21 Aralık 2018 Cuma

Öğrenciler sizde boş durmayın iş fikirleri


Öğrenciyseniz şöyle ya da böyle paraya ihtiyacınız olur. Hele ki hiçbir yerden burs ya da kredi alamıyorsanız ya da büyük şehirlerde yaşıyor ve paranın nasıl harcandığını tahmin edemiyorsanız mutlaka öğrencilere iş fikirleri denemelisiniz. İçinizde biraz girişimcilik ve biraz da yetenek varsa kısa sürede büyük işler başararak hayatınıza yeni deneyimler ekleyebilir ve para kazanma fikirleri aramaktan vazgeçebilirsiniz. Peki, öğrenciler için iş fikirleri neler?

Fenomen Olun!

Öğrenciler her zaman farklı düşünmeleri ve farklı yaşamaları ile bilinirler. Eğer sizde farkınızı ortaya koyabilirseniz kısa sürede büyük kazançlar elde edebilirsiniz. Bunun için oyunculuk yeteneğinizi kullanabilir, şarkı söyleyebilir, espri yapabilir ve kendinizi videoya çekebilirsiniz. İnternet üzerinden milyonlarca takipçinin tıklaması ile gözde biri olabilirsiniz.

Sanal Sekreterliğe Var Mısınız?

Bugün büyük şirketlerin çoğu işlerini ofisler yerine home ofislerden yürütmeye çalışıyor. Sizlerde evinizden birkaç saatliğine sanal sekreterlik yaparak çeşitli numaraları arayabilir ya da gelen maillere cevap verebilirsiniz.

Dilinizi Kullanın!

Son zamanlarda öğrencilere iş fikirleri içerisinde bu kadar faydalı bir iş daha görülmedi. Çünkü hem para kazanma hem de dil bilgisini ilerletmek bu meslekle mümkün. İster call center personeli olun isterseniz birkaç basit metin çevirisi yapın. Hepside sizin için oldukça kolay olacaktır.

Pazarda Satışa Ne Dersiniz?

Öğrenciler için iş fikirleri ararken aklınıza bu fikir geldi mi bilinmez. Ancak toptancılardan olukça uygun fiyatlara ürünler alıp bunları pazarlarda satabilirsiniz. Günün belli saatlerinde dersiniz olsa bile birkaç arkadaş bu işi kolaylıkla yürütebilirsiniz.

Ders Anlatın!

Öğrenciler için en parlak fikirlerden biri de ders anlatmak. Modası geçmiş gibi görünse de istediğiniz vakitlerde online ders anlatabilirsiniz.

Makale Yazın!

Eliniz biraz kâğıda kaleme yatkınsa hemen bir konu seçin ve makalenizi yazmaya başlayın. Bilgi alanınızdaki pek çok şeyi yazarak satabilir ve kazancınıza yenilerini ekleyebilirsiniz.

Komik ve İlginç Olan Her Şeyi Anlatın!

Şimdilerde insanların gündelik hayatın karmaşasından uzaklaşarak dinlenmek istedikleri ayan beyan ortada. Bu durumu bilen kişiler ise sadece komik ve ilginç durumların anlatıldığı siteler açıyor. Sizde böyle sitelere komik fotoğraflar, ilginç gördüğünüz olaylar gibi çeşitli çalışmalar atarak her çalışmanız için 5-10 TL arası kazanabilirsiniz.


Slogan Bulun!

Para kazanma fikirleri her geçen gün değişiyor. Bunlardan biri de slogan bulmak. Çok büyük şirketlerin öne geçmek için aradığı sloganlar sizde saklı olabilir.

Müzik Dinleyin, Oyun Oynayın!

İnternet üzerindeki dünya bitmek bilmiyor. Bunlardan biri olan müzik ve oyun dünyasında para kazandıran siteler mevcut. İstediğiniz birine girerek oyun oynayarak ya da müzik dinleyerek kazanmaya başlayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bir öğrenci makale yazarak gerçekten aylık harçlığını arttırabilir. Bunun için 2 - 3 tane site sahibi, ciddi, sitesine belli bir aralıkla makale eklenmesini isteyen güvenilir müşterisi olması yeterli. Ama işte, öyle birilerine ulaşmak ve kendini kanıtlamak lazım. İşlek bir webmaster sitesine üye olunarak başlanabilir, ben öyle başlamıştım.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR