10 Şubat 2019 Pazar

İş Arayanlar İçin Harika Bir Rehber


Profesyonel çalışma hayatınız boyunca her zaman karşı karşıya kalabileceğiniz bir durum olan iş aramak için hangi yöntemler daha etkili. İş arayan bir insan neler yapmalı ve nasıl bir ön hazırlık süreci olmalı? İş ararken yapılması gerekenler nelerdir?

Ne istediğinize karar verin

Nasıl bir iş istiyorsunuz? Eğitimini aldığınız alanda mı, yoksa hayal ettiğiniz işte mi? Bunu belirledikten sonra adımlarınızı o doğrultuda atmanız sizin faydanıza olacaktır.

Etkili bir özgeçmiş hazırlayın

CV’niz sizin kariyer kimliğinizdir. Dikkat çekecek ve başvuruda bulunan diğer adaylardan farklılaşmanızı sağlayacak özellikte düzenlenmelidir. Eğitim, iş deneyimi, bilgi, birikim, yetkinlik, başarılar gibi gerekli bilgilerinizi, bir sayfayı geçmeyecek biçimde, kısa, öz ve ‘görsel’ olarak sunmalısınız. Örneklerini ve hazır kalıplarını internette bulabilirsiniz. Hatta yapabiliyorsanız 2-3 dakikalık bir ‘video CV’ çok daha etkili olabilir.

Bu iş/şirket/endüstri hakkında neler biliyorsunuz?

Kriterlerinize ve tecrübelerinize uygun firmalara başvuruda bulunun. Size uygun olmadığını düşündüğünüz firmalara CV göndermek vakit kaybıdır.

İş arama platformunuzu geniş tutun

İnternetteki onlarca iş arama sitesini değerlendirin. Buralara CV bırakın, yeni ve güncellenen ilanları düzenli olarak takip edin.

Kendinizi belirli bir alanla sınırlamayın

Alanınızla ilgili kurs, seminer ve konferanslara katılın, kitaplar okuyun. Daha sonra bu tecrübelerinizi CV’nize ekleyerek firmalara bir daha gönderin.

Geri dönüşüm isteyin

Görüşme yaptığınız firmadan sizi aramalarını kabul edilmediğiniz takdirde ise bunun nedenlerini bildirmelerini isteyin.

4 yorum:

  1. Eskiden derlerdi ekmek arslanın ağzında şimdi nerede olduğunu kimse bilmiyor

    YanıtlaSil
  2. Evet Yusuf hocam eskiler ekmek aslanın ağzında derlerdi, bir dönem ekmek aslanın midesinde dediler, ya şimdi ?

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. İş arayanların gözden kaçırdığı şeyler olabilir diye düşündüm

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR