7 Mayıs 2019 Salı

Cinsel İstismara ve Kadına Şiddete Hayır!


İnsanlık nasıl böyle pisleşiyor neden böyle oluyor diye zaman zaman sizlerde düşünüyor olmalısınız. Her çocuk kaybolduğunda yüreğimiz ağzımıza geliyor, her kadın eşinden boşandığında bir şeyler olur mu diye düşünür olduk.

İnsanın içine sindiremediği bu iğrençliklere en kötü cezaların verilmesin de toplum olarak hemfikiriz. Benim dikkat çekmek istediğim konuysa zaman zaman rastladığım şeyler aslında. Örnekleri verdikçe kafalarda daha fazla netleşeceğine inanıyorum. Bunları bazen bilerek ya da bilmeyerek yapıyor bazı insanlar.

Kadına şiddet konusunda önce kadın, kadını korumalıdır öyle değil mi? Ama nedense öyle olmuyor.

Sosyal medya da, tv de kadınların kadınlara şiddetini de izliyoruz, kadının dövülmesi gerektiğini söyleyen kadınlarda görüyoruz.

Bazı erkek evlatların en yakınları tarafından şiddete meyil etmesinin sağlandığını gördüğümüz çok oldu. Ve bu telkinlerin ilerleyen zamanlarda aşırı şiddete, cinsel istismara dönmesine ne demeli?

Evlenmiş erkek evlat üzerinden gelinin baskı altına alınma isteklerine de sık sık şahit oluyorsunuz öyle değil mi?

Birbirini çekemeyen kadınların şiddeti hangi boyutlara çıkarabildiklerini de biliyoruz biz. Kendini yetiştiremeyen kadının kendini yetiştiren kadını aşağı çekme duygusunu da.

Çok yakın zamanda bir kadından duyduğum bir söz var ki, umarım bu düşünceye sahip son kadındır diye düşünmeden edemedim. O kadının sözü sansürsüz bir şekilde şöyleydi: "erkek biraz puşt olmalı". Asıl anlamını bilmemekle birlikte 'puşt' kelimesi toplum içinde kaypak, kaba, kandıran vb. özellikleri taşıyan kişilere söyleniyor. Yani muhtemelen bir erkek yetiştirmiş ya da yetiştirecek bir kadın böyle düşünüyor.

Her gün artan bu insanlık dışı olaylara bir çok neden sıralıyoruz, cehalet, sevgisizlik vs. Lakin herkes kendine bakıp yanlışlarını düzeltmelidir. Savunulan yanlışların size ya da yakınlarınıza döneceğini unutmayın.

Ne kadar acı örnekler var ve buraya yazılamayacak kadar kötü durumdalar..

22 yorum:

  1. Maalesef bu acı örnekler çok fazla.. Ve hala çağımızda kadın ve çocukların baskı, şiddet ve taciz görmesi utanılacak bir durum. Erkeğin yetiştirilmesi önemli. Kadının kendini yetiştirmesi, evlatlarını iyi yetiştirmesi önemli.. Aslında hepsi zincirin birer halkası gibi.. Hepsi birbirine bağlı. Kadın veya erkek, herkesin içindeki insani duyguları sorgulayıp, geliştirmesi gerekiyor, vicdan gerekiyor..

    YanıtlaSil
  2. çok doğru sözler,güzel örneklemeler..kadının dövülmesi gerektiğini söyleyen kadınların olması kadar garip bir ülkedeyiz maalsef..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bunları gördükçe kadın ne yapmaya çalışıyor diyorum

      Sil
  3. Ülkemizde çok yaşanan ve kanayan bir yara..Kadının düşmanı yine bir kadındır.Allah ıslah etsin bunları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bunun farkına varılır ve kendilerine döneceğini unutmazlar

      Sil
  4. Dikkatlerin çekilmesi gereken bir konuydu, teşekkürler. Erhan bey ben bu kez de eski Ramazanlara dair bir mim hazırladım ve sizi de mimledim. Gelip alırsanız mutlu edersiniz :)

    YanıtlaSil
  5. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri bu. Kadını da erkeği de doğuran ve eğiten yine bir kadın değil mi? Bu zihniyet değişmedikçe biz daha çok haber izleriz.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten de öyle haberler duyuyoruz ki yeter artık demek fayda etmiyor. Cehalet ve bu cehaleti körükleyen bir zihniyet oldukça bu durumun üstesinden gelinemez.

    YanıtlaSil
  7. Erkek puşt olmalı diyen zavallı kadın diyecek bir şey bulamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu düşünce de başka kadın yoktur ne diyelim.

      Sil
  8. Bu konuya duyarlilik gösterdigin için teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin duyarlılık göstermesi gerekiyor rica ederim.

      Sil
  9. Malesef ülkemizde çok fazla yaşnıyor azalması dileğiyle.

    YanıtlaSil
  10. Kadının hür iradesini yok eden, bilincini zehirleyen erkek hegemonyasıdır esasen. Bin yıllarca kadına biçilen rolün, dayatmanın sonucudur tüm bu akıl dışı durumlar. Bu anlamda cinsiyetçi yaklaşmak yerine, toplum olarak (kadın ve erkek) bilinçlenmeye ihtiyacımız var.
    Bilinçsiz kadın eşittir bilinçsiz toplum yaklaşımı da oldukça eksik. Çocuğu dolayısıyla toplumu şekillendiren kadındır demek bence son derece bencilce ve hatta günah keçisi muamelesidir. Ne çocuğu ne de topumu şekillendiren sadece kadın (anne) değil, aynı zamanda erkektir (baba), devlettir ve toplumun geri kalanıdır.
    Eğitim, kültür, bilinç, vicdan, adalet duygusu vs. hepimizin ihtiyacı olandır. Daha temiz bir toplum olmak dileğiyle.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekillendirme konusunda haklısınız. Benim öncelikle bahsetmek istediğim şey bu konuda zulm gören taraf kadındır. Ve bu yüzden hassasiyet göstermesi gereken kadından ummadığım şeyler duyunca şaşırıyorum. Yoksa suçlu arama niyetinde asla değilim. Herkes elini vicdanına koyacak.

      Sil
  11. Yazınızdan bağımsız olarak genel düşüncelerimi yazdım, toplumsal algıya vurgu yaptım sadece. Yoksa yukarıda yazdıklarınız konusunda elbette sizinle hemfikirim. Toplumdaki yozlaşma kimin canını acıtıyor, sinirlerini bozuyorsa, işte onlardır umut... İyi ki hala böyle hissedenler var, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR