20 Aralık 2018 Perşembe

Hazır kuru sebze satışı



Yaz aylarında yetişen sebzeleri kış aylarında da tüketmek isteyen ev hanımları eskiden müstakil evlerinde istedikleri sebzeleri kuruturken günümüzde apartmanların her yeri kaplaması ve  modern kültürün yerleşmesi ile artık hazır olarak satın almakta ve kullanmaktadır. Hazır olarak satılan kuru sebzeler, fabrikalar tarafından yeşil haldeyken satın alınmakta ve içleri oyularak fırınlarda kurutulmaktadır. Birden bire sıcak dalgası ile karşılaşan sebzelerin öz suları kurumakta ve sebzeler kağıt haline gelmektedir.

Bu yöntemle kurutulmuş olan sebzeler ile yapılan yemekler yendiğinde kuru sebzeler lastik kıvamına gelmekte ve lezzetsiz bir hal almaktadır. Doğal güneşte kurutulan sebzeler öz suyu kendiliğinden kuruduğu için yemeklerde kullanıldığında lezzetini kaybetmiyor ve yenilecek kıvamda oluyor. Bu nedenle doğal kurutulmuş sebzeler daha çok tercih edilmektedir.

Kurutulmuş sebze ticaretindeki açığı fırsata çevirerek doğal güneşte kurutulmuş sebze ticareti yapabilirsiniz. Ülkemizde sıcak iklimlerin yaşandığı kıyı bölgelerimizde yazın yetiştirilen sebzeler özenle toplanarak içleri temizleniyor ve evlerinin damlarında, bahçelerinde kurutmak için özel olarak hazırlanmış askılarda günlerce güneşte kurutuluyor  ve kurutulmuş sebzeler kilerlerde saklanıyor.

Kurutulmuş sebzeleri nerelere satabilirsiniz?
Hazır olarak satın alabileceğiniz ve şehirlerde doğal kurutulmuş sebzeler diyerek çok rahat aktarlara, marketlere, organik ürün satan dükkanlara ve pazarlarda halka çok rahat bir şekilde satabilirsiniz. Fabrikasyon ürünlerin ve katkı maddeli ürünlerin her yanımızı sardığı günümüzde doğal besinlere olan istek ve ihtiyaç nedeniyle kolay satılacaktır. Özellikle köylerden alacağınız toplu kuru sebze alımı ile toptancılara ve toplu alım yapan aktarlara yapacağınız satışlarda kar marjınızı aldığınız fiyatın üzerine koyarak düşük bir sermaye ile kendi işinizi kurabilirsiniz.

Bu iş için gereken maliyet ne kadardır?
Bu iş için ayırmanız gereken bütçe köylerden toplu alım yapacak kadar bir bütçedir. Bu bütçe tanesi 15 veya 20 kuruş olarak satın alacağınız kuru sebze adedine göre değişeceğinden sizin karar vereceğiniz bir bütçedir. Kuru sebzeleri taşıma ve kar oranınızı üzerine koyarak 25 veya 30 kuruştan rahatlıkla satabilirsiniz. Diğer iş fikirlerine göz atmayı unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR