3 Ocak 2019 Perşembe

Doğa için geri dönüşüm iş fikrine ne dersiniz?



Kısaca ifade etmek gerekirse, tüketilen ve arda kalan atık maddelerin çeşitli işlemlerden geçirilip tekrar kullanıma sokulmasına geri dönüşüm denir.

İlerleyen satırlarda geridönüşüm işi  yaparak para kazanma işfikrinin devlet teşvikleriyle de yatırımcısına çeşitli vergi avantajları sunduğunu okuyacaksınız.

Geri dönüşümün Faydaları

Çeşitli işlemlerden geçirilerek elde edilen geri dönüşüm ürünlerinin çevreye birçok faydası vardır. Bunlar kısaca:

Enerji tasarrufu, doğanın dengesini bozmadan ona katkı sağlaması birincil faydaları olması yanı sıra geri dönüşüm ürünleri çevre kirliliğini, su kirliliğini de gözle görülür bir şekilde engeller.

Doğal kaynaklarımızın düşüncesizce kullanıldığı ve bütün insanlığı adeta bir uçurumun kıyısına getiren böylesi bir durumda geri dönüşüm ürünlerinin kullanılması esasen bir lüks yahut bir ayrıcalık değil, her insanın üstünde düşünmesi gereken sosyal bir konudur.  Geri dönüşüm ürünlerini kullanmak  ülke ve dünya ekonomisine çok büyük olumlu etkiler sağlayacağı gibi geri dönüşümden para kazanma şansı elde etmenizi sağlar.


Geri dönüşüm ürünleri nelerdir?

Geridönüşüm işi yaparak para kazanma iş fikrinde aslında saymakla bitmeyecek ürün yelpazesinden bahsedebiliriz. Öncellikle geri dönüşüm ürünlerinin elde edildiği maddelere kısaca bir göz atalım.


Cam, alüminyum, plastik, plastik şişeler ve kutular, araba aküleri, piller, yazıcı tonerleri, motor yağları olmak üzere diğer maddeler, geri dönüşüm işi yaparak para kazanma için seçeceğiniz maddelerdir.



Geri dönüşümden nasıl para kazanılır?

Geri dönüşümden para kazanma sorularına verebileceğimiz cevaplar, sizin bu işe belli bir sermaye yatırarak yatırımcı olmanıza ya da sadece geri dönüşüm ürünlerini toplayarak bir geri dönüşüm işletmesine götürüp kazanç elde etmenizi sağlamak için tavsiyeler verecektir. Ne kadar kazanacağınız konusunda kesin rakam çalışmanıza bağlı ancak bu işten iyi para kazanılıyor olmasa geri dönüşüm sektörü bu kadar gelişmezdi.


Sadece geri dönüşüm firmalarının gözle görülür şekilde ekonomide yer aldığına bakmak kadar küçük büyük birçok firmanın çevreye duyarlı ürünler için ayırdıkları bütçelere ve geri dönüşüm ürünleri için yürüttükleri reklam kampanyaları ve sosyal projelere de bakmak gerekir.

Geri dönüşüm de devlet teşvikleri nelerdir?

Geridönüşümden para kazanma için geri dönüşüm malzemelerini dönüştüren bir işletme kurabilir, bu konuda devlet teşviklerinden faydalanabilirsiniz.

Şirketleri geri dönüşüm konusunda teşvik etmek için yatırım yapacaklara gümrük vergisi, alınan ekipmanlara %30’lara varan vergi muafiyeti devlet tarafından sağlanıyor.

Bunun yanı sıra Geridönüşümden para kazanma amacıyla işletme kuran veya makine alan yatırımcıların teşviki için alınan kredilere faiz desteği de verilmektedir. Geri dönüşüm işinde, tehlikeli atık dönüştürülmesi için vergi muafiyetlerine ek olarak, %60 oranına kadar yatırım katkısı sağlanıyor.


6 yorum:

  1. Ne güzel bir işmiş bu böyle. Hem kazanmak hem de doğanın temizlenmesi adına çok önemli. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Daha önce hiç duymamıştım. :)

    YanıtlaSil
  2. Herkes doğa için taşın altına elini koyması gerekiyor. Ben ticari bakıyorum, Lidyalılar dan beri onun hükmü geçiyor.

    YanıtlaSil
  3. Hocam fikirleriniz mükemmel blogunuzu da çok beğendim... Başarılar. Sizi de bloguma beklerim. Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Rap bize marka! Blogunuz blog listeme eklendi.

      Sil
    2. :) Teşekkürler takipteyim...

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR