7 Şubat 2021 Pazar

İnternetten Para Kazanma, İş Fikirleri ve İş Bulma Yolları


Kendi düşüncelerinizi göz önünde bulundurarak internetin faydaları başlıklı bir liste yapacak olsanız bu listeye neler yazardınız? İnsanlara blog tüyoları, girişimcilik, bayilik, iş ilanları veya iş fikirleri hakkında bilgi vermek niyetinde iseniz milyonlarca içerikle dolu olan bu ortamı daha çok size bu konularda ilham verdiği için takdir ederdiniz, değil mi? Ve içeriklerinizi tanıtmanıza imkan verdiği için de tabii ki, bu çok önemli bir şey.

İnsanlar internette aradıkları hemen her şeyi buluyorlar ama bazı konular çok yoğun olarak aranıyor. Örneğin iş ilanları. Bu tip ilanlar sadece işsiz insanların değil, işini değiştirmek isteyenlerin ve “Acaba karşıma zevkle çalışacağım başka bir sektör çıkar mı?” düşüncesiyle yeni iş fikirleri arayanların da ilgisini çekiyor. 

İnternetten para kazanma ve internetten kazanç elde etme tarzı başlıkların peşinde olanların sayısı da hiç az değil. İnternet üzerinden gelir veya ek gelir elde etme fikri dünyanın her yerindeki insanlara çekici geliyor. 

Bunun zor bir yolculuk olduğunu belirtmek isteriz. Çoğumuz Facebook ve benzeri platfomları kuranların, yeni bir uygulama geliştiren veya milyonlarca insanın beğendiği bir bilgisayar oyunu üreten kişilerin başarılarına ve olağanüstü miktardaki kazançlarına odaklanıyoruz. Kendimizi motive etmek, daha umutlu olmak için başarı hikayeleri hakkında bilgi toplamamız gerekli tabii ki. Ama bu yolda umduğunu bulamayan milyonlarca insan olduğu gerçeğini de görmezden gelemeyiz.

İnternetten Para Kazanmak Kolay Mı?

Dünya çapında düşündüğümüz zaman internetten para kazanma yolları ile ilgilenen on milyonlarca, belki de yüz milyonlarca insan vardır. Anket doldurarak para kazanmak, e - ticaret sitesi açmak, Instagram veya başka bir sosyal medya platformu üzerinden satış yapmak, makale yazarak para kazanmak, büyük bir e – ticaret sitesinde dükkan açmak gibi fikirler havalarda uçuşuyor. Birçok insan açtığı blogu veya WordPress siteyi popüler hale getirmek, bol takipçili bir sosyal medya hesabına reklam alarak, tanıtım yazıları yayınlayarak, popüler bir YouTube hesabı oluşturarak para kazanmak gibi şeyler üzerinde düşünüyor veya çalışıyor. 

Bu yolda bazılarımız hayal edilmesi bile zor başarılara ulaşıyoruz, bazılarımız ise çok yavaş ilerlediğimizi görünce pes ediyoruz veya en azından, hevesimiz azaldığı için yavaşlıyoruz. 

Şu bir gerçek ki insanlar daha çok internetten kolayca para kazanma yollarına ilgi gösteriyor, her şeyin kısa sürede ve kolayca olup bitmesini istiyorlar. Bunun için hileli yollara başvuranlar da oluyor. Bunu yapanların bir kısmı başarıya ulaşıyor olabilirler fakat çoğunun projesi, örneğin arama motorları yapılan hileyi keşfedip o şekilde kazanç sağlamayı imkansız hale getirdiği zaman, işe yaramaz hale geliyor. Bazen de çok sayıda internet kullanıcısı aynı dolambaçlı yönteme yöneliyor, böylece rakipleriniz çoğalıyor ve pastadan aldığınız dilim küçülmeye başlıyor.

İnternetten para kazanmak, ortada ilk defa sizin düşündüğünüz ve insanların ilgisini çekecek, onları eğlendirecek bir oyun, uygulama veya sosyal medya platformu fikri gibi şeyler olmadığı sürece, hiç de kolay değil. 

Örneğin Adsense ile para kazanmak birçok insanın hayalini süslüyor fakat bir Adsense hesabı edindiğiniz zaman, bunun kısa sürede paraya boğulmanızı sağlayacak bir şey olmadığını anlıyorsunuz. Hayal ettiğiniz gibi olması için çok fazla çalışmanız, belki bir ekip kurmanız, reklamlar vermeniz ve tanıtımlar yapmanız gerekiyor. Spesifik bir konu üzerinde çalışmıyorsanız, sizinle aynı konuları ele alan, aynı yolda yürüyen binlerce, on binlerce kullanıcıyla rekabet etmek durumunda kalıyorsunuz.

İnternette İş Fikirleri Bulunabilir Mi?

Evet, internet ortamında yeni, değişik, yaratıcı, işe yarayacak iş fikirleri bulabilirsiniz, hem de çok sayıda. Fakat bunları akıllıca değerlendirmeniz gerekir. Örneğin, niyetiniz bir girişimde bulunmaksa ve size ilham verecek fikirler arıyorsanız karşınıza çıkan alternatifleri detaylı olarak araştırmalısınız. İlginizi çeken projelerin hayata geçirilebilirliği, maliyeti, sağlayabileceği kazanç, ne kadar sürede işe yarayacağı gibi konularda iyice düşünmelisiniz. Uygulamayı düşündüğünüz fikrin size ne kadar sürede maddi ve / veya manevi bir geri dönüşü olacağını da hesaba katmalısınız. Tek başına çalışmanız yeterli olur mu, yoksa bir ekip kurmanız mı gerekir; bunu düşünmelisiniz. Kapsamlı bir araştırma yapmalı ev aynı fikri uygulamış kişilerin tecrübelerini, fikirlerini, nasıl çalıştıklarını ve ne gibi hatalar yaptıklarını öğrenmelisiniz.

İnternetten İş Bulmak

İnternet ortamında sayısız iş ilanı yer alıyor ve bunlar sürekli olarak güncelleniyor. Diğer yandan her gün binlerce, on binlerce insan bu ilanları gözden geçiriyor ve uygun bulduklarına başvuruyor. İnternetten iş bulmak kesinlikle imkansız bir hayal değil, fakat bunun kısa bir süre içinde gerçekleşmesini beklerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bunun için özellikle size hitap edecek iş ilanlarının bulunduğu platformları düzenli olarak takip etmeniz ve “İşte bu’” dediğiniz ilanlara zaman kaybetmeden başvurmanız gerekiyor. Özellikle Linkedln gibi ağırlıklı olarak iş hayatı ve kariyer gibi konular için tasarlanmış sosyal medya platformlarına ve bazı sitelere üye olmanızın da faydası olur. 

İnternetten iş arama sürecinde sabırlı olmanızın çok önemli olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz. Kısa sürede hayallerinizdeki işi bulmanız da imkansız değil – fakat bu gerçekten büyük bir şans olur. Hangi kaynaktan ve ne şekilde olursa olsun, iş ararken sonuca ulaşmanızın zaman alacağını aklınıza koyun. Ve birkaç denemeniz başarısızlıkla sonuçlandı diye umudunuzu, azminizi kaybetmeyin. 


İş Fikirleri Blogu
Hilal Uslu'ya teşekkürler

8 yorum:

  1. Kesinlikle adssense hesabi alınca hemen kazanç beklememek gerek. Sabır herşeyin başı. Kendi alanımızdaki sayfalarda yayınlara devam etmek önemli.

    YanıtlaSil
  2. İnternetten iş yapma internetten para kazanma herkesin dilinde ve hayalinde ama zor bence

    YanıtlaSil
  3. İnternetten para kazanma söylemi kulağa çok hoş geliyor. Bu ve benzeri konularda iş fikirleri veren blogları da çok değerli buluyorum bu blog gibi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. İnternetten para kazanma konusu Corona virüs sebebiyle anormal bir popülarite kazandı. Geçmişte e-ticareti, YouTuberlığı, bloggerlığı hafife alan çok sayıda kişi şimdi akıl soruyor "bizim hanıma da bir kanal açsak nasıl olur sence?" gibi. Karşıdan bakılınca çok kolay görünüyor ama işin içine girince ne kadar büyük efor, bilgi ve dayanıklılık gerektirdiğini çoğu kişi yeni fark ediyor.
    Görünen o ki, alışıldığı gibi sabah kalkılıp ofise gidilerek çalışma dönemi sona eriyor. Bu nedenle isbufikirbu gibi girişimcilik, online para kazanma gibi konularda bilgiler paylaşan blogların önemi daha da anlaşılacak eminim.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık.
    Bloğumun duyulmasına ihtiyacım var. Eğer göz atarsanız sevinirim. Desteklerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Makale yazmak en etkili para kazanma yollarından birisidir

    YanıtlaSil
  7. İnternetten para kazanma demeyelim de internet vasıtası ile para kazanma çağımızda gayet mümkün ve milyonlarca insan bu yöntemleri kullanıyor zaten.

    YanıtlaSil
  8. Kendi Adıma Söyleyeyim Hiç Bir Zaman internette Para Kazanmayı Düşünmedim Tamamamen Hobi Ve Boş Vakitlerimi Değerlendirme Amaçlı Kullandım Klavyemi Ama Şunuda Belirtim hacker ve Youtuber leri Özenmiyor da değilim :))

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR