8 Ocak 2019 Salı

İş stresinden kurtulmak için goji berry yetiştiren başarılı girişimciler

İş stresinden kurtulmak için goji berry yetiştirmeye başlayan iki kardeş, şimdi talebe yetişemiyor. İşte hobiyken girişime dönüşen kazançlı iş;

21. yüzyılın üzerimizde yarattığı baskı hepimizin malumu! Sonuçta bugün, iş hayatından tutun da zamanın hızına yetişememeye varana kadar sayısız farklı stres ögesiyle başa çıkmaya çalışıyoruz. Ve çoğu zaman ne yapacağımızı bilemeden öylece duruyoruz.

Ama aramızda strese iyi gelen hobiler neler bunları öğrenerek durumla başa çıkmaya çalışanlar da var. Hatta bazıları bu hobiler sayesinde bir yandan strese karşı savaşırken bir diğer yandan da yeni para kazanma yolları keşfediyor. Tıpkı Mehmet ve Mahmut Çekil kardeşler gibi…

49 ve 46 yaşlarında olan kardeşler, iş stresinin üzerlerinde yarattıkları etkilerden kurtulmak için bir hobiyle uğraşmaya karar vermişler.


Öncesinde doğalgaz işiyle uğraşan iki kardeş, bu amaçla Hasandağı’nın eteklerinde yer alan Karkın köyünde bir hobi bahçesi kurmuş. Ve bölgenin iklim koşullarına en uygun meyvenin goji berry olduğuna karar vererek üretim için kollarını sıvamış.

İlk başta 16 bin metrekare büyüklüğünde bir bahçede üretim yapan kardeşler, yetiştirdikleri meyveye gelen talebi gördüklerinde alanı genişletmeye karar vermişler.

Bunun için de 16 bin metrekarelik bahçeyi 56 bin metrekareye genişleterek üretime devam etmişler. Son yıllarda epey popüler olan ve gençlik iksiri olarak da adlandırılan goji berry sayesinde başarılı bir girişime imza atmışlar.

3 yıl önce kurdukları hobi bahçesinin şimdi üretime yetişemeyen bir üretim yeri olduğunu belirten kardeşler, gösterilen ilgiden epey memnunlar.

Öyle ki geçtiğimiz yıl yurt dışına bile ürün göndermişler. Ayrıca bu sene paketleme ruhsatı da alan iki girişimci, geçen yılki hasat 1.5 tonken bu sene üretimin 3.5 tona yükseldiğini belirtti. Tüm bunların yanı sıra, tıpkı incir cipsi üretimi yapan anne- kız gibi daha farklı ne yapabilecekleri üzerine de kafa yormuşlar.

Sonrasında reçelini, turşusunu, yaprağını ve çayını da üretmeye başlamışlar. Neticede; iki başarılı girişimci, gelen yüksek talepten dolayı ilerleyen dönemlerde ürün çeşidini de miktarını da artırmayı planlıyorlar.

1 yorum:

  1. Bu meyve dukan diyetinde zirve yapıyor. Aslında dukancılara satılsa bile iyi para eder :)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR