8 Ocak 2019 Salı

Makale ve içerik yazarlığı yaparak kazanabileceğiniz güvenilir siteler

İnternettin hayatımıza hızla girdiği bir zamanda yaşamaktayız. Durum böyle olunca internet dünyasında da personel gereksinimi oluşmaya başlamakta ve yeni bir iş kolu olarak makale ve içerik yazarlığı mesleğinin doğduğunu artık kesin bir dille söyleyebilmekteyiz.  Makale yazarak para kazanma sanıldığı kadar kolay bir iş değildir, fakat bu alanda kendine ve kalemine güvenenler için muazzam bir ek gelir kaynağı olduğu aşikardır. Bu işi yapmak, istiyorsanız: ”Makale yazıp satabileceğiniz güvenilir alım satım siteleri nelerdir.”  araştırmasına girmelisiniz.

Her makale yazarı aranıyor yazısına kapılıp peşinden gitmemek gerekir. Çünkü günümüzde teknolojinin olumlu yanları olduğu ve kullanıcılarına çeşitli imkanları sunduğu gibi bir o kadar da zararları dokunabilir, bu nedenle makale yazarlığı işini üstlenmek ve kazanç sağlamak isteyen gönüllü yazarlar bu alanda yetkinleşmiş ve uzun süreden beri bu işi yapagelen güvenilir sitelere üye olmalılar ve bu işi gönül rahatlığı ile yapmalılardır.


1- Yazkazan.net
Güvenilir yetkin ve ilgili editör kadrosu ile makale yazarlarının ve bu alanda makale talep eden kişilerin bu doğrultuda başvurduğu makale yazarak para kazanma platformlarının başında yazkazan.net platformu gelmektedir. Bu platformda yazarların kazançları yazarlık seviyesine göre belirlenir ve ödemeler her ayın 15 inde 200 TL’lik alt limite ulaşım sağlandığı zaman, kişinin banka hesabına gerçekleştirilir.

2- Makale.net
Bir süredir çalışmakta olduğumuz makale sitelerinden biri olan makale.net bu işe kendini veren ve diğer sitelere göre yazarlarına daha yüksek ücret ödeyen platformlardan biridir. Önerebileceğimiz siteler arasında yerini almaktadır.

3- Bilgiustam.com
Makale yazma platformu da yine makale yazarak para kazanma platformlarının başında gelmektedir fakat bu platforma üyelik için belirli şartlar gerekir ve genel olarak genel kültür alanında makaleler yazılması istenmektedir.

4- İyimakale.com
Bu site makale yazarak para kazanmayı sağlayan bir platformdur ve bu platformda da ödemeler alt sınıra ulaşıldığı zaman kişilerin banka hesaplarına gerçekleştirilir.

5- Makaleyazkazan.com
Bir diğer makale yazarak kazanç sağlayabileceğiniz bir platform olarak makaleyazkazan.com platformunu örnek gösterebiliriz. Bu platforma üyelik için de öncelikle bir anket doldurulması ve bu anket sonrasında da örnek bir makale sunulması gerekir. Bundan sonra üyelik işleminiz onaylanırsa üyeliğiniz gerçekleşir ve içerik yazarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ödemeler her ayın 5’inde banka hesabına yatırılır ve yine 200TL’lik alt limite ulaşma şartı aranmaktadır.

6- Piyasaanketi.com
Websitemizde gönüllü yada ücretli yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Bunun için iletisim.piyasaanketi@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

7- İçerikbulutu.com
Makale yazarak para kazanabileceğiniz siteler
Makale yazarak para kazanmak istiyorsanız bu siteleri inceleyin
Bu platforma üyelik için de yine belirli şartlar mevcuttur. Üyelik öncesi örnek makale gönderimi ve kendinizi tanıtan kısa bir özgeçmiş istenir ve daha sonra yazarlık başvurunuz onaylanırsa makale yazarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

8- Bionluk.com, Sadeceon.com
Yukardaki her iki sitede güvenilir makale satış siteleri arasında yerini almakta. Bu sitelerde ayrıca yeteneklerinizi de kullanarak yapabileciniz işleri de satabilmektesiniz.

9- Freelancer.com
Son olarak yine makale yazarak para kazanma platformu olarak da freelancer.com’u gösterebiliriz. Bu site dünya genelinde bir çok dilde hizmet vermektedir. İngilizce dilinde kendinize güveniyorsanız  bu siteden iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Makale yazarken nelere dikkat edilmelidir?
Şüphesiz ki makale yazmak herkesin kolayca gerçekleştirebileceği bir iş değildir. Bu yolda para kazanmak isteyen kişilerin güvenilir bir platformla çalışabilmesi için yazım ve imla kurallarına dikkat ederek yazması ve her şeyden önce özgün içerikler üretebilmesi gerekmektedir.

4 yorum:

  1. Bir sene bu işi yaptım. Faydasını gördüm elbette; ama bu işi yapacak arkadaşlara bir medya kuruluşu yerine bu tür sitelerde başlamaları gerektiğini söyleyebilirim. Çünkü bir medya kuruluşunda bu işi yaptığınızda aynı konu hakkında 100'e yakın içerik hazırlamanız gerekebilir ve bunların tümü özgün olmak zorundadır. Bu tür siteler yeni başlayacaklar için daha iyi olacaktır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

      Sil
  2. Bu sitelerin çoğunu biliyorum. Evet düzgün ödeme yapıyorlar. Ek gelir için iyi bir seçenek. Yalnızca Bilgi Ustam'ı bilmiyordum. Sayenizde onu da öğrenmiş oldum. :)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR