24 Aralık 2018 Pazartesi

Çin'den toptan mal alarak ülkemizde satmak



İş kurmak isteyenler için oldukça güzel bir fikir olan Çin’den ürün getirterek para kazanmak oldukça kolay bir yöntemdir. Aynı zamanda oldukça karlı bir işlemdir. İthalat ve ihracat iş fikirleri üzerinde kişilere oldukça kar sağlayan bir iştir. Bir ürün satılırken kişiler yüksek karlar elde etmek istiyorlarsa, alınan ürünlerin fiyatlarının düşük olması beklenir. Düşük fiyatlı  aldığınız ürünleri sizlerde düşük fiyatlara satarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Bu mantık ile ilerleyen kişiler genel olarak Drop-shopping firmaları ile anlaşarak ürün getirmektedir.

Drop-shopping Nedir?

Drop-shopping firmaları genel olarak ürünleri perakende fiyatlarının oldukça altında satmaktadırlar. Ancak ürünleri iyi fiyata almak isteyen kişilerin başvuracağı yollardan biri bu olmamalı. Çin’deki satıcılardan doğrudan toptan almak bu iş için en doğrusu olacaktır. Çünkü Drop-shopping firmaları toptancı ile alıcı arasında yer almaktadır. Bu şekilde para kazanmaktadır. Siz onu ortadan kaldırarak direkt olarak toptancıya ulaşmalısınız. Böylelikle daha az para ödeyerek toptan ürünlere sahip olabilirsiniz.

Çin’den Toptan Ürün Almak

Ürünleri ucuza alıp yine ucuza satarak iyi karlar elde etmenin en iyi yollarından biridir. Çinli toptancıları online olarak bulmanız oldukça kolaydır. Drop-shoppingfirmalarını direkt olarak ortadan kaldırmanız sizin rekabet gücünüzü arttıracaktır. Güvenilir Çinli toptancılar listesi Federal International Trade Association isimli sitede listelenmektedir. Burada yer alan toptancılar arasından seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Alışveriş yapmak için Çince bilmenize gerek yoktur. Orta düzey İngilizce bu konuda sizin işinizi görecektir.

Çin’den Ürün Getirirken Gümrük Vergisi Ödenir Mi?

Çin’den ürün getirmek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Gümrük ödemek yurt dışından ürün getirmeyi oldukça sıkıntılı bir hale sokabilmektedir. Her ülke için belirli gümrük kuralları bulunmaktadır. Bu nedenle bu kurallar getirilen ürünlerde kullanılmaktadır. Ürünlerin vergi oranları GTİP kodlarına göre değişiklik göstermektedir.

Çin’den Ürün getirtip Türkiye’de satmayı düşünüyorsanız gümrük konusunda çok hassas olmanız gereklidir. Önceki yazılarımızda listelediğimiz çin alışveriş sitelerinden ürün alıp Türkiye’de satarak bir gelir sağlamak istiyorum diyorsanız bunu direk aklınızdan çıkarın derim. Hele ki Çin sitelerinden aldığınız ürünleri gittigidiyor gibi satış sitelerinde satarak para kazanayım diyorsanız kendinizi bile bile ateşe atıyorsunuz demektir. Bu durum gümrük muhafaza tarafından tespit edilirse kaçakçılık suçundan yargılanma ihtimaliniz çok yüksektir.

Şimdi haklı olarak Çin’den beğendiğim ürünleri nasıl getirtebilirim diyorsunuz. Size en büyük önerim öncelikle bir gümrük müşaviri ile iletişime girmeniz olur. Gümrük müşavirleri getirtmek istediğiniz ürünün miktarına ve türüne göre ne kadar masrafa getirebileceğinizi eksiksiz hesaplayacaktır.

Şunu da söylemek isterim Çin’den bir ürün getirtirken sizi bağlayan kısım kendi Ülkenizin gümrük kuralları dır. Örneğin ALİEXPRESS sitesinden 1000 adet çorap getirtmeyi düşünüyorsanız. Ülkemizin çorap ithal etmek için gerekli gümrük şartlarını yerine getirmeniz gerekmekte dir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu şartları en iyi bilecek kişi gümrük müşavirleri dir.

Hayır ben ticaret yapmıyorum yılda en fazla 3 kee ürün getirteceğim diyorsanız. Ürünlerinizin kargoya takılmaması için kargo seçiminde dikkatli olmanız gerekir. Gümrük ödemeniz konusunda en büyük yardımı kargo firmaları sağlamaktadır. Bazı kargo firmalarında gümrük ödeme durumu oldukça azdır. Bu firmaların gümrüğe takılma oranları oldukça az olduğu için onları tercih edebilirsiniz.

Bunlara rağmen posta yoluyla getirttiğiniz ürünler gümrüğe takılırsa endişelenmeyin. Eğer ürününüz posta yoluyla gümrük vergisini ödeyerek alacağınız miktar ve cinsteyse ürünlerinizi gümrükten almanıza bir mani yoktur.

Çin’den Alışverişte Hangi Kargo Firmaları Tercih Edilmeli?
Çin’den ürün getirmek için seçeceğiniz kargo firmaları sizin gümrük vergisi ödeyip ödemeyeceğinizde oldukça büyük bir etki bırakmaktadır. Bazı firmalar gümrüğe takılmamaktadır. Bu nedenle bu firmaların tercih edilmesi hem güvenli alışveriş için, hem de gümrük vergisi için oldukça önemlidir. Bu firmalarından bazıları şunlardır:

1- China Post Airmail

Bu kargo firması ile getirteceğiniz ürünlerde gümrük ödemeniz oldukça düşük bir ihtimaldir. Ekonomik ve aynı zamanda oldukça yavaş bir hizmet sunar.

2- Honkong Post

Ekonomik kargo firmaları içerisinde yer alan bir diğer firma budur. Burada da gümrüğe takılma durumu oldukça düşüktür. İlk firmaya göre daha hızlıdır.

3-Ems

Çin’den hızlı bir şekilde ürün getirtmek isteyenlerin başvuracağı bir diğer firma budur. Bu firma diğerlerine oranla daha hızlı bir hizmet sunmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR