10 Ağustos 2019 Cumartesi

Böyle İş İlanı Mı Olur?!


Merhaba, 

Dicle Üniversitesi yeni yayınladığı enteresan iş ilanı ile şaşkınlık yarattı. İlanda öyle bir madde var ki acaba bu ilan kimin için verildi sorusunu akla getiriyor. 

Dicle Üniversitesi halen üniversitede çalışıyor olmak şartını iş ilanına koydu.

Diğer yandan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadro ilanlarına genel olarak üniversitede görev yapan ve alakalı mevzuatlara göre talep edilen başvuru şartlarına uygun olan adaylar için zaman, zaman ilan yayımlanmaktadır.

Üniversiteler yasal olmayan şekilde personellerine öncelik sağlıyor ve bu nedenle başvuru yapacak adayların çalışma alanları, uzmanlık alanları ve bunun yanı sıra doktora tezine kadar özel şart talep edebiliyorlar.

Ancak bu durum eleştiri yağmuruna tutulsa bile mahkeme kararıyla iptal ediliyor ancak bu durum kolay, kolay değiştirilememektedir.

Dicle Üniversitesi ise 8 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımladığı iş ilanında çok sayıda öğretim üyesi kadrosuna personel alımı yapacağını ilan etti.

İlanların genellikle kişiye özel bir durumu olmamakla beraber bazı Profesör kadroları için "HALEN ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR OLMAK" şartına yer veriyor ancak tam olarak nasıl bir kriter talep edildiği anlaşılamamakta...

Bu nedenle başvuru yapan kişilerden alınacakların Dicle Üniversitesinde çalışıyor olanlardan mı, yoksa Türkiye'de ki başka yükseköğretim kurumlarında çalışanlar arasından mı alınacağı belirsiz.

İki şekilde de usule aykırı olan bu durum yasal olmayan durumu yasal kılmaktadır.

Tüm itiraz ve tepkilere rağmen ilan yayından kaldırılmadı.

13 yorum:

  1. Büyük ihtimalle oraya girecek kişi bellidir:)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Burası Türkiye ortadoğu olmasın, hak eden bilgisi ve tecrübesi yetenler başlasın işe.

      Sil
  3. Nepotizm hastalığı ülkemizin kılcal damarlarına işledi. Liyakatsiz kişiler üniversitelerde yuvalandı ve memur zihniyetiyle haksız şekilde girdikleri kurumlarda bizim vergilerimizle 30 sene maaş alıyorlar. Bu iş böyle gitmez; gitmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ve ayrıca bilgi ve becerisine göre işlerde yer almayanlar yüzünden kurum, kuruluş ve işletmeler gereken ilerlemeyi gösteremiyor.

      Sil
  4. Garip bir iş ilanı... Şaşırmadım burası Türkiye her şey olabilir :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kaçıncı örnek. Artık önceki örneklerden ders alıp şu konudan vazgeçseler. Resmen isim belirlenmiş. O ismin özelliklerine göre ilan verilmiş. Sadece biz mi bu kadar dert ediyoruz acaba?

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR