14 Ocak 2019 Pazartesi

Temizlik işçilerinin açtığı kütüphane giderek büyüyor

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinin 2016 yılında çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları biriktirerek oluşturduğu kütüphane giderek büyüyor. Ansiklopedi, roman, tarih, kişisel gelişim kitaplarının yer aldığı ve 25 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphanenin daha çok kişiye ulaşması için bir de çöp kamyonundan oluşturulan gezici kütüphane yapıldı.

Çöpe bırakılan kitaplardan oluşturulan kütüphane 3 bin 500 kitap ile 2016 yılında faaliyete geçmişti.

Kitap sayısı 2018 sonunda bağışlarla birlikte 25 bine ulaştı


 Ansiklopedi, roman, tarih ve kişisel gelişim kitaplarının yer aldığı kütüphaneden öncelikle şantiyeyi kullanan temizlik işçileri yararlanıyor. İşçiler, kitapları ödünç alabiliyor, dinlenme saatlerinde kitap okuyup satranç oynayabiliyor.

Ayrıca işçilerin çocukları, kendileri için oluşturulan çocuk kitapları bölümünden yararlanabiliyor. Kütüphane, isteyen herkese de açık.


Kitapların köy okullarına ulaşması için çöp kamyonu gezici kütüphaneye çevrildi


Öte yandan, şantiye işçileri, topladıkları kitapları köy okulları ve ilçe kütüphanelerine ulaştırmak için de bir çöp kamyonunu gezici kütüphane haline getirdi. Gezici kütüphanede, Türk ve dünya edebiyatı klasikleri, siyaset ve kişisel gelişim kitapları bulunuyor.

Çöpe gidecek kitapları yeniden kitapseverlere açan, kütüphaneye gelemeyenlere de kitapları ayaklarına götüren temizlik işçilerini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz...


8 yorum:

  1. Çok faydalı bir çalışma yapılmış teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yeterince kötülüğün olduğu şu yalan dünyada böyle güzel şeylerin olması insanı biraz olsun sevindiriyor. Yapanların eline sağlık. Size de teşekkür ediyorum bu güzel yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kütüphane açılırsa bir hapishane kapanırmış rica ederim

      Sil
  3. Süper bir fikirmiş . Çok etkilendim doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. İbrahim bahsedince geleyim dedim. Çok etkileyici ve örnek bir davranış. Kutluyorum emeği geçenleri. Teşekkürler bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HoşGeldiniz her zaman beklerim. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Her şeyin sanallaştığı bir dönemde böyle güzellikler görmek beni çok mutlu ediyor. Paylaşım için de emeğinize sağlık. Paylaşıma izin var mı ? 👍😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceğe dair umut veren hareketler. Tabi dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz topluma açık bir haber.

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR