2 Ocak 2019 Çarşamba

Yatırımcıların yeni gözdesi VİOP



Özellikle son yıllarda artan yatırım opsiyonları, yatırımın nasıl değerlendirileceğine dair karar verme sürecini de zorlaştırdı. Varlıklarını en hızlı şekilde büyütmek isteyen yatırımcılarsa, gözlerini yeni bir yatırım trendine çevirmeye başladı: VİOP’a!



VİOP Nedir?

VİOP; Borsa İstanbul çatısı altında işlem gören, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin alım satımının gerçekleştiği Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’dır. Vadeli işlemler, sermaye piyasalarında işlem gören hemen hemen her ürünün ve daha fazlasının gelecekteki fiyatlarının alım satımının yapıldığı, dünyanın en yüksek hacme sahip ve en hareketli piyasalarının başında gelir.

VİOP’un Avantajları Nelerdir?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) kendine özgü yapısı nedeniyle ortaya çıkan bazı avantajları bulunmaktadır. Bunların başında da kaldıraç imkanı gelmektedir. Kaldıraç, yatırımcının teminatının üstünde yatırım yapabilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Yatırımcı kaldıraç oranı katı kadar başlangıç teminatın üstünde pozisyon açabilir. VİOP’ta kaldıraç oranları üründen ürüne değişmekle birlikte genelde 10 ile 20 arasındadır.

VİOP’un bir diğer avantajı, çift yönlü işlemlerdir. Fiyatın yükseleceğini öngördüğünüz zaman alım yönünde pozisyon oluştururken, düşeceğini öngördüğünüzde satış yönünde işlem açabilirsiniz. Bu sayede her fiyat hareketini değerlendirebilirsiniz.

VİOP’ta hisse senedi veya hisse senedi endekslerine dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinden elde edilen kazançlar %0 stopaja tabidir. Böylece VİOP işlemlerinde önemli ölçüde vergi avantajı sağlarsınız.



VİOP’ta Nasıl Yatırım Yapılır?

VİOP’ta yatırım içi Borsa İstanbul VİOP üyesi olan banka ya da aracı kurumlardan birinde hesap açtırabilirsiniz. VİOP’ta işlem yapmak için bilgisayar, akıllı cep telefonları ya da tabletlerden internet bağlantısı ile online ve anlık olarak MetaTrader 5 platformundan alım ve satım işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Metatrader5 İle Kolay VİOP İşlemleri

NoorCM'in öncülüğünde, MetaTrader ve Borsa İstanbul entegrasyonu gerçekleştirilmiş ve dünyanın en yaygın kullanılan platformlarından biri olan Metatrader 5 platformu ile Borsa İstanbul VİOP'ta işlem imkanı sağlanmıştır. Bununla birlikte VİOP'ta ilk kez yatırımcıların stratejilerini test edebileceği ve vadeli işlemleri öğrenebileceği VİOP deneme hesabı altyapısı sağlanmıştır. Metatrader5’in gelişmiş altyapısı ile yatırımcılar tek ekrandan kolayca ve hızlı bir şekilde çoklu türev yatırımlarını eş zamanlı yapabilmektedirler.

VİOP’ta Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

VİOP işlemi yapabilmek için öncelikli olarak; türev ürünlerin kodları, sözleşmelerin özellikleri, teminat büyüklükleri, marjin oranları ve emir tiplerinin bilinmesi gerekmektedir. Daha sonra bu özelliklere göre hangi türev ürüne yatırım yapılacağına karar verilebilir.

Yatırımcı bu piyasada işlem stratejileri geliştirmek için VIOP Demo (deneme) hesabı açarak deneyim kazanabilir, ilgili ücretsiz eğitimlere katılabilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bununla birlikte seçilecek aracı kurumun hizmet kalitesi, müşteri destekleri, bilgi birikimi ve deneyimi yatırımların başarısında büyük önem taşımaktadır.

VİOP’ta NoorCM Farkı…

NoorCM vadeli işlemlerde yatırım yapan tüm müşterilerine,

* Yatırımcı risk profili analizi, detaylı risk bildirimi ve yatırım hedeflerinin belirlenmesi
* Yatırımcının ihtiyaç ve risk profili doğrultusunda ürün/piyasa seçimi
* Seçilen ürün/lerle ilgili en uygun işlem şartlarının ve ortamının sağlanması
* Seçilen ürün/lere yönelik özelleştirilmiş piyasa takibi ve raporların sunulması
* Sürekli risk analizi ve yatırım hedeflerinin takibi ve değerlendirilmesi

hizmetlerini standart olarak sunmayı taahhüt etmektedir. Bununla birlikte NoorCM uzmanları, her bir NoorCM müşterisinin yatırım ortamına katma değer verebileceği düşünülen yatırımcıya özel hizmetleri sürekli olarak müşterilerle karşılık görüş alışverişi ile araştırmakta ve sunmaktadır. NoorCM;  müşterileri ile uzun süreli iş birlikteliğinin sağlam yapıtaşları üzerinde kurulması ve bu yapının her bir müşteri için sürekli geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır.

Şimdi VİOP’la Yatırımın Tam Zamanı!

Siz de Türkiye’de yatırımın yeni trendiyle tanışın, NoorCM’in uzman piyasa profesyonellerinin desteği ve gelişmiş Metatrader5 altyapısı ile kaldıraçlı VİOP işlemlerine başlayın. Gelecekteki yatırımlarınıza şimdiden yön verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR