9 Ocak 2019 Çarşamba

“Asla yapamazsın” dediler ama öyle olmadı

Salesforce CEO’su Marc Benioff, şirketinin bugünlere gelmesini sağlayan faktörleri anlattı. İşte başarılı kişiliğin girişimcilere öğütleri;

Salesforce CEO’su Marc Benioff, 85 milyar dolar değerindeki şirketinin başarısı ve bugüne kadar karşılaştığı zorluklar hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Girişimcilere ilham verecek sözleriyle büyük yankı uyandıran Benioff, günümüzde 30 bin çalışana sahip olan şirketinin geleceğe yönelik hedeflerinden de Salesforce’a kimsenin yatırım yapmadığı günlerden de bahsetti.

Marc Benioff, 1999 yılında Salesforce’u Parker Harris ile birlikte kurduğunda şirketin karşılaştığı zorlukların kendisini yıldırmadığını aksine yardımcı olduğunu söylüyor.


Çünkü Salesforce’ta karşılaştığı engellerin ve çevresinden aldığı kötü yorumların, felsefesini belirlemesini sağladığına inanıyor. Ve bugün 85 milyar dolar değerdeki şirketin yöneticisi, tüm dünya imkansız olduğunu söylese bile başarıya ulaşılabileceğini öne sürüyor.

Buna örnek olarak da Salesforce’un ilk günlerinde bir yatırımcının kendisine “asla yapamazsın” demesini veriyor. Ancak kendisi söylediğine göre Salesforce’a olan inancını hiçbir zaman kaybetmemiş ve belirlediği yoldan şaşmamış.

Şirketini kurmadan önce Oracle’da çalışan ve 1 milyon dolar maaş alan Benioff, Salesforce’un ilk günlerinde Oracle’dan kalan parasıyla geçinmiş.

Fakat parası kısa süre içinde bitmiş ve Benioff ile Parker’ın şirkete fon sağlaması gerekmiş. Bunun üzerine çoğu eski arkadaşı olan risk sermayedarlarının kapısını çalmaya başlamış fakat hiç kimse Salesforce’a yatırım yapmak istememiş.

Uzunca bir süre reddedilen Benioff’un şansı Patrick Joseph McGovern’le karşılaşmasıyla dönmeye başlamış. Çünkü McGovern, Benioff’un fikrine ve şirketine inanarak Salesforce’a yatırım yapmayı kabul etmiş.

Neticede; şu anda çok iyi bir konumda olmasına rağmen pek çok girişimci gibi Marc Benioff da engellerle karşılaşmış.

Engeller sayesinde kendini geliştiren Benioff başarı için gereken 4 temel kuralı; ne istediğiniz konusunda net olmak, istediğiniz şey için pozitif tavır takınmak, ilerlemenize yardımcı olacak şeylere odaklanmak ve etrafınızda size inanan insanlara sahip olmak şeklinde açıklıyor.

Nitekim kendisi de hiçbir yatırım yapmak istemediği şirketini bugünlere bu prensiplere uyarak getirmiş. Yeri gelmişken; şirketin geçen yılki gelirinin 10 milyar dolara ulaştığını ve Salesforce CEO’sunun planlarının büyük olduğunu da belirtelim.

Buna göre Benioff Salesforce’un gelirini 2034’e kadar 60 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor. Daha açık söylemek gerekirse şirket; 2022’de 20 milyar dolar, 2028’de 40 milyar dolar ve 2034’de 60 milyar dolara ulaşmayı planlıyor. Ve şayet Benioff, söz konusu 4 başarılı kuralını uygulamaya devam ederse 60 milyar doları şirket için gayet ulaşılabilir olacağa benziyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR