3 Mart 2019 Pazar

'Derin Uzay' Temalı Robotlar Yarışması


FIRST Robotics Competition, lise çağındaki gençlerin takım ruhunu, yardımlaşmayı ve sonuç yerine sürece odaklanarak, birlikte kazanmayı benimsetmektir. Öğrencilerden, belirlenen oyun ve kurallar dâhilinde robotlarını yapmaları, aynı zamanda kendi iş planlarını oluşturup kaynak bularak sürdürülebilir bir takım oluşturması bekleniyor.

2-4 Mart 2019'da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenecek İstanbul Regional'da Afganistan, Brezilya, İsviçre, Polonya ve Türkiye'den 36 lise takımı yer alırken, 5-7 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, Bosphorus turnuvasında Libya, Polonya, Ukrayna, Türkiye'den 32 takım yer alacak.

Robot performansının yanı sıra teknik birikimleri ve topluma kazandırdıkları değerler ile incelenen takımlar bu kriterler çerçevesinde farklı sektörlerden alanında uzman jürilerin değerlendirmesi sonucu ödüllendirilecek.Turnuvanın kazananları 17-20 Nisan 2019  tarihlerinde Houston'da düzenlenecek Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

Etkinliğin tamamı sponsor ve gönüllü desteği ile yürütülüyor. Her etkinliğin en az yaklaşık 160 gönüllü ile yürütüldüğünü belirten Fikret Yüksel Vakfı Türkiye Temsilcisi Ayşe Selçok "2018 sezonunda sponsorların desteği ile Türkiye'deki takım sayısında yüzde elli artış oldu, Yaklaşık 800 firmanın desteklediği toplam 81 Türk takımı turnuva hazırlıklarını tamamladı. Eğitim kurumlarımıza destek olan tüm sponsorlara teşekkür ederiz," dedi.

Tüm bilim severleri ücretsiz olarak düzenlenen İstanbul ve Bosphorus Turnuvalarına davet ederiz!

17 yorum:

  1. Yeni temanız güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni alan adına yeni tema arıyorum teşekkürler

      Sil
  2. Ne kadar güzel oldu bilgilendirmeniz. Keşke İstanbul'da olsam kesinlikle katılmak isterim. Gönül istiyor ki, ilerlememizi sağlayacak yarışmalar, turnuvalar, eğitim ciddi bir tutumla uygulansın ve çoğalsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye çok güzel aktivitelere ev sahipliği yapmaya başladı. Halkımız bir de kaliteli eğitim alabilse neler yapacak siz düşünün. Teşekkürler.

      Sil
  3. Gençlerin birlikte çalışmalarını sağlamak için güzel etkinlikler.
    Devamı olmalı

    YanıtlaSil
  4. Keyifli ve bir o kadar da önemli bir turnuva. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir etkinlik robotlara ilgi duyan bircok izleyici gidecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında hepimiz ilgi duyacağız gibime geliyor :) Teşekkürler

      Sil
  6. Derin uzay temalı robotlar yarışması öğrencilerin gelişimi için yararlı bir proje. Bu tür projelerin daha çok yaygınlaşması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  7. Sponsorların da destekleriyle bu tip organizasyonların artarak devam etmesini diliyoruz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Böyle çalışmaları destekleyen sponsor ve gönüllüleri tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
  9. bu tip yarışmalara ve arge büyük önem verilmesi gerekiyor

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR