7 Ocak 2019 Pazartesi

Mark Zuckerberg’in ablası: “İş kadını olmak için harika bir zaman”

Mark Zuckerberg’in ablası Randi Zuckerberg, iş kadını olmak için harika bir çağda yaşadığımızı belirterek bazı tavsiyelerde bulundu. İşte Harvard Üniversitesi mezununun açıklamaları;


Mark Zuckerberg’in ablası olan ve yıllarca Facebook’ta çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Randi Zuckerberg, içinde bulunduğumuz dönemin “girişimci insanlar” için harika bir fırsat olduğunu belirtti.

Çağımızı “girişimciler için olabilecek en iyi zaman” şeklinde sözlerle tanımlayan Randi Zuckerberg, neredeyse her sektörün teknoloji ve girişimcilikle değiştirilmeye hazır olduğunu belirtti. “Yeni fikirlere ve yeni yöntemler bulmaya oldukça açığız” diyen ünlü iş kadını, 21. yüzyılın girişimler için kaynak bulma konusunda da gayet elverişli olduğunu söyledi.

Tabii, bu durum startupların erkek girişimciler ve yatırımcılar tarafından domine edildiği gerçeğini değiştirmiyor.

Öyle ki geçen yıl Crunchbase’in yaptığı bir araştırmaya göre; 2012 ile 2017’nin üçüncü çeyreği arasındaki yatırımların yalnızca % 10’u en az bir kadın kurucusu olan startuplara gitmiş.

Çünkü cam tavan engeller, halihazırdaki fırsatlara rağmen hala kadınların elini kolunu bağlıyor. Hatta bu noktada Randi Zuckerberg’in, teknoloji sektöründeki kadınlara “erkek ismi” kullanmalarını öğütlediği oluyormuş.

Keza Randi, kendisini adı dolayısıyla erkek zanneden pek çok kişinin olduğunu ve onlarla yüz yüze görüştüğünde bunun şaşkınlığını yaşadıklarını açıkça belirtiyor.

Ve görüşmeye başladıktan sonra karşı tarafa fikrini çok daha kolay kabul ettirdiğini söylüyor. Yeri gelmişken; Silikon Vadisi’nde çalışan bir kadın CEO’nun da ciddiye alınabilmek için tarzını değiştirdiği yönündeki haberi de hatırlatmak isterim.

Buna göre Eileen Carey, sarı saçlarını kahverengiye boyatıp gözlük kullanmaya başlamış ve insanların onu yeni görünümüyle çok daha ciddiye aldıklarını belirtmişti.

Sonuçta; Randi durumun daha iyiye gittiğini dile getirse de kadınların iş hayatında tutunmalarının zorluklarının farkında olduğunu söylüyor.

Fakat o duruma iyi tarafından bakmayı tercih ederek “iş kadını olmak için harika bir zaman” sözünün doğruluğunu savunuyor. Ayrıca iş kadınlarını desteklemek için elinden gelen her şeyi yaptığını da vurguluyor.

Kendi melek yatırım portföyü olduğunu belirten Zuckerberg, en az bir tane kadın kurucusu olmayan şirketlere asla bakmadığını söylüyor. İlaveten; Zuckerberg Media’nın kurucusu ve CEO’su olan başarılı iş kadını, hükümetlerin de girişimci toplumlar yaratmak için daha çok çalışması gerektiğinin altını çiziyor.


2 yorum:

  1. Bu konuda kadınların işi gerçekten zor fakat günümüzde gittikçe yayılıyor kadın girişimciler. Bence daha da çoğalmalı, umarım çok daha güçlenir, saygı duyulur ve desteklenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani olması gerektiği gibi olur teşekkürler

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR