14 Ocak 2019 Pazartesi

İlaç deneği olarak kazanmak mümkün


İlaç deneği olarak kazanmanın mümkün olduğunu duymuş muydunuz? Gelir elde etme yöntemleri arasında belki de en korku dolu olanıdır. Çünkü henüz ne gibi etkiler yaratacağı bilinmeyen bir ilaç, üzerinizde denenecek. Elbette kulağa korkunç geliyor ama bu yolu tercih eden birçok kişi olduğunu da bilmelisiniz. Ayrıca gözünüzde, filmlerde görmüş olduğunuz sahneler canlanmasın. Çünkü o tarz durumlar, gerçekte olmuyor ve ne mutasyona uğruyorsunuz ne de hücreye kapatılıyorsunuz.

Denek olmanız karşılığında belli bir ücret alıyorsunuz. Elbette her isteyen, denek olamıyor. Önce çeşitli sağlık taramalarından geçmiş olmanız gerekiyor. Bu testlerin sonuçlarına göre sizi denek olarak seçiyorlar. Daha sonra kliniğe yatıyorsunuz ve kontrollü bir şekilde deneylere konu oluyorsunuz. Denek olma konusunda biraz araştırma yaparak, detaylara ulaşabilirsiniz ve size uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Hocam gönüllü esasına dayalı ücret karşılığında ülkemizde de yapılıyor. Gerekli yasal durumunu bilmiyorum ama haberlerde dahi bu ilanlar dönüyor zaman zaman.

    YanıtlaSil
  2. Bunun hakkında daha öncede okumuştum bir yazı. Çok katı kuralları var. Herhangi bir hastalığın olmayacak, sürekli kullandığın bir ilaç olmayacak. Sigara içen alkol alanlar denek olamıyor. Bazı ilaçların test edilişinde günlerce hastanede yatmak gerekebiliyor. İnsanın sağlığını riske attığına değmez. Çok tehlikeli bir iş.

    YanıtlaSil
  3. Aman kalsın. Ben kendi ilaçlarımın yan etkilerinden kurtulamadım.

    YanıtlaSil
  4. İlaç deneği olmak, riskleri oldukça fazla bir para kazanma yöntemi. Yalnız bildiğim kadarıyla Türkiye'de ücret karşılığı yapılması yasak (yasalar değişmediyse)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR