27 Mayıs 2019 Pazartesi

Öğretmen İhtiyacı Var Mı? Yeni Öğretmen Alımları Ne Zaman?


Merhaba, 

Sürekli öğretmen ihtiyacından bahsediyoruz ama bir türlü bu atamalar gelmiyor. Bakan Selçuk'tan yeni bir açıklama geldi ve yine aynı ihtiyacı dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen alımı hakkında açıklama yaptı. CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Selçuk öğretmen alımı hakkında detayları paylaştı ve ders sayıları konusunda açıklamalarda bulundu.

"Ortaöğretimle tek başına bir şeyi değiştirmeyi hedeflemiyoruz. Eğitim sisteminin bütünsel olarak nereye yolculuk ettiğini, öğrencilerimizin gençlerimizin siz bizi neye hazırlıyorsunuz sorusunun cevabına çalışıyoruz. Yani Türkiye’nin geleceğine çalışıyoruz". Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretim sisteminde hayata geçirilecek değişikliklerin hedefini bu sözlerle açıkladı.

Bakan Selçuk, CNN TÜRK'te yayınlanan 5N1K programının yapımcısı Kenan Taş'a verdiği röportajda, "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA'nın en başarılı bulduğu ülkelerdeki sistemde ders sayısının 6-7 olduğuna dikkat çekti. "Yani gençler belli sayıda sınırlı dersleri daha derinlemesine alarak, o konuda daha fazla uzmanlaşarak eğitim görüyorlar. Bizim disiplinler üstü dediğimiz şekilde görüyorlar. Öğrencilerimizin hep küçük küçük çukurlar kazması yerine kuyu kazmasını önemseriz. Kuyu kazınca su çıkma ihtimali artıyor" dedi.

Bakan Selçuk, matematiğin zorunlu ders olmaktan çıktığı iddialarını daha önce yalanlamıştı. "Matematik problemi yok, tartışma kültürü sorunumuz var" dedi ve sistemi bir kez daha şu sözlerle anlattı:

"Altını tekrar çiziyorum. 9 ve 10'da zorunlu. 11 ve 12'de seçmeli. Biz diyoruz ki matematik çok önemlidir. 9 ve 10 yetmez 11'de de zorunlu olsun. Biz 3'e çıkarıyoruz".

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen alımlarının süreceği mesajını verdi. "Bizim böyle bir norm fazlası öğretmen problemimiz yok. Bizim daha fazla öğretmene ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

11 yorum:

  1. Öğretmene ihtiyaç çok ama atamalar neden az

    YanıtlaSil
  2. Öğretmenlik beklemekten emekli olan insanlar var ya hu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sene binlerce mezun ama her sene 100lü rakamlarda alımlar. Her yere üniversite yapmak yerine,ihtiyaca göre insan yetiştirmek toplum için daha hayırlı olmaz mıydı!

      Sil
  3. Öğretmen başına ortalama 41 öğrenci düşüyor Bu sayı çok fazla.Öğretmene ciddi yük..
    ortalama 25 öğrenci ideal olanı ..İhtiyaç elbette her zaman var.
    Emekli olmayan olmayan öğretmenlerimiz var..Emeklilik koşulları iyileştirilir ise onlarda emekli olacaklardır.

    YanıtlaSil
  4. İnşallah kısa sürede iyi bir miktar öğretmen kadroya alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli açıklamalar oluyor bakalım öğretmenler umduklarını bulabilecekler mi

      Sil
  5. Öğretmene ihtiyaç olmaz olur mu, bir ara tarım ve hayvancılık mezunları at yetiştiriciliği mezunları falan derse giriyordu okullarda. Ücretli öğretmen olarak. Bizzat görmüşlüğüm var. Umarım atama yapılır insanlar işsizlikten öğrenciler de bilgisizlikten kırılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmen ve meslek çeşitlerinin arttırılması gerekiyor. Temel dersleri aldıktan sonra her mesleği yapacak kişinin öğretmeni olmalı ve yapacağı işte uzmanlaşmalı. Defalarca eğitim sisteminin değiştiği bir ülkede bunların gerçekleşmesi başka bir yüzyılda olur sanırım.

      Sil
  6. Köklü değişiklikler yapılacak gibi eğitim sisteminde.. Öğretmenler için de öğrenciler için de hayırlı çalışmalar olsun dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli değişiklik oluyor.Bakalım bu sefer ne olacak ve en önemlisi ne kadar sürecek!

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR