Kınık köyündeki evinde küçük akvaryumlarda hobi olarak akvaryum karidesi yetiştiren İssi, bir süre sonra bu canlıları sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.
İlgi odağı haline gelen karidesleri araştırmaya başlayan İssi, zaman sonra evinin bahçesine eski buzdolaplarından daha geniş çapta bir merkez kurdu.
Burada üretimlerini artıran İssi, kendi imkanlarıyla üretimi artırdı. Bilecik'te bu tarz üretim yapan birinin olmadığını belirten İssi, Türkiye'nin her bölgesinden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Türkiye'de iklim şartları dolayısıyla karideslerin Akdeniz Bölgesinde üretiminin yapıldığını kaydeden İssi, alanını daha da genişletmek istiyor.
Göksel İssi, "Evde hobi olarak başladığım karides yetiştiriciliği benim için daha sonra güzel talepler geldi. Farklı tür ve farklı özelliklerdeki karideslerle ilgili yaklaşık 6-7 ay gibi bir zaman diliminde araştırma yaptım. 'Nasıl olur? Nasıl üretebilirim?' gibi. Su şartları iletkenlik değerleri gibi araştırmalardan sonra neocaridina türleri ile başladım.
Kiraz karides, bloody mary, sarı ateş, mavi melek gibi talep artınca Türkiye genelinde güzel istekler de gelince sosyal medya üzeriden paylaşım yaptım Bilgi eksikliğimi tamamladım. Oradan güzel yardımlar alarak kendimi geliştirdim. Talepler yoğun olunca eski buzdolaplarından Kınık köyünde bir Ar-Ge merkezi kurmaya karar verdim. Şu an için güzel gidiyor, her şey yolunda.
Buradaki çalışmalardan verim alırsam diğer türler ile ilgi Ar-Ge merkezini büyüterek hedefim Türkiye ve dünya çapına açılmak istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Bazı işlerde bir kıvılcım yeter
YanıtlaSilİhtiyaçlar işleri getiriyor
Sililginçmiş, insanın aklına gelmez
YanıtlaSilEvet bende daha önce hiç duymadım
SilBaşarılar diliyorum. Hobi ile başlayarak büyük bir şans yakalamış. Dilerim ilerisi de diledikleri gibi olsun. Böyle haberler sevindirici.
YanıtlaSilİnsanlarımızın üretmeyi alışkanlık haline getirmesi gerekiyor.
SilSelamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirim. Bu arada blogumda bir mim bulunuyor blogunuzda cevaplarsanız çok sevenirim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim hoşgeldiniz mutlaka dönüş sağlayacağım
SilBen de en fazla fanusta baktım :) Akvaryumda nasıl olur bilmiyorum
YanıtlaSilAkvaryum yetiştiriciliğini ben de sevmiyorum. Ama gerçekten yaratıcı bir fikir olmuş bu. Tebrik etmek gerek bu tür çalışmalar yapan herkesi.
YanıtlaSilEvet su ürünleri ile uğraşanlar için güzel bir örnek
SilBirileri bir şeyler yapıyor ve başarılı oluyorsa desteklemek gerektiğini düşünüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Size de teşekkürler bazılarına örnek olması açısından güzel bir bilgilendirme oldu.
YanıtlaSilHobi olarak başlamış ve vesile olmuş. Bende tebrik ediyorum.
Sil