20 Aralık 2018 Perşembe

Emeklilere ek gelir imkanı



Emekli olduktan sonra çalışmak istiyorsanız bedenen ve ruhen size uygun iş fikirleri emeklilik hayatınızda size hem bir ek gelir hem de emekli olduğunuz zaman dilimini keyifli geçirmenizi sağlayacaktır.

Hayat şartlarından dolayı emekli olsanız dahi elinize geçen paralar sizi tam anlamıyla tatmin etmeyebilir. Evlendirecek çocuğunuz ya da ödemeniz gereken kira, fatura gibi borçlarınız olabilir. Böyle bir durumda biraz daha kazanmak ve ihtiyaçları ortadan kaldırmak amacıyla ek işe başlamak size ilaç gibi gelecektir. Hele bir de erken yaşta emekli olan biriyseniz ek gelir elde etmek sizler için daha kolay olacaktır.

Yaşınızın geçtiğini düşünerek herhangi bir işte çalışamam diyorsanız sizi kendi işinizin patronu yapacak olan ek gelir imkânları içinden birini seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kurmak

Tavuk beslemek çoğumuzun yaptığı işlerden birisi. Bu nedenle oldukça kolay ve büyük gelirler elde etmenizi sağlayacak bir yapısı var. Emeklilere ek gelir sağlayacak iş fikirleri arasında en popüleri olan tavuk çiftliği kurmak için ilk önce kendinize en az 10 tavuk alarak yumurta beklemeniz gerekiyor. Yumurta satışı sonrasında elde ettiğiniz gelirlerin bir kısmı ile ilk ay mutlaka 10 tavuk daha almalısınız ve tavuk kafesini de büyütmeniz lazım. Her ay düzenli olarak 10 tavuk aldığınızda ve yumurtalarını sattığınızda 3-4 milyar aylık net gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca bu konuda devlet desteğinden de faydalanabilirsiniz.

Emeklilikten Sonra El İşi Yapmak

Emeklilere iş imkânları arasında yer alan el işi ile para kazanma fikri aslında oldukça kolay ve keyifli vakit geçirmeyi sağlıyor. Eskiden annelerimizin yaptığı oyalar, işlemeler ve ya örgüler ile ek gelir elde edilebiliyor. Özelliklere bayanların çok işine yarayacak olan bu ek gelir imkânına salça yapmayı, yufka yapmayı ya da evden pasta börek yapmayı da dâhil edebilirsiniz.

İş Deneyimlerinizi Paylaşabilirsiniz

Emekli olan herkesin kendi alanında belirli bir bilgi birikimi vardır. Bu birikimi kullanarak çeşitli konular belirleyip genç nesillere deneyimler aktarılabilir. Bundan nasıl para kazanılır diye düşünüyorsanız internet üzerinden bir blog açarak deneyimlerinizi anlatabilirsiniz ya da hitabet yeteneğiniz varsa çeşitli okullara giderek gençlerle söyleşiler yapabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda para kazancınız da olacaktır ve gençlerin içinde daha da gençleşebilirsiniz.

Emekli İseniz Rehberlik Yapabilirsiniz

Eğer yaşadığınız yer hakkında bilginiz varsa ve insanlarla ilişkileriniz kuvvetliyse tur rehberliği yapabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti de verebileceğiniz bu ek gelir imkânında yerli ve yabancı turistlere yardımcı olarak kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Yatırımlarınızı Değerlendirin

Eğer emekli olmuşsanız ve zamanında dükkân, ev gibi yerler almışsanız buraları kiraya vererek elde edeceğiniz geliri katlamak amacıyla daha büyük yatırımlar yapabilirsiniz. Evinizi pansiyon ya da ofis türü bir alana çevirebilirsiniz. Dükkânınızda ise toptancılardan alacağınız ucuz maliyetli malları satmaya başlayabilirsiniz. Yatırımlar başka türlü nasıl değerlenir diyorsanız elde ettiğiniz kiralardan altın yapıp saklamanızda da fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR