29 Aralık 2018 Cumartesi

Bu ek işler aklınıza yatabilir, belki hemen başlarsınız


Merhaba arkadaşlar, bir işi severek yapmak güzeldir evet bu doğru ama yaptığınız işi ileri götürmeniz için yetmeyebilir. Eğer bir işi yapmak istiyorsak o işe profesyonel bakmamız gerekiyor. Size sunacağım ek işleri de profesyonel olarak düşünün.

İnternet dünyasının gelişimi ile birlikte girişimcilik artık herkesin yapabileceği bir şey haline gelmeye başladı. Dünyanın her yerinden insanlar yılda binlerce dolar getirisi olan işler kurabilir hale geldi. Gelişen teknoloji yeni bir iş yeri kurmanın önündeki birçok engeli kaldırsa da hala çözülmeyi bekleyen çok problem var.

Hemen bir işe başlamanız gerekiyor. Sizin için kimse gelip de bir iş kurmayacaktır fakat nereden başlamalı? Aşağıdaki seçeneklere bir göz atın.

Google’den Para Kazanın

Google internet dünyası için çok önemli bir araç ve eminim çok insanın internet deyince ilk aklına gelen şey Google'dir. Hal böyle olunca Google iyi bir kazanç kapısı oluyor. Bu yüzden Google merkezli olarak yapacağınız işlerden para kazanabilirsiniz. Neler bunlar?

- Site kurun (blog, forum vb.) siteler kurarak geliştirip ekleyeceğiniz reklamlar ile para kazanabilirsiniz.
- Seo yapın, Arama motoru optimizasyonu yani siteleri arama motorlarına güzel göstermek. Bu alanda kendinizi geliştirip hizmet sunabilirsiniz.
- Google Play'a uygulama ve oyun yapmak, bu konuyu internetten bulabileceğiniz bir çok video ve döküman ile öğrenebilirsiniz.
- Google Admob, uygulamalarınızdan daha akıllıca para kazanın

Drone ile Video Çekimi

Havacılık teknolojisinin gelişimi ile beraber bir adet drone alıp güzel manzaraların üzerinde veya bir binanın üstünde uçurmak çok kolay oldu. Özellikle birçok kişi ve kurum, drone ile video çeken kişilere çok para ödüyor.

Chatbot Hazırlayın

Firmaların müşteri ilişkileri bölümleri bir hafta boyunca müşterilerden gelen destek sorularını yanıtlamak için çokça vakit harcıyor. Onların bu ihtiyacını basit bir tak çalıştır chat robotu ile otomatikleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Stoksuz Satış

Hiç envanteriniz olmadan da bir e-ticaret firması kurabilirsiniz. Bu ek iş genelde stoksuz satış olarak anılıyor. Üstelik doğru stratejiyi bulabilirseniz, bu işin çok az bir risk ve çokça olumlu yanı da bulunuyor.

Online Ders Verin

Bir sektörü veya bir işi çok iyi biliyorsanız, çok kolay bir şekilde bu alan hakkında online ders hazırlayıp internete koyabilirsiniz. Tabi bununla birlikte konuyla ilgili bazı kaynaklara da yer vermelisiniz.

Sosyal Medya Hesaplarını Yönetin

Farklı markaların Facebook ve Twitter hesaplarını yöneterek para kazanabilirsiniz. Yeteneklerinizi firmanın satışını artırmak için iyi bir şekilde kullanabilirsiniz.

İnternet Fenomeni Olun

İnternet dünyasında ünlü biri olmak her çocuğun hayalidir bugünlerde. Bu nedenle, internette fenomen olmak sizi oldukça güçlü ve nüfuzlu kılacaktır. Elde ettiğiniz bu güç ve nüfuz ise bol miktarda para kazandırabilir.

Satış Ortaklığı

Satış ortaklığı, online olarak satış yapan bir perakendeci ile kurulan bir ortaklık çeşididir. Satışına yardımcı olduğunuz her ürün için size belli bir miktar komisyon öderler. Eğer satış ortaklığı sistemine dahil olacaksanız, iyi bir firma ile anlaşmanızı tavsiye ederim.

Etkinlik Planlaması

Lokantalar, gece kulüpleri, barlar ve yiyecek içecek servisinin yapıldığı diğer yerler müşteri bulmakta zorlanmaktadır. Pazarlama yeteneğinizi bu mekanlara müşteri çekmek için kullanırsanız, onlardan iyi bir komisyon alabilirsiniz.

Emlak Alım Satımı

Her piyasada emlak alım satımı yaparken iyi bir kar elde etme şansı bulunuyor. Bir miktar sermaye ile risk almaya başlayıp konut ve ticari gayrimenkuller ile uzun dönemli yatırımlar yapabilirsiniz. Ek iş olarak başladığınız bu iş fikri sizin için asıl işe dönüşmesi de mümkün.

Makale Yazarlığı

Hızlı ve kaliteli yazılar yazabiliyorsanız ve doğru müşterileri de bulabilirseniz, yazma yeteneğinizi paraya çevirebilirsiniz. Sürekli olarak kaliteli içerikler ürettiğiniz sürece, işinizi büyütebilirsiniz.

İçerik Çevirisi

Yabancı bir dili akıcı bir şekilde konuşmak, web sayfasının başka bir dile tercümesinin yapılmasını isteyen insanlar için çok değerlidir. Basit bir web sayfasından başlayıp daha sonra web sayfaları, dokümanlar ve sunumlar için çeviri ücreti alabilirsiniz.

Proje Satışı

Flippa’yı veya buna benzer diğer web sayfalarını kullanarak çeşitli web sayfalarını, projeleri ve domainleri alıp satabilirsiniz. Doğru bir gözle baktığınızda, geleceği olan birçok fikri alıp ufak bir sermaye ile iyi karlar elde ederek satabilirsiniz.

Bülten Başlatın

Çokça takipçisi olan bir bülten oluşturmak oldukça kazançlı bir iştir çünkü reklamcılar firmaların isimlerinin bu bültenlerde görünmesi için binlerce dolar ödeyecektir. Doğru bir strateji ile gerçekten değerli bir bülten yaratıp takipçilerinizin günden güne arttığını görebilirsiniz.

Serbest Tasarımcı

Bir kere Photoshop veya benzeri programları öğrendikten sonra bu programları kullanarak çeşitli kişiler için tasarımlar yapıp bu işten para kazanabilirsiniz. Serbest tasarımcı olarak çalıştığınız saatleri belirlemeli ve işiniz geliştikçe dikkatinizi işinize vermelisiniz.

Kişisel Antrenör

Eğer sağlıklı yaşam tarzını sürdürmeyi benimsiyorsanız, sizin için kişisel antrenör olmak iyi bir ek iş olabilir. İyi bir vücuda sahip olmak isteyen insanlardan çevremizde her zaman bolca bulunuyor. Sadece doğru insanları bulup onları doğru yöne yönlendirmeniz gerekiyor.

Borsaya Yatırım Yapın

Paranızı ve zamanınızı borsada iyi bir yatırımcı olmak için harcayabilirsiniz. Kazancınız değişkenlik gösterse de borsa her ne kadar riskli olsa da doğru hisselere yatırım yaparak çabucak düzgün bir gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Bu benim zamanımı ve paramı değerlendirmek istediğim bir yöntem olmasa da bu şekilde iyi bir gelir elde eden çok kimse tanıyorum.

Özel Ders

İster matematik olsun ister İngilizce olsun, ilkokul ve lise çağındaki öğrencilerin her daim derslerinde yardıma ihtiyacı olabilmektedir. Öğrencilerin derslerinde başarılı olmasını sağladığınız zaman, aileler de size gerçekten iyi paralar ödeyebilir.

Hayat Koçluğu

Hayat koçluğunu kısaca yaşadığınız deneyimleri ve tecrübeleri başkalarına aktararak onların hayatına bir değer katmak olarak tanımlayabiliriz. İnsanlara ister uygulanabilir stratejiler sunun ister genel öneriler verin, hayat koçu olarak iyi bir strateji bulmanız işten bile değildir.

Web Sitesi Yapımı

İnternette bir sürü kişi ve kurum bir web sayfası yapmak ve kendini internet ortamında tanıtmak istiyor fakat bunların birçoğunun bu iş için gerekli altyapısı ve yeteneği yok. Bu gibi kişi ve kurumlar, kaliteli bir web sayfası için gerçekten güzel paralar da ödüyorlar.

1 yorum:

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR