21 Aralık 2018 Cuma

Bir türlü para kazanamıyorum diyorsanız birkaç nedeni olabilir



Bir türlü para kazanamıyorum neden böyle oluyor diye düşünüyorsanız para kazanamamanızın altında çeşitli nedenler yatıyor olabilir. Bir anda elinizde kalmayan paralar ve boşa kürek çekmiş hissi veren çalışmalardan bıkarak kendinize ek gelir imkânları arıyor olabilirsiniz. Sizi bu duygudan kurtaracak ve her zaman elinizde paranızın olmasını sağlayacak çözüm önerilerine ihtiyacınız varsa şunları deneyebilirsiniz:

Paranızın Hesabını Yapmıyor Olabilirsiniz!
Elinize sürekli para geçiyor ve bir türlü nereye harcadığınızı bilemiyorsanız paranızı hesaplamıyor olabilirsiniz. Para kazanamıyorum düşüncesine neden olan bu durum tamamen paranızı harcadığınız yerleri bilmediğinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle elinize kâğıdı kalemi alın ve parayı nereye harcadığınızı tek tek yazın.

Eğer bununla uğraşamıyorsanız telefonunuza gelir gider uygulamaları indirerek her harcamanızı işleyebilirsiniz.

Paranızı Biriktirmiyor Olabilirsiniz!
Paranızın bir anda bitmesine ve para kazanamıyorum demenize neden olacak durumların başında para biriktiremeyişiniz yatıyor olabilir. Paranızı biriktirmenizde bu devirde sanıldığı gibi kolay değil. Hesap kartınıza ya da cüzdanınıza koyduğunuz paralar göz önünde olduğu için harcamanız muhtemel olacaktır. Bu durumu önlemek için ağzı açılmayan kumbaralardan alabilir ve artırabildiğiniz ya da bozuk halde olan paraları içine atabilirsiniz.

Yeterince Çalışamıyor Olabilirsiniz!
Kazanç elde etmek amacıyla yaptığınız işlere yeterince zaman ayırmayışınız ya da gayretli olmayışınız para kazanmanızı engelliyor olabilir. Özellikle düzenli geliri olmayan ve kendi işinin patronu olan kişilerin yaptığı hatalardan biri olan bu durum para kazanamamaya neden olacaktır. Eğer düzenli geliriniz varsa ve ek gelir imkânları deniyorsanız elde edeceğiniz gelirler için kendinizi biraz daha yormak zorunda kalabilirsiniz.

Yaptığınız İşlerden Gelen Kazançlar Düşük Olabilir!
Çoğu zaman işlerinin bereketsiz olduğundan ve yeterince kazanamadıklarından şikâyet eden kimseler görebilirsiniz. Aslında bu kişilerin temel problemi yapılan işin kazancının düşük olmasından kaynaklanabilir. Bir markete daha çok rağbet varken marketin yanına açılan bir bakkalın kazancı elbette düşük olacaktır. Ancak bakkala ihtiyaç olan yerde açılan dükkânın kazancı daha yüksek olabilir. Bu nedenle çalışma alanınızı iyi belirlemeniz ve yaptığınız işlerden kazancınızı artırmanız gerekir.

Borçlarınız Çok Olabilir!
Bir an önce paranızın elinize gelmesini istiyor ve ek gelir imkânları dahi denediğiniz halde bir türlü para bulamıyorsanız borçlarınız çok olabilir. Bu durumu önlemek için mutlaka borçlarınızı kapatmanız gerekir. Çünkü borçlarınızdan kalan para sizi tatmin etmeyebilir ve bütün geliriniz borçlara gidebilir. Daha fazla paranız olmasını istiyorsanız borçlarınızı bitirerek kazançlarınızı doğru değerlendirmeyi seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR