25 Aralık 2018 Salı

Canlı yayın yap izlendiği kadar para kazan "Younow"


Sosyal medyanın giderek yaygınlaşması bu alanlarda yalnızca paylaşım yapmanın yanında kalmıyor Ayrıca yeteneklerini kullananların tanımalarını, yeteneklerini ortaya çıkarmalarını ve insanların bu platformlar üzerinden para kazanmalarını da sağlıyor.

Ülkemizde video denilince ilk akla gelen sitelerden biri olan Youtube’nin ortaklığında gerçekleştirilen younow programı ile siz de canlı yayın yaparak para kazanabilirsiniz. Belirli şartlar arayan younow üyeliği ile Partner olabilir ve burada para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ülkemizde henüz yeteri kadar tanımaya başlamasa da Dünya üzerinde 4 milyondan fazla üyesi bulunuyor.


İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan bu program üyelerinin bir günde 20 dakikadan fazla yaklaşık 150000 canlı yayın yaparak üyelerinden hediye bahşiş ve beğeni alarak üyelerinin para kazanmalarını sağlıyor. Younow’ a üye olabilmek için öncelikle Partner olmak gerekiyor. Eğer bir kerede 500’den fazla izleyici sağlayabilir, takipçi sayınızı belirli bir sınırın üzerine çıkarabilir ve telif haklarını ihlal etmezseniz Partner olarak kabul edilebilirsiniz.

Younow İle Ne Kadar Kazanılır?

Youtube ve diğer sosyal platformlar üzerinden kazanılan paralar da olduğu gibi Younow üzerinden de kazanabileceğiniz paranın belirli bir sınırı bulunmuyor. Yeteneğinizi ve canlı yayınımızı daha çok insan sayısına ulaşmasına göre izleyici sayısının ve alacağınız lafların sınırına göre para kazanabilirsiniz.

Bunun için daha çok izleyici kitlesi yaratmanız gerekiyor ve Canlı yayınlarda daha çok insanlarla buluşmamız gerekiyor. Yaptığınız canlı yayın izlenebilmesi için insanların dikkatini çeken yayınlar yapmanız ve orijinal konularda yeteneğinizi konuşmanız gerekiyor.

Herhangi bir profesyonellik veya yetenek sınırı olmaksızın aldığınız eğitim ve de alakalı olmayan istediğiniz her konuda canlı yayın yaparak insanlarla etkileşimin izi arttırabilirsiniz. Aldığınız her beğeni veya yorum daha fazla insanla ulaşmanızı sağlıyor. Ancak her canlı yayın yapan para kazanamıyor. Para kazanabilmek için öncelikle bütün sosyal medya platformları düzenli bir şekilde kullanmanız ve takipçi sayınızı arttırmamız gerekiyor. İnsanların sizi takip etmesi için canlı yayında yapacağınız konuşmalar ve konunuz büyük önem taşıyor.

Younow İle Nasıl Para Kazanılıyor?

Younow ile para kazanmak canlı yayın yapmaktan geçiyor. İzleyicilerden Size gelen bağışlar ve daha çok izleyici kitlesine ulaşmanız para kazanma şansınız arttırıyor. Size yapılan bağışların yüzde otuzunu younow kendi bütçesine aktarıyor geri kalan yüzde 70 lik bağış tamamen sizin hesabınıza yatırılıyor.

İzleyicilerin yapacağı Bağış ve alacağınız Laikler para olarak size dönebiliyor. Size yapılan yorum ve etkileşimler için coins denilen ve ilk önce kalp gönderme ve beğenme gibi etkileşimi etkileyen puanlar veriliyor. Bu coinsler doğrudan para olarak size dönmüyor. Ancak kullanıcılarla yapacağınız etkileşimleri bu coinslerle sağlayacağınız için daha çok kişiye ulaşmak ve tanınırlığınızı artırmak için önemli.

Gelen bağış ve izleyici sayınızın artmasıyla birlikte yalnızca canlı yayında değil birçok sosyal medya platformunda tanınırlığınız artıyor. Bu durum sizlere çeşitli kapılarda açıyor. Reklam ve işbirliği ortaklıklarına kadar pek çok anlaşmayla canlı yayında reklam sağlayarak para kazanma yolunuzu açıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR