze üretimi ve dağıtımına yapılacak yatırım kısa vadede büyük kâr getirebilir.

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLÜK

Çevreye verdiği zarar nedeniyle özellikle pet şişe gibi tek kullanımlık plastiklere olan talep giderek azalıyor. Dolayısıyla geri dönüştürülmüş ürünleri satmak kazançlı olacak.

HAYVANLARA LÜKS BAKIM 

Evcil hayvanlara lüks bakım hizmeti veren kedi ya da köpek otellerine talep hızla artıyor.

KAŞ ESTETİSYENİ

Son yıllarda kaş dövmesi yaptırmak moda olmuştu. Bu sene ise ‘nanoblading’ tekniğiyle kaş bölgesine tüy ektirmek ilgi görüyor.

20 yorum:

  1. Geri dönüşüm üçlük son iki yıldır çok talep gören bir meslek haline geldi... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle. Geri dönüşüm artık doğanın da bir ihtiyacı

      Sil
  2. özellikle yazılım, kozmetik, 2. el ürünler, organik tarım, geri dönüşüm ve şu sıralar hayvan bakımları bunlar geleceği parlak alanlar size katılıyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların ihtiyaçları ne kadar da değişiyor. Eskiden hayvan bakımı için çoban arardık şimdi ise evcil hayvanımıza bakacak birilerini arıyoruz.

      Sil
  3. Mikroblading'i biliyorum ama nanoblading'i sizden duymak şaşırttı beni.Gerçekten tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayanların neler yaptığı bilinmiyor mu sanıyorsunuz :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  4. Az masraf ile çok iş yapmanın bir çok yolu var. Geri dönüş, atık ürünler vb. bir çok sermayesiz işin, geliri de çok olduğundan kazandırıcı gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet belirtilen işler yüksek sermayeler gerektirmez.

      Sil
  5. Cicekcilik yapmak isterdim 😊

    YanıtlaSil
  6. Geri dönüşümün önemi artık çok daha iyi biliniyor..

    YanıtlaSil
  7. Bahsi geçen iş fikirleri son yıllarda atağa geçti. Önümüzdeki dönemlerde ilgi daha çok artacaktır. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. İş fikirlerine bakıldığında normal şartlarda gelecek vaad eder. ::)) Ama şartlar normal değil . Türkiye ekonomik acıdan krizin arkasında savruluyor ve insanlarda yatırım yapmaktan kaçınıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım İstanbul seçimlerinden sonra artık Türkiye'nin bir raya oturması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  9. Açıkçası bazen bende işi gücü bırakıp ikinci el eşya mı alıp satsam diye düşünmüyor değilim. Zira iyi para var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle üniversitelere yakın yerlerde iyi kazanç elde ediyorlar

      Sil
  10. Evet sürekli yeni iş sahaları açılıyor bazı mesleklerde kayboluyor tabi ne iş yaparsanız yapın hakkıyla yapmaya çalışın teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR