21 Aralık 2018 Cuma

Evde hediyelik dekoratif sabun yapıp satabilirsiniz

Sabundan Para Kazanmanın Yolları



Bir hobi olarak yada bir işletme açarak dekoratif sabunlar yapıp satma iş fikri size bir ek gelir yada gelir kaynağı oluşturabilir. Bu iş fikrinde sizlere evde desenli dekoratif sabun yapımından bahsedeceğiz buyurun okuyalım…

Elinizde biraz sermayeniz var ise, evinizde veya küçük bir iş yeri kiralayarak burada yapabileceğiniz ve fazla sermaye gerektirmeyen bir iş kolu olan renkli ve dekoratif sabunlar yaparak ek gelir elde edebilir veya renkli sabun yapımı konusunu biraz daha ciddi düşünürseniz kendi işinizin patronu olduğu, gelir elde ettiğiniz bir iş kapınız olabilir.


Bunun için yapmanız gereken; sabun yapımında kullanılan ve her yerde bulabileceğiniz sabun bazını temin etmektir. Eğer bulamam diyorsanız internette sabun bazı satışı yapan bir çok internet sitesi bulunmaktadır.

Bu sitelerden sipariş vererek evinize kadar getirtebilirsiniz. Sabun bazından sonra sabun boyası ve sabunların güzel kokmasını sağlayan sabun esansı tedarik etmeli,  ve sabun yapımı için gerekli tüm malzemelerin yanında sabun yapmak istediğiniz sabun kalıplarını seçerek veya tasarladığınız kalıp çizimlerini vererek sabun kalıbı  tedarik işini halletmelisiniz.


Sabun yapmak için önce sabun bazını ısıtarak akışkan bir hal almasını sağlayıp, sonra istediğiniz renk ve renk karışımlarının tozlarını bu akışkanın içine dökebilirsiniz. Renklendirme işleminden sonra esans çeşitlerinden istediğimizi seçerek karışıma ekleyip karışımı iyice karıştırmalı ve istediğimiz renk, kokuya sahip olduğuna kanaat getirdiğimizde sabun kalıplarına yavaş yavaş dökerek kalıpları ağzına kadar doldurmalıyız. Sabun kalıplarına karışımın dökülmesi sırasında akışkanın köpürmemesi için kolonya veya alkol içerikli sıvıları kullanarak köpürmesini engelleyebilirsiniz.

Soğumaya bıraktığınız sabunlar katılaştıktan sonra kalıplarından çıkarıp, yüzeylerini parlaması için sabun zımparası ile sildiğinizde kokulu ve renkli dekoratif sabunla yapımını bitirmiş olursunuz. İstediğiniz renkte ve koku da dekoratif sabunlar yaparak  süs eşyaları satan dükkanlara,  sabun satışı yapan internet sitelerine satarak gelir kapısı haline getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR