5 Mart 2019 Salı

Mesleğini Bıraktı Şimdi Avakadolu, Muzlu, Ispanaklı Tostlar Hazırlıyor


Adana’da hastane yöneticiliğini bırakıp eşiyle birlikte tost dükkanı açan Önder Özel, "Günde ortalama 100 tost satıyoruz. Ispanaktan avokadoya farklı malzemeler kullanıyoruz. Adana gibi bir kentte kebaba karşı biz de farklı bir tat sunuyoruz" dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Toros Caddesi’nde geçen yıl hastane yöneticiliğini bırakarak tostçu dükkanı açan Önder Özel, hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Eşiyle birlikte çalıştıklarını belirten Özel, onlarca çeşit tost yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Sağlık sektörünün içinden geldiğimiz için A’dan Z’ye her şeyi düzenleyerek yapıyoruz. Tamamen sağlıklı tostlar üretiyoruz. Aslında evde sürekli eşimle birlikte tost yapıyorduk. Yaparken hem eğleniyor hem de mutlu oluyorduk. Sonra bunun üzerinden neden para kazanmayalım diye düşündük.

Çeşit konusunda İstanbul’daki arkadaşımız bize yardımcı oldu. Oradaki denediği tecrübe ettiği şeyleri biz de deneyimleyip üstüne katıp çoğalttık. Ispanaklı tosttan avokadolu tosta farklı malzemeleri tekrar tekrar deneyerek yaptık. Sonrasında zaten malzemeler çoğaldıkça ürün de çoğaldı. 72 farklı ham maddeyle tost üretiyoruz. "

AVAKADOLU, MUZLU, ISPANAKLI TOST


Müşterilerinin avokadolu, muzlu, ıspanaklı tost çeşitlerini duyunca şaşırdıklarını belirten Özel, müşterilerin bu tür tostları yedikten sonra tadından çok memnun kaldığını söyledi. Adana insanın lezzetin güzel olduğu her ürüne hakkını verdiğini dile getiren Özel, şöyle konuştu:

"Önemli olan onların damak tadını yakalamak. Sucuğu, kavurmayı biraz daha Adanalılaştırdık. Şu an inanın öğle ve akşam öğününde tost yemeye gelen insanlar var. Gününe göre değişse de günde ortalama 100 tost satıyoruz. Tabi Adanalı güneşli havayı gördüğü anda bu rakamlar çok daha yukarı çıkabiliyor.

Tost fiyatlarımız 30 TL’ye kadar çıkıyor. İnsanlar ilk etapta biraz pahalı bulsa da yedikten sonra çok memnun ayrılıyorlar. Aslında ana amacımız sağlıklı tostlar yapılabildiğini göstermek.


İnsanlar bizi 3’üncü nesil tostçu olarak değerlendiriyor. Bunun sebebi sağlıklı ve zengin içerikli tostlar üretmemiz. Adana gibi bir kentte kebaba karşı biz de farklı bir tat sunuyoruz."

Haftanın 4 günü mutlaka Özel’in iş yerinde tost yediğini söyleyen Aydan Karaman adlı vatandaş ise Özellikle avokadolu tostu denediğimde çok beğenmiştim. Kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü çok farklı tostlar var" diye konuştu.

20 yorum:

  1. Avokadolu ıspanaklı tost fikri çok değişik geldi. Hiç denemedim şimdiye dek. Son dönemde çok sayıda girişimci hakkında işini bıraktı şunu açtı, istifa etti hayal ettiği şu işi kurdu gibi haberleri çok sık duyar olduk. İnsanlar artık 9-6 maaşlı beyaz yakalı olarak çalışmak istemiyor; kendi istedikleri işi yapmaya yöneliyor ve bu çok umut verici. Standart bir tost büfesi yerine değişik konseptli açmaları ve hijyene gösterdikleri özen başarıyı getirmiş, şahane bir örnek. Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle farklı girişim örneklerini görmek çok güzel. Bu güzel örnekler bir çok hevesli insana da cesaret veriyor. Kaliteli bir şey yapıyorsanız tutmaması zor. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. büyük cesaret alkışlıyorum başarılar ve bol şans diliyorum ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında çok farklı meslekler ama hayaliymiş işte :)

      Sil
  3. Girişimcilik örneği tebrikler basarilar

    YanıtlaSil
  4. Avokadolu ıspanaklı tost fikri süpermiş ����
    Günde 100 tane bu zamanda iyi sayı valla tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana da kebap a karşı iyi iş yapıyor gerçekten

      Sil
  5. Bir işte fark yaratmak, her zaman kazandırır. Örnek hareketler bunlar, teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı yapılan her şey müşterisini buluyor teşekkürler

      Sil
  6. Evet Adana'da artık kebaptan farklı tatlar denemek istiyoruz.. Denk gelirse ziyaret ederim mekanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana deyince akla sadece kebap geliyor hakikaten bir de benim aklıma Adana Sıfır Bir :)

      Sil
  7. Sıra dışı yaşam becerileri her insan bunu yapamaz bence, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Avokadolu muzlu ıspanaklı tost da neymiş yahu. Hadi ıspanağı anladım diyelim, malum ıspanaklı börek veya gözleme gibi bir şey olabilir. Ama avokadoyla muz ilginç. Şöyle ucundan birazcık yerim denemek. İçin Belki de güzeldir. İyi iş fikriymiş. Sevdim.

    YanıtlaSil
  9. Hayranlık uyandırıyor böyleleri... Sayıları artar ve başarılı olurlar umarım her biri. Çok teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel örnekler yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Bazen her şeyi bırakıp yeni denizlere yelken açmak gerçekten iyi geliyor insana ama cesaret lazım bu beyin tost dükkanı açması çok güzel bir örnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkesin kalkışabileceği bir şey değil teşekkürler

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR