2 Ocak 2019 Çarşamba

Kripto paradaki dalgalanmalara rağmen kripto para ATM’leri açılmaya devam ediyor


Kripto para piyasalarındaki dalgalanmalara rağmen, insanların kolayca işlem yapabilmesi için dünya çapında pek çok ülkede kripto para ATM’leri (Coin ATM) açılmaya devam ediyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yapılan işlemleri herkese açık ve erişilebilir bir yapıda tutması sebebiyle güven uyandırıyor ve artan sayıda kişi ve kuruluş tarafından kullanılmaya devam ediyor. Bu yeni nesil para birimleri özellikle finansal piyasalarda majör değişimler yaratıyor. İşlem hızı ve maliyet düşüklüğü pek çok kullanıcı tarafından avantajlı bulunuyor.

Doç.Dr. Hatice Doğan Südaş'ın yaptığı analize göre; kripto para piyasalarındaki dalgalanmalara rağmen, insanların kolayca işlem yapabilmesi için dünya çapında pek çok ülkede kripto para ATM’leri açılmaya devam ediyor. Aralık ayı itibariye toplam 4 bin 88 adet otomat hizmet vermekte.

İşte en fazla ATM sayısına sahip ülkeler:


Bu listenin dışında Peru, Arnavutluk ve Güney Kore gibi ülkeler, ilk kripto para ATM kurulumlarını kasım ayı içerisinde yaptı.

ATM’leri kullanarak kolay ve hızlıca alış-satış işlemlerinin yanı sıra, ayrıca farklı bir ülkedeki arkadaş veya akrabalara ihtiyaçları olduğunda nakit gönderimi yapılabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR