23 Aralık 2018 Pazar

Medikal Ecza Sağlık ürünleri mağazası açmak




Yeni bir iş kurmak, kendi işinin patronu olmak isteyen kişiler aynı zamanda uzun yıllar boyunca bu işten gelir etmeyi planlıyorlar. Bunun için de hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek, daima para kazandırabilecek alanlara yatırım yapılması gerekir. Sağlık, hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek, sağlıkla ilgili malzemelerine olan talebin hiçbir zaman azalmayacağı göz önünde bulundurulduğu zaman medikal ürün satmak işinin yapılacak karlı iş fikirleri arasında öne çıktığını görebiliriz.

Medikal Ürün Satma İşi Nedir?

Medikal ürünler denildiği zaman sağlıkla ilgili her türlü malzemeler, tıbbi ürünler anlaşılmaktadır. Medikal market, sağlık ürünleri, tıbbi malzemeler satan dükkan olduğu için önemini hiçbir zaman kaybetmeyecektir. Medikal marketler sayesinde tıbbi ürünlere ulaşma olanakları arttığı için bu tür mağazalara olan talep oldukça fazladır. Uygun pazar, satışı yapılacak malzemeler ve tıp alanının bulunması sayesinde karlı bir şekilde medikal dükkanı açma iş fikri hayata geçirilebilir.

Medikal Mağazası Nasıl Açılır?

Medikal mağazası açmak her ne kadar karlı iş olsa da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Peki, medikal mağazası nasıl açılır?

Medikal mağazası açmak için gereken bazı ön koşulları yerine getirmek gerekir. Sağlık konusu çok hassas bir konu olduğu için tıbbi ürünlerin satışı sırasında bazı ürünlerin lisanslı olmasına özen göstermek gerekir. Bunun yanı sıra gerekli belgelerini elde edilmesi gerekir. Medikal mağazası açmak için izlenmesi gereken yolu aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunarak gereken izinlerin alınması
  • Bazı tıbbi ürünler için gereken lisansların alınması
  • Mağaza için ruhsat ve izinlerin alınması
  • Ruhsat ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunmak.
İşletme kurmak için gereken bazı formların doldurulması için de belediyelerden bu formlar temin edilmelidir. Dükkan açmanın yanı sıra medikal malzemeler için depo tutmak da gerekir. Deponun da gereken kriterlere uygun olması lazım. Malzemeler depoda tutulacağı için depoların hijyenik, sağlık için uygun koşullara sahip olması gerekir.

Kimler Medikal Mağazası Açabilir?

Tıbbi ürünler alanına ilgi duyan, bu konuda başarılı olacağına inanan ve işletme açmak için gereken koşulları yerine getire bilen herkes medikal mağazası açabilir. Ancak medikal mağazası açmak isteyenlerin bu konuda bilgi sahibi olmak için işe başlamadan bir müddet önce bu tür mağazalarda işe girerek biraz tecrübe elde edilmesi tavsiye edilmektedir.

Medikal mağazası açma maliyeti?

Medikal mağazası açarak tıbbi cihaz satma size uzun yıllar boyunca kazanç elde etme olanağı sunmaktadır. Bu işe girerken ne kadar sermayeyle başlayacağınız ise sizin hedeflerinize bağlı olarak değişmektedir. Medikal mağazası açmak için size ilk aşamada yaklaşık 50 bin TL’lik bir sermaye lazım. Küçük ve orta ölçekli bir işletme için maliyetler 50 bin ila 100 bin TL arasında değişmektedir. Daha büyük ölçekli bir mağaza açarak tıbbi malzemeler satma niyetindeyseniz maliyet de artacaktır. Genel olarak, medikal mağazası için gereken maksimum sermaye 500 bin TL’dir. Tabii, hedeflerinize bağlı olarak daha büyük çaplı mağaza kurabilirsiniz. Maliyetler de buna paralel olarak artacaktır.


Ürün Satışında Başarılı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Tıbbi malzeme satışında başarılı olmak ve tercih edilen bir mağaza olmak için bazı pazarlama tekniklerinden faydalanabilirsiniz. İşe site açmakla başlayabilir, ücretsiz kargo, deneme ürünlerinin verilmesi gibi yöntemlere başvurarak kısa sürede müşteri kitlesi oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra en önemli müşterilerinizin doktor ve hemşireler olduğunu göz önünde bulundurarak onlarla iletişime geçebilir, ürünlerinizin tanıtımını birebir yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR