21 Aralık 2018 Cuma

E-kitap yaz, e-kitap sat



Elektronik dünyaya geçişle birlikte yaşantımızdaki pek çok şeyde teknolojik bir hal almaya başladı. Bunun en basit örneği ise kitaplar olarak karşımızda. Elimizde kitaptan daha fazla tuttuğumuz telefon, tablet gibi ürünlerin dünyasından para kazanmayı hedefleyenlerden seniz sizin de mutlaka bir e-kitabınız olmalı.  E-kitap satarak para kazanma dünyasının birkaç önemli ayrıntısı bulunuyor ve bunlara dikkat ettiğinizde kitabınız üzerinden büyük miktarlar kazanabiliyorsunuz.

Peki, E-Kitap Nasıl Yazılır?
E-kitaplar genellikle kişilerin içlerinden geçenleri yazması ya da yıllardır düşündüğü ancak anlatamadığı yaşam hikâyesini elektronik ortama dökmesi gibi bir şey. Eğer sizin de anlatacaklarınız ya da bilgi olarak paylaşacaklarınız varsa bunları e-kitap haline getirebilirsiniz. E-kitap yazmak için Word dosyasında yazınızı hazırlayarak uygulama haline getirmek oldukça kolay.

E-Kitap Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?


Eğer e-kitap yazarak para kazanma ayrıcalığını deneyecekseniz mutlaka insanların rağbet edeceği bir e-kitap hazırlamalısınız. Bu roman gibi hikâye akışı olan bir eser olabilir, yaşadığınız şehrin bilinmeyen tarafları olabilir ya da tarihi bilgilerinizi aktarmak şeklinde olabilir. Ayrıca yazacağınız e-kitabı görsellerle, ses dosyaları ile süslemenizde sizin için avantaj olacaktır. Bir diğer dikkat etmeniz gereken ayrıntı ise gerçekten yazdıklarınızı doğru yazıp yazmadığınız olacak. Çünkü herkes yazmak ister ancak herkes yazamaz.

Fiyatı Doğru Belirleyin!
E-kitap yazarak para kazanma işinde en dikkat etmeniz gereken nokta kitabınızın fiyatı olacaktır. Eğer kaliteli bir kitap yazdığınızı düşünüyorsanız mutlaka kitabınızı birkaç bilene okutun ve fiyatını doğru belirleyin. Fiyatına değeceğini düşünen bir okuyucu kitabınızı başkalarına da tavsiye edecektir. Kitabınızı yazdıktan sonra bunu e-kitap formatına dönüştürmeniz gerekir ki bunun için bilginiz yoksa sizlere yardımcı olacak kişi sayısı oldukça fazla.

Satışa Sunun!
E- kitap yazmak için verdiğiniz emeklerin karşılığını şimdi almaya başlayabilirsiniz. Diyelim ki moda konusunda ya da yemek tarifleri konusunda bir e-kitap yazdınız. Bu e-kitabı çeşitli platformlarda tanıtmanız gerekir. Yemek tarifleri için yemek tarifleri içeren siteleri, dini içerikler için dini siteler gibi uygun platformları seçin. Kitabınıza uygun bir kapak ve açıklama girdikten sonra bu sitelerde reklam vermeye başlayın. Reklamlar için ödeyeceğiniz ücretler çok yüksek olmayacaktır. Daha sonra kitaplarınızın satışını yapmaya başlayabilirsiniz.

Eğer farklı bir yol izlemek isterseniz Android mağazalara da ekleyerek satışını yapabilirsiniz. İnternet üzerinden sadece bu işi yapan e-kitap dükkânlarına da kitabınızı ekleyebilirsiniz. Aşka yönelik güzel sözlerin bulunduğu bir kitabınız varsa içinden birkaç cümleyi sosyal paylaşım sitelerine ekleyerek altına da linkinizi koyarak kısa sürede yüksek miktarlar kazanmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR