11 Ocak 2019 Cuma

İşçi olarak başladı vergi rekortmeni oldu

İşçilikten patronluğa yükselen Mesut Er, küçük bir atölyeden 350 çalışanı olan fabrikaya dönüştürdüğü işi sayesinde vergi rekortmeni oldu. İşte başarılı bir girişimcilik örneği;

İşçilikten patronluğa yükselen başarılı bir girişimci Mesut Er! İş hayatına 13 yaşında başlayan ve pek çok kişinin yapamadığını yaparak kazandığı parayı kenara atan Mesut Er, sonunda kendi dükkanını açmayı başarmış.

Zira o, çoğumuzun düştüğü para biriktirmemek için söylenen bahaneler tuzağına düşmeyerek işçi maaşıyla geleceğini şekillendirmeyi bilmiş. Ve büyük bir başarı kaydederek, üst üste 4 kez vergi rekortmeni olmuş.

Şu anda 35 yaşında olan Mesut Er, çalışma hayatına henüz 13 yaşındayken işçi olarak başlamış.


Yıllarca çalışan ve bu sırada küçük de olsa birikim yapan Er, 2006’da Tokat’ta küçük bir atölye açmış. Ve kendisinin de belirttiği gibi bu işe kendi küçük yatırımıyla başlamış. Fakat Erbaa’da altyapı malzemeleri üreten atölyesini açtıktan sonra İstanbul’a giderek çalışmaya devam etmiş. Dükkanının başına da ağabeyi Ramazan Er’i geçirmiş.

2 yıl daha İstanbul’da çalışan Er, kazandığı parayı atölyesine yatırarak işini büyütüyormuş.

Zaman içinde atölyesini 350 kişinin çalıştığı bir fabrikaya dönüştüren Mesut Er başarılı girişimi sayesinde Tokat’ta üst üste 4 kez (2013, 2014, 2015 ve 2016) vergi rekortmeni olmuş. Ayrıca bu yıl da 30 milyon liralık yatırıma ulaşan firma bünyesinde faaliyet gösteren bir fabrika daha açmış.

Vergi rekortmenliğini kimseye kaptırmayı düşünmediğini belirten, başarılı bir işin kuralının o işi iyi bilmek olduğunu söylüyor.

Ayrıca işçilikten vergi rekortmenliğine ulaşabilmesini çekirdekten yetişmiş olmasına bağlıyor. İşi iyi öğrendiğini belirten Mesut Er, daha uzun yıllar boyunca Tokat’ın vergi rekortmeni olarak anılmak istiyor. Biz de fabrika sahibi girişimciyi başarısından dolayı kutluyor ve kendisine bol kazançlar diliyoruz.


1 yorum:

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR