25 Eylül 2019 Çarşamba

Hacker Olup Genç Yaşta Büyük Paralar Kazanmak

Hackerlar, insanların kafasında çoğu zaman bir odaya doluşup bulduğu her sistemi ele geçiren şapkalı figürler olarak yer bulur. Ancak her bilgisayar korsanı bir suçlu değildir ve çoğu zaman firmalar kendi açıklarını bulması için beyaz şapkalı hackerlara bug bounty programı adı altında ödüller verir.


Santiago Lopez'de bunlardan biri. 19 yaşındaki Santiago Lopez, ailesiyle birlikte Buenos Aires'te yaşıyor. Şubat ayında resmen bug ödül platformu HackerOne'a göre, bugüne kadar ilk bug bounty milyoneri oldu. Lopez, 15 yaşında hack işlerine başlamış ve 16'da ilk ödülünü ( 50 $) kazanmış. HackerOne ile anlaşma yapana kadar kariyerinin bu noktaya geleceğini fark edememiş.

Santiago: “Etik hackleme yoluyla ne kadar para kazanabileceğimin farkına vardım. Platform beni güvenlik açıkları için çok iyi para ödeyen lider kuruluşlara açtı, bu yüzden çok para kazanma ve gerçekten kariyer yapma fırsatı buldum. Genelde günde yaklaşık altı veya yedi saat harcıyorum, bu yüzden neredeyse tam zamanlı bir iş gibi. Bir bug bulduğunuzda, bu dünyadaki en iyi duygu.” diyor.

Santiago, kazandığı parayla kendine iki araba (bir Peugeot RCZ ve bir Mini Cooper) ve bir sahil evi almış.

“Her zaman, eğlendiğim için hacklemek isteyeceğim ancak bir noktada üniversiteye ya da koleje gitmek ve çalışmaya başlamak istiyorum. Bundan sonra güvenlik alanı üzerine kendi şirketimi kurmak istiyorum. Hacking her zaman hayatımın büyük bir parçası olacak.” dedi.

İnternet dolandırıcılığının insanların, hesaplarını, paralarını hatta hayallerini çalabilecek boyutta olduğunu biliyoruz. İnternet olduğu sürece de genç yetenekli beyaz şapkalılara hep ihtiyaç olacaktır.

11 yorum:

  1. Gençler ilginç yollardan para kazanıyor etik hackleme yapıyorsa bravo.

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsanız illegal işler yapan gençlere teknoloji firmalarından teklif geliyor, firmayı seçtiklerinde legal kişilikler oluyorlar ama seçmeyen daha çok kişi var ne yazık ki

    YanıtlaSil
  3. Benim de keşke böyle bir yeteneğim ve işim olsaydı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama maalesef hacker olmak pis işlerle başlamayı gerektiriyor. Firmalar bu imajı düzeltiyor :) siz iyi bir internet kullanıcısı olarak kalın :)

      Sil
  4. Türkiye'de Tamer diye biri vardı. Benzer bir hikayesi vardı. Aslında etik olmayan bir hacker olarak başlamıştı bu işe. Sonradan polis, savcılık vb. derken iyi yola girmesi gerekmişti. Son zamanlarda şirketlere güvenlik danışmanlığı veriyordu.

    YanıtlaSil
  5. Etik amaçlı güvenlik açıkları için kullanılsa keşke hep. Biraz teknik bilgisi olan hemen illegal yollara başvuruyor onun bunun emeğini çalmaya çalışıyor. Gençleri fazla özendirme taraftarı değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güç zehirlenmesinin başlangıç evrelerinden bir tanesidir bu sonrası kötü bitiyor.

      Sil
  6. türk gençlerinden başarılı hacker ve yazılımcılar çıkar inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniliğe ve gelişime açık bir toplumda yaşıyoruz neden olmasın

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR