2 Şubat 2019 Cumartesi

Zihnimde Hala Yazılmamış Cümleler Var



Zihnimde Hala Yazılmamış Cümleler Var, Facebook etkinliği için bir yazı yazmam gerekiyordu. Tabi zihnimin odalarını bir bir açıp sizlerle paylaşmayacağım.

Sizlere daha önce sunduğum patlayıp giden ve ileri de olması gereken bir iş fikrinden bahsedeceğim. Cümleler zihnimizde kalmasın. Söylenmeyen bir şey kalmasın diye de yükseldim nedense.

Üniversiteye gitmeden önce başladığım ve üniversite de yoğunlaştığım website işlerine bende forumlarla başladım. Neydi o forum zamanları ya! Neyse bu konu da diğer zihnimde kalan cümleler arasında.

Benim aklımda o yıllardan beri olan düşüncem website üzerinden bilgi yarışması düzenlemek, aylık ya da haftalık periyotlarda başarı sırası belirleyerek bilgi mücadelesi vermek. Başarı sıralamasına girenlere de ödüller dağıtmak. Oyunlara olan ilgim dolayısıyla bunu oyunlar üzerinden de düşünmüştüm. Bu konuda girişimlerim oldu. Hazır scriptler ile istediğim gibi olmadı. O dönem özel yazdırmak için aldığım fiyatlar uçuk rakamlardı. Yarışmalar ve yazılımcılar çoğaldıktan sonra da bu düşüncem devam etti, fiyatlarda düşmüşken yeniden arayışa girdim çeşitli nedenlerle o da olmadı.

Ve bugüne geldiğimizde belki de o günün yatırımları mobil dünyanın gelişmesi ve yapay zekanın katkılarıyla karşımıza Hadi ve Ok gibi binlerce kişinin anında online olduğu oyunlar haline geldi. Yani ben buldum patladı gitti..


Geleceğe dair de iyi bir şekilde tasarlandığında çok satılacağını düşündüğüm bir ürün var. Bu ürünün satış sonrası hizmetleri de olacağını düşünüyorum. Gözlemlerim ve firma sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda düşündüğüm bir ürün bu. Bir çok mağazanın büyük cam vitrinleri bulunuyor. Bu vitrinlerin düzeni ile ne kadar uğraşıldığını biliyorsunuz, çünkü müşteriyi çeken bu vitrinlerdir. Hangimiz bir vitrin önünde durup da ilgilendiğimiz bir ürünü incelemedik ki..

İşte bu vitrinlerin özellikle kış aylarında temiz kalması gerçekten zor. Vitrinlerin temiz ve parlak olması da gerekiyor. Bu yüzden bu camekanlara tek tuşla çalışacak yukarıdan aşağıya doğru inen cam silme aparatı monte edilmeli. Bu aparat gerektiği zamanlarda vitrin camlarını kısa sürede temizlenmeyi sağlayacaktır. Gökdelen camları dağcılık edasıyla insanların tehlikeli şartlarda çalıştığı bir sektör oldu. Bu yüksek binalar içinde ergonomik tasarımlar geliştirilebilir. Yeni üretilecek bu otomatik cam silme sistemi zamandan kazandıracağı gibi, düşük maliyet ve kolay kullanımda sunmalı.


30 yorum:

  1. Zihnimde hala yazılmamış cümleler var keşke daha önce belirtseydiniz mesela bloğlara ödül filan dağıtılırsa ben buralardayım :) Birde otomatik cam silme aleti yapıldı sanırım camın üstüne bırakıyorsunuz o siliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber veririm :) Siz deyince baktım Japonlar onunda robotunu yapmış helal olsun. Benim bahsettiğim kepenk şeklinde inen basit bir sistem. Yoksa Japonlar her şeyin robotunu üretiyorlar :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. İhtiyaçlar sonucunda bir takım sonuçlara varabiliyoruz. Teşekkürler

      Sil
  3. Yeni bir yarışmada sizden gelsin o zaman
    Büyük blog birliği olur adı 👍🏻
    Bazen hayallerini ertelemek iyi gelmiyor insana
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakarsınız o da olur :) Evet erteleyince kaçabiliyor

      Sil
  4. HER ŞEYİ TEKNOLOJİ YAPMASIN ROBOTLARIN SAYESİNDE BİR ÇOK İNSAN İŞSİZ KALIYOR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknoloji insan için var, onlarını insanlar yönetir. Teknolojiyi kullanmaktaki amaç zamanı verimli kullanmaktır. Verim insana bolluk ve refah getirir.

      Sil
  5. Zihnimde hala yazılmamış cümleler var etkinliğini ne kadar farklı bir açıdan ele aldınız Erhan Bey. Sizde bu fikirler varken bence bir gün gerçekten patlayıp gidecek bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsor arayışlarım sürüyor yakında temaslardan bir şeyler çıkarsa neden olmasın :) Teşekkürler

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu backlinkin faydadan çok zararı var anlaşılan

      Sil
  7. Bir de blogger profilime geçmişken bununla yorum yapayım Erhan Bey. Öbürleri silinecek nasılsa. Zihnimde hala yazılmamış cümleler var etkinliği gerçekten güzel oldu. Sizde bu fikirler varken, bloggerların sırtı yerine gelmez diye düşünmekteyiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel çalışmalar okuduk. Katılım gösterdiniz sizlerin eline sağlık

      Sil
  8. Böyle cümleler zihninizde kalmasın zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız sonra zaman aşımına uğruyor

      Sil
  9. Girişimci fikirleriniz varsa bence zihninizde kalmasın o yazılmamış cümleler :) Sürekli yazın, bizimle paylaşın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından madden, manen gerekli koşulları sağlayanlara faydalı olsun :) Teşekkürler

      Sil
  10. Merhaba Erhan Bey, bugün bloguma yaptığınız ziyaret ve yorum için teşekkür ederim. Bu etkinliğin fikir babası olduğunuzu yazıyı yazdıktan sonra fark ettim ve yazımda da bununla ilgili gerekli düzeltmeleri yaptım. Hem sizi atlamışım, hem temayı değiştirmişim. Çıkış noktasını kaçırdığım için yazınızda ifade etmeye çalıştıklarınızdan çok farklı bir yerlerden ele almışım olayı. Pot üstüne pot kırıp, çam üstüne çam devirmişim anlaşılan. Kusuruma bakmayınız.

    Eminim zihninizde yazılmamış, hayata geçirilmeyi bekleyen başka pek çok parlak fikir vardır. İnşallah bir gün, bu fikirlerden biri sizin elinizden patlayıp gider :))

    Çok daha güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biz bu konuyu Facebook grubumuz olan Büyük Blog Yazarları Birliğinde grup yöneticilerimiz ile başlattık. Siz doğrusunu yapmışsınız, herkesin içeriğini kendi oluşturduğu bir yazı istedik, sizde katılmışsınız elinize, yüreğinize sağlık.

      Sil
    2. Teşekkür ederim :))

      Sil
  11. İçimde söylenmemiş o kadar sözler var ki.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç durmayın beyaz bir sayfaya bakar, dilediğinizde doldurun. Teşekkürler

      Sil
  12. Benim nasıl gözümden kaçmış? Bayılırım böyle etkinliklere. Ben de yapayım bakalım,neler çıkacak benden:) Sizi kutlarım. Ece ablanız.

    YanıtlaSil
  13. Siz mühendis zekasına sahipsiniz, anlamak zor değil. Şu vitrinlerin temizliğinden söz ediyorum. Ne ilginç bir fikir. Gökdelenlerin cam silme işlemleri hâlâ eski yöntemlerle mi oluyor yoksa? Aslında şeytanlığa aklımız çok erer bizim...
    Siz, aramızda yarışmalar düzenlemek de istemişsiniz. İlk heyecanla yaptığım yorum yetersiz olmuş. Bu nedenle yeniden yorum bırakıyorum. Bu etkinliğinizi yapan "Dert Anası Gülhan"ın paylaşımı beni çok etkiledi.
    Bir düşüneyim bakalım.Çok paylaşım yaptım bloğumda ama sanırım hâlâ zihnimden çıkaramadığım cümlelerim vardır.
    Sizi tanımak güzeldi. Ece ablanız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. Elimizden geldiğince bloglar arası etkileşimi sağlamak adına Facebook grubumuzda etkinlikler yapıyoruz. Amacımız blog yazarlarının o emek verdiği içeriklerinin ulaşması gereken herkese ulaşması. 'Zihnimde Hala Yazılmamış Cümleler Var' başlığı da blog yazarlarının yazımdaki maharetini bildiğimiz için seçtiğimiz bir başlıktı. Yenileri de gelecek, birlikte çok güzel yazılara imza atmak dileğiyle.

      Sil
    2. Ben de şimdi hazırladım. Paylaşacağım. Ne güzel konu bulmuşsunuz. Yenilerini bekliyoruz. Facebooktan da ekleyeyim. Orayı da şenlendirsin paylaşımlarımız. Ben çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.

      Sil
  14. Çok güzel fikirler bunlar zihninize sağlık.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR