19 Aralık 2018 Çarşamba

Amerika'da güvenli alışveriş yapacağım siteler nelerdir?


Amerika’dan alışveriş yapabileceğiniz siteler konusunda oluşturduğumuz bu yazımızda, Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler hakkında sizlere öneriler sunacağız.  Bu yazımızı okuduktan sonra Amerika’dan alışveriş yapmak sizin için de daha kolay olacak. İnternetten alışveriş günümüzde evrensel bir boyuta ulaştı. Türk vatandaşları artık sadece Türkiye’den değil dünyanın pek çok ülkesinden online alışveriş yapıyor. Bu ülkelerin başını da dünya pazarının lideri olan Amerika ve Çin çekiyor çekiyor. Önceki yazılarımızda Çin’den alışveriş yapabileceğiniz güvenilir siteleri sıralamıştık bu yazımızda da Amerika’dan alışveriş yapabileceğiniz güvenilir sitelerle karşınızda olacağız.

Online Alışveriş Global Oldu

Son yıllarda Türkiye’de sayısı hızla artan alışveriş siteleri, sayısız ürün yelpazesi ile internet üzerinden ticaret yapıyor. Fortune Turkey tarafından yayınlanan bu konudaki son araştırma verilerine bakıldığında, Türkiye genelinde 10 kişiden biri internetten alışveriş yaparken, ortalama alışveriş sıklığı ise 2 ayda bir olarak gerçekleşiyor.

Bu veriler 80 milyonluk bir ülke için oldukça yüksek bir sonuç. Araştırmaya göre, ankete katılan ve online alışveriş yapan kişilerin her ne kadar büyük bölümü alışveriş için Türkiye’deki siteleri tercih etse de yurt dışından alışveriş yapan kişi sayısında da artış yaşandığına dikkat çekiliyor.

Amerika’dan Türkiye’ye Gönderim Yapan Siteler;
Amerika’dan alışveriş yapmak isteyen ya da daha önce bu anlamda girişimde bulunanlara önereceğimiz Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler sıralaması öncesinde kullanıcıların merak ettiği, “ Çin’de internetten en fazla alışveriş yapılan güvenilir siteler” konusuna bir dip not düşmek isteriz. Bu konuda merak ettiklerinizi cevapladığımız güvenilir alışveriş siteleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. İşte Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler :

1-) Amazon:

Listemizin ilk sırasında Amerika’nın en önde gelen alışveriş sitesi Amazon var.  Sadece Amerika’nın değil dünyanın en büyük alışveriş sitesi olarak da bilinen Amazon, bu büyüklüğünü ve tanınmışlığını içeriğindeki zenginliğe borçludur. Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler içerisinde yer alan sitede aklınıza gelebilecek her türlü alışverişi yapabilirsiniz. Bir çok üründe ücretsiz kargo imkanı da sağlayan sitede bazı ürünler uygun fiyata satışa sunuluyor.

2-) eBay:

En az Amazon kadar tanınan bir sitedir. En büyük özelliği ise dünya genelinde ikinci el ürün satışı yapan tek site olmasıdır. Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler arasında yer alır ve her türlü ürünü rahatlıkla bulabileceğiniz bir yerdir.  Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi olan gittigidiyor ve Paypal kuruluşu da eBay’a ait şirketlerdir! Son derece güvenilirdir ve hem ücretsiz hem de ücretli kargo seçenekleri mevcuttur.

3-) SuntekStore:

Amerika’dan alışveriş yapmak isteyenlerin kesinlikle bakmalarını isteyeceğimiz bir site karşınızda. Nedenine gelince, birbirinden farklı ve ilginç tasarıma sahip ürünler bulunuyor. Türkiye’ye bedava kargo gönderimi sağlayan siteden alışverişinizi gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

4-) FootLocker:

Giyim ile  ayakkabı üzerine satış gerçekleştiren ve Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler içerisinde bulunan FootLocker’de ürünler biraz pahalı. Ancak ayakkabıya ve özellikle de tshirtlere önem veren ve bu uğurda para harcamayı pek önemsemeyen biriyseniz o zaman sizi FootLocker’e davet ediyoruz. Çünkü buradaki modeller şıklığınızı taçlandıracak cinsten.

5-) theblackfriday.com:

blackfriday yani kara Cuma diğer alışveriş sitelerinden çok farklıdır! ABD’de Şükran günü sonrasına denk gelen ilk Cuma gününde yılda bir defaya mahsus gerçekleştirilen büyük indirim ve kampanyayı kapsar. O gün çok sayıda üründe yüzde 80-90’lara varan indirim ve kampanyalar gerçekleştirilir. Her yıl Kasım ayının son haftasına denk gelen o gün içinde yapılacak alışveriş için şimdiden para biriktirmenizi tavsiye ederiz. Amerika’dan alışveriş yapmak için kaçırılmayacak bir fırsat karşınızda.

6-) sammydress.com Alışveriş Sitesi:

Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler sıralamasında yerini alan sammydress Amerika menşeli tekstil alışveriş sitesidir. Tekstil üzerine aradığınız neredeyse her türlü ürünü rahatlıkla bulabileceğiniz sitede bazı ürünler de ücretsiz kargo ile Türkiye’ye gönderilmektedir.  Sitenin bir diğer güzel özelliği de ürün fiyatlarının oldukça cazip olması.

7-) asos.com Alışveriş Sitesi:

Giyim üzerine ürünlerin satışa çıktığı bir Amerikan sitesidir. A’dan Z’ye giyime dair yüzlerce çeşit ürünü bulabileceğiniz sitenin düşündüren tek yanı ise sadece belli başlı ürünleri Türkiye’ye gönderiyor olması. Bu nedenle siteden alışveriş yapmadan önce bu ürünlerin hangileri olduğuna bir göz atmanızda yarar var.

 8- ) newegg.com Amerikan Bilgisayar Parçaları Alabileceğiniz Site:

Bu siteyi bilenler bilir. Özellikle teknoloji meraklılarının ağırlıklı olarak ziyaret ettiği siteyi bu listeye taşımamızın nedeni artık Newegg’in de Türkiye’ye gönderimlere başlamış olmasıdır! Amerikan merkezli bir alışveriş sitesi olan Newegg, bilgisayar parçaları üzerine ağırlık vermiş durumda. Tasarım açısından da size Amazon’u çağrıştırabilir. Sitedeki çok sayıda ürün Amerika’da bulunan deposundan kargolanıyor. Bu da kargo masrafının ortalama olarak 100 TL gibi bir fiyata denk gelmesi demek. Bazı ürünlerini ise Hong Kong ve Çin’de bulunan depolarından kargolamaktadır. Buralardan yapılan gönderimlerde kargo ücreti biraz daha makul olabiliyor.

9-) bloomingdales.com:

Amerika’dan Türkiye’ye gönderim yapan siteler listemizin son sırasında yer alan sitemiz bloomingdales.com. siteye ilk giriş yaptığınızda karşınıza “Türkiye’den alışveriş yapmayı kolaylaştırıyoruz” açıklaması çıkıyor. Sitede ürün fiyatları Türk Lirası cinsinden size yansıtılıyor. Teslimatta ek bir ücret olmamasını da garanti veren sitede kadın, erkek çocuk giyiminden zinet eşyasına, ev ürünlerinden aksesuarlara kadar çok sayıda ürün mevcut.

Amerikada Aracılık Yapan Alışveriş Siteleri:
Amerika’dan alışveriş yapmak için eskiden orada yaşayan bir tanıdık, akraba ya da arkadaş aracı olarak kullanılırdı. İstenilen ürün kendisinden sipariş edilir, kişi tarafından alınarak adresimize kargolanırdı. Peki Amerika’da bir tanıdığınız yoksa ve o çok beğendiğiniz ürünü, alışveriş sitesi Türkiye’ye gönderim yapmıyorsa ne yaparsınız? Vazgeçerim diyorsanız size cevabımız hayır! Çünkü şimdi ismini vereceğimiz 3 internet sitesi, tam da bu anlamda hizmet veriyor.

Yani siz almak istediğiniz ürünü siteye bildiriyorsunuz. Site sizin adınıza alımı yapıp Amerika içi kendisine kargolatıyor. Sonrasında ise ürünü sizin adresinize gönderiyor! Üstelik çok sayıda marka ve mağaza ile de çalışmaları mevcut. İsimlerine gelince, amerikadanalisveris.com, amerikadaniste.com ve amerikapostam.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR