23 Aralık 2018 Pazar

Playstation 4 cafe açmak 2018-2019



Playstation çıktıktan sonra her dönem en iyi oyun konsolu olmayı başardı. Konsolun her çıkışında yeni ps cafeler boy gösteriyor. Benim de severek oynadığım bir oyun konsolu.

Şimdi size iyi bir oyun salonu açmanın sırlarını vermeye çalışacağım.

Öncelikle bir yanılgıdan söz etmeliyim. Girişimciler oyun salonlarını lise ve üniversite yakınlarına açma gayreti gösteriyorlar. Rakibinizin olmadığı durumlarda böyle bir seçenek mümkün tabi. Lakin genelde rakiplerinizde güçlü ve yenilikçi olmaktadır. Özellikle üniversite yakınlarında çok makinaları olan bir ps cafe açmanız gerekir bu da sizin için büyük maliyetler gerektirir. Çünkü öğrenciler genellikle aynı saatte çıkış yapar ve hepsi birlikte gelir.

İyi bir ps cafeci oyunları güncel tutmak zorundadır. Her zaman en iyi en güzeli sever oyuncular. Rekabet için gelenekselcileri unutmamak gerekir tabi. Ama ben unutmaktan yanayım.

Genelde bildiğin üzere ps cafelerde futbol oyunu oynanmaktadır. Bunlarında en bilinenleri pes ve fifa oyunlarıdır. Fifa özellikle son dönemlerin yıldızı. Ben alışkanlık dolayısıyla pes oynuyorum. Fifa'yı oynadıktan sonra alışmanız uzun sürmüyor.

Tabi futbol dışında basketbol, araba yarışları, smack down, mortal kombat vs oyunları da bulundurmayı unutmayın.


Şimdi asıl önerimi iletiyorum sizlere. İlk defa açacağınız ps cafe için esas olan az makina ile açmaktır. Bu sayede riske karşı beklentiniz de o yönde olacaktır.  Tavsiyem 6 makina ile başlamanızdır. Oyunları playstation store den indirip kardeş ps sistemi sayesinde 2 konsolda da kullanabileceksiniz Bu sayede oyun masrafınız da düşecektir.

En önemli konulardan bir tanesi de tabi ki dükkan yeri. Daha önce belirtmiş olduğum üzere cafelerin sorunu oyun oynamaya gelenleri farklı zaman dilimlerine yaymak. Hepsi bir anda geldiğinde boş makinanız olmuyor ve müşteriler elinizden uçuyor. Bu yüzden ben dükkan seçiminizde okula yakınlığından ziyade okula giden çocukların yoğunlukla ikamet ettikleri yerleri seçmenizi tavsiye ederim. Bu sayede cafeye gelen oyuncu daha dağınık ve yerleşik olacaktır. Büyük siteler, büyük mahaller ps cafe için daha uygun.

Gelelim bugün için maliyet hesaplamasına, playstation 4, televizyon, oyuncu ikili koltukları, tv sehpası, giriş bankosu, joystikler, reklam, kira vs hesaplandığında ürünlerin sıfır olduğunu var sayarsak 6 makina için en az 50 bin tl sermayeniz olması gerekiyor. Ürünleri ikinci el almayı düşündüğünüzde ise bu rakam 30 bin tl ye kadar düşüyor.

Bugün itibari ile ps oyun saat ücretleri semtine göre 7 tl , 6 tl olarak uygulanmaktadır. Son bir tavsiyem ise oyunculara üyelik sistemi oluşturup onları bağlayabilirsiniz. Bu sayede diğer cafeye gitmek yerine masanın boşalmasını bekleyeceklerdir.

Vakit nakittir.

1 yorum:

  1. Eğer cafeyi İzmir'de açmayı düşünürseniz 2.el slim ps 4 makinalar samsung 140 ekran tvleri uygun fiyata almak için bana ulaşabilirsiniz.

    Ps cafe tecrübelerini ister benden ister yönlendireceğim ps cafe sahibinden bizzat cafe de bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR