18 Aralık 2019 Çarşamba

Umutlarınızı Sahte Bilete Bağlamayın


Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişleri efsanedir. Dağıtılan paranın yükselmesi, biletlerin tamamının tükenmesi, bilet alacak kişileri daha çok ümitlendirmektedir. Ne kadar Milli Piyango'ya güven konusunda tartışmalar sürse de ben bu yıl yine tüm biletlerin biteceğine inanıyorum. Özellikle Nimet Abla gibi şansına inanılan bayilerden deste deste biletler alınıyor. Tam bu nokta da bilet alacak kişilere TESK'ten uyarı geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişi biletlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız bu yıl geçmiş yıllardaki gibi sahte bilet tuzağına düşmemeli. Bilet alırken bayilik ruhsatı ve oda kaydı olan esnafımız tercih edilmeli." uyarısında bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Milli Piyango'nun yılbaşı biletlerin yaklaşık 3'te 1'inin şimdiden satıldığına dikkati çekti. Biletlere olan talebin bu alanda yapılabilecek sahtekarlıklara da neden olabileceğini aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

"Piyasada yılbaşı biletlerine bu kadar talep olması, önceki yıllarda olduğu gibi yine sahtekarların iştahını kabartabilir. Vatandaşlarımız bu yıl geçmiş yıllardaki gibi sahte bilet tuzağına düşmemeli. Bilet alırken bayilik ruhsatı ve oda kaydı olan esnafımız tercih edilmeli."

Palandöken, "korsan" diye tabir edilen satıcılara itibar edilmemesi gerektiğine de işaret ederek, biletlerin damga ve kaşesine dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

14 yorum:

  1. Sahtekarlar para bile basarken bu rengarenk bileti mi basamayacak. Dediğin gibi sahte bilete karşı uyanık olmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahtakarların yapmayacağı şey yok. Bilinen yerlerden almak en doğrusu

      Sil
  2. sahte biletler her yılbaşı ortaya çıkıyor tabi denetimlerin sıklaşması gerekli ayrıca insanlarında bilgili ve uyanık olması şart yılbaşı yaklaşırken güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Sitenizi ilgiyle takip ediyorum.Zaman ayırmak isterseniz sizi de sitemi takibe bekliyorum.Bundan büyük bir mutluluk duyarım.Sağlıcakla Kalın.

    https://www.fragmanlarizle.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blogunuzu ziyarete ve takibe geleceğim. Lakin yoruma link eklediğiniz için yorumunuz bir süre sonra silinecektir.

      Sil
  4. Bende Milli Piyango İdaresi'ne karşı güven 0 (sıfır). Balık baştan kokar, malum. Dolayısıyla, ortalıkta sahte biletlerin ve küçük dolandırıcıların dolaşması "büyük dolandırıcılardan" ötürü. Yine de umut fakirin ekmeği, değil mi? Öyleyse herkese bol şans dileyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son dönem şüpheleri üzerine çekti Milli Piyango ama hala umudun kapısı

      Sil
  5. Sahte biletler bir dert bir de çekilişler ne kadar güvenli, bu da başlı başına bir dert..Bir çeyrek aldık ama bakalım umarız sahte çıkmaz..Herkese bol şans diyelim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğiniz yerden alın, bildiğiniz yeri de kandırmadılarsa sorun yok :) Hadi hayırlısı olsun bakalım iyi şanslar

      Sil
  6. Milli Piyango işi bana ters gelse de herkesin fikrine saygım var. Bilet alırken sahte çıkmaması için gayet güzel bir açıklama olmuş insanlar umut bağlıyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandıkları parayı yönetemeyenlere hayırsız geldiği doğrudur aslında ama insanın rahat hayata bir özlemi var hep bu da onun anahtarı diye düşünülüyor. Teşekkürler

      Sil
  7. Piyangoyu kazananların sonu da pek hayırlı olmuyor. Alnının teriyle kazandığın 1 kuruş, her şeye bedeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu iyi haberler pek duymadık doğru söylüyorsunuz, şansın tepmesi olayı diyebiliriz

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR