20 Aralık 2018 Perşembe

Grafik tasarımı yapmayı öğrenerek para kazanmaya başlayın



Günümüzde sermayesiz olarak iş fikrinizle hibe destek alabileceğiniz kurum ve kuruluşlar olduğu gibi sermayeye ihtiyaç duymadan kendinizi geliştirip meslek sahibi olabileceğiniz iş dalları da vardır. Bu iş dallarından birisi de grafik tasarımcılığı dır. Grafik tasarımcılığı internet sitelerinde kullanılan ve bilgisayar destekli bir programdır.

Günümüzde bir çok internet sitesinde grafik tasarımlarını orta derece de ve ileri derece kullanarak sitelerde farklı içeriklerin yer almasını, görsellerin iki veya üç boyutta algılanmasını sağlayan, metinlerin site içerisinde istenilen boyutlarda ve şekillerde yerleştirilmesine izin veren, video, animasyon gibi hareketli görsellerin izlenmesini sağlayan bir sistemdir. Grafik tasarımı asıl olarak site içerisinde, vurgulama, görüntü oranı, yakınlaşma, ritmi karşıtlık, hizalama unsurları, hareket ve görüntü içeren ve bu içerikleri ile internet sitelerini oluşturan bir bilgisayar mesleğidir.

Grafik Tasarımcılığı ve Grafikerlik Eğitim Kursları
Grafik tasarımı yapmayı öğrenerek kendi mesleğinizi edinebilir ve para kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken grafik tasarımı yapmayı öğrenmektir. Grafik tasarımı öğrenmek için izleyeceğiniz bir kaç yol var. Bu yolları su şekilde sıralayabiliriz.

1 ) Grafik tasarımı kursunu ücretsiz olarak veren kurum kuruluş, belediyeler ve okullara giderek
Çeşitli kamu kurumları olan İş kur, çalışma bakanlığı, aile sosyal politikalar bakanlıklarının alt birimleri olan ve iş istihdamı için kurs veren birimlere giderek grafik tasarımı kursu alabilirsiniz. Özellikle işkur, iş yerleri ile anlaşmalı olarak verdiği ve kurs sonunda iş sahibi olmanızı sağlayan kursları ile hem grafik tasarımı öğrenmiş olur hem de iş sahibi olabilirsiniz.

Belediyelerin meslek edindirme programları kapsamında verdikleri ücretsiz grafik tasarımı kursuna giderek grafik tasarımı öğrenebilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz.Bu sayede kurs onunda iş bulabilirsiniz.

2 ) Ücretli grafik tasarımı kurslarına gitmek
Çeşitli bilgisayar kursları grafik tasarımı kursları da vermektedir. Ancak her bilgisayar kursu grafik tasarımı kursunu yeterince vermemektedir. Bu nedenle özellikle eğitimi veren hocanın yetkin bir grafik tasarımcısı veya bilgisayar mühendisi olmasına dikkat etmeli ve kurs tercihini dikkatli yapmalısınız.

3 ) Üst sınıf öğrencileriyle anlaşarak
Bazı üniversitelerin öğrencileri alt sınıf öğrencilerin dışarıdan gelecek olan gençlere üniversite yönetiminden aldıkları izinler dahilinde akşamları okul içerisinde grafik tasarımı, web sitesi tasarımı konularını içeren eğitimler veriyorlar. Ücretsiz olarak verilen bu eğitimler 100 saat üzerinden veriliyor ve kurs sonucunda yapılacak sınava göre sertifika verilmekte ve başarılı bulunan kişiler okul bünyesinde sözleşmeli olarak çalıştırılmaktadır.

4 ) İnternet üzerinden grafik tasarımı işi yapanların bulunduğu site ve platformları takip ederek
İnternetten grafik tasarımı ile ilgili bütün dokümanları, püf noktaları içeren notları ve grafik tasarımcılarının bu mesleği öğrenirken karşılaştıkları   tecrübelerini takip edip, evde kendi başınıza çalışarak öğrenebilirsiniz. Bu yöntemle hm bir çok grafik tasarımcısı öğretmeniniz olur hem de daha istekli çalışarak kendiniz grafik tasarımı öğrenmiş olursunuz.

Grafik tasarımı eğitimi alarak be eğitim süresince pratik yaparak grafik tasarımı ile ilgili bütün bilgiler sahip olabilirsiniz. Grafik tasarımı günümüzde bilgisayardan girdiğiniz bütün sitelerde, metin düzenlemeleri, fotoğraf kalitesini artırma ve kaliteli olarak görünmesini sağlama, hareketli fotoları sağlıklı olarak oynatma, videoların kaliteli ve donmadan izlenebilmesi, animasyon reklam veya animasyon videoların sitede gösterilmesini sağlayan bütün bunların ir düzen içinde ve sistemli olarak kullanıcıya iletilmesini ve gösterilmesini sağlayan bir bilgisayar mesleğidir.

Gragikerlik yaparsam iş bulabilir miyim ?
Alacağınız eğitim sonunda iş bulma olasılığınız veya frelancer olarak çalışma imkanınız % 90 düzeyindedir. Özellikle web sitesi tasarımı yapan şirket veya yazılımcıların grafik tasarımı için dışarı iş verdikleri ve sadece kod yazımı ile uğraştıkları göz önüne alınırsa freelancer olarak iş yapma imkanınız çok yüksektir.

2 yorum:

  1. daha erken yaşlarda düşünebilirdim bu işi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İnanın bana hiç bir şey için geç değil, -sizin içinde yufka yapma iş fikri var sitemizde-, şaka yapıyorum lütfen.

      Oldukça yaşlı bir İngilizce öğretmenim vardı, bir gün gelip Çince öğrenmek için kursa başladığını söyledi. O günden beri en başta söylediğim konuya dönüyorum, geç değil.

      Hevesi öldürmemek için altında odun atmak gerekiyor. Türkiye'de odun çok (ağaçlar yani)

      Teşekkürler, saygılar

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR