21 Aralık 2018 Cuma

Milli Piyango bileti satmak

Her ne kadar bugünlerde Milli Piyango için çeşitli iddialar ortaya atılmış olsa da yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde bilet almayı unutmuyoruz.

Bilet satışlarında herkes Nimet Abla başarısı yakalamasa da güzel bir yerinde devamlı müşterileriniz ile bu işi yapabilirsiniz.


Milli piyango biletlerinin de tükenmeye başladığına dair haberler kulaklarımıza geliyor. Milli piyango biletlerinden herkesin beklentisi o kadar yüksek ki verecekleri az bir miktar ile çok büyük paraların kendilerini bulacağını zanneden insan topluluklarının sayısı giderek artıyor. Tabi bu durumun arkasında sürekli artan işsizlik oranı ve fakirlik var. Ancak bütün bu durumun içerisinde fark edilmeyen bir grup var ki o da bizlere piyango bileti satan biletçiler… Bu biletçiler neden bir anda ortaya çıkıyor ve bu iş gerçekten para kazandıran bir iş mi gelin birlikte bakalım…

Milli Piyango Bileti Nasıl Satılır?

Milli piyango bileti satmak için ya kendinize ait bir dükkânınız olacak ya da seyyar olarak çalışmaya başlayacaksınız. Genellikle çekiliş gününden bir ay önce başlayan bilet satışları için karda, çamurda, yağmurda orada burada dolanmak istemiyorsanız bir dükkânın çatısı altında bu işi yapmanız daha karlı olacaktır. Ancak böyle bir imkânınız yoksa dışarıda gezmeye ve satış yapabileceğiniz büyük şehirlere gitmeye ya da kendi şehrinizde müşteri toplamaya bakmalısınız.

Piyango bileti satmak için Milli Piyango İdaresinden bayilik almanız gerekir. Eğer küçük şehirlerden birindeyseniz bunun için belirlenmiş olan 18 ilden bilet almanız gerekecektir. Ayrıca yaşınız, bilet satışı için talepte bulunarak dilekçe doldurmanız gibi çeşitli detaylar ile birlikte bilet satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

Piyango Bileti Satmak Karlı Mı?

Piyango biletleri bilindiği gibi sadece yılbaşına doğru olan dönemlerde satılıyor. Yani dönemlik bir iş olarak karşımızda duran piyango bileti satışı aslında insanlar için karlı bir meslek olarak görülüyor. Çünkü küçük illerde farklı mesleklere mensup olan kişiler için dönemsel olan bu iş 1.000-1.500 TL arası bir kazanç elde edebiliyor. 2 bin TL’ye kadar kazanç getirebilme imkânı olan piyango bileti satışında karlı çıkmak isteyen kişilerin çok geç vakitlere kadar satış yapması gerekiyor.

Piyango biletleri üzerinden her satışta kişilere %9 oranında pay veriliyor. Bu miktar ise 50 TL’lik bir bilet için 4.5 TL gibi bir ücrete tekabül ederken çeyrek bilet satışlarında ise 1-1.5 TL kadar bir kazanç kalıyor. Günde 500 çeyrek bilet satışı yapan kişinin kazancı ise en düşük haliyle 500 TL olabiliyor. Tabi bu miktarı yakalamak için çok çalışmak gerektiğini de unutmamak lazım. Kazançlar ve ikramiyeler ise PTT, Ziraat Bankası, Şeker Bank, Vakıflar Bankası gibi çeşitli bankalardan ödeniyor.

Piyango Bileti Satışını Kimler Yapabilir?

Milli piyango biletini genellikle bu tür satışlar yapan ve bir dükkân çatısı altında bulunan kişiler yapıyor. Ayrıca seyyar diyebileceğimiz ancak bütün sene bu işle meşgul olan kişilerde milli piyango bileti satışı yapıyor. Bunun dışında piyango bileti satışı yapan kişilerin başında işsizler geliyor. Bu kişiler ise bütün sene işsiz olmaktansa en azından yılbaşı dönemlerinde bilet satışı yaparak kazanç elde etmeyi seçiyorlar. Bilet satışı yapan kişiler ikramiyenin çok düşük bir ihtimalle kendilerine çıkacağını bildikleri için bilet almayı seçmiyorlar. Gün içerisinde fazlaca satış yaptıkları için ikramiyenin kendilerine çıkma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu düşünüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR