6 Ocak 2019 Pazar

KOSGEB desteğin rotasını katma değeri yüksek olan teknolojik üretime çevirdi


KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, girişimcilere verilen desteklerin aynı şekilde devam ettiğini, ancak rotalarını daha çok katma değeri yüksek olan teknolojik üretime çevirdiklerini söyledi.

Girişimcilerin en büyük destekçisi olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), bundan sonra yüksek teknolojili başta olmak üzere katma değer daha yüksek olan alanlara yöneleceklerini duyurdu. KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, bugüne kadar lokanta açmak isteyene de, imalat sanayisinde girişimde bulunmak isteyene de destek verdiklerini, ancak bundan sonraki süreçte rotalarını biraz daha katma değerli alanlara çevirdiklerini, bu doğrultuda KOSGEB modeli ve yapılanmasıyla yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da düzenlenen KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı‘na; AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş gibi isimlerin yanında diğer ilgililer ile girişimciler katıldı.

Teknolojik üretim yapmak isteyen girişimcilere verilen destek 360 bin liraya çıkarılacak.

Uzkurt hükümetin kendilerine gösterdiği rotayla uyumlu olarak cari açığı azaltacak ürünlerin yerlileştirilmesine yönelik desteklerin kurgulanmasının, cari açığı azaltacak ürünlere paralel olarak mümkün olduğu kadar teknoloji düzeyi ve katma değeri yüksek olan ürünlerin desteklenmesinin amaçlandığını söyledi.

Esas olarak sanayi sektöründe katma değerli üretim yapacak, cari açığı azaltacak ürünlerin üretilmesine öncülük edecek firmalara daha fazla destek verilmesinin kararının alındığını bildirdi. Şimdiye kadar 100 – 150 bin lira olan imalat sanayisindeki desteğin 360 bin liraya çıkarılacağını sözlerine ekledi.

Uzkurt, şirket kurmak isteyenlere verilen eğitimlere yaklaşık 1,5 milyon kişinin katıldığı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da düzenlenen KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, şirket kurmak isteyenlere girişimcilik desteğinin verilmeye devam ettiğini hatırlatarak, üniversiteler ile sanayinin işbirliği yapmasının önemine değindi.

Üniversitelerde üretilen bilgiyi sanayiye aktarmak anlamında daha katedilmesi gereken çok yol olduğunu belirten Uzkurt, yılbaşından sonra yürürlüğe girecek olan yeni modele göre; imalat sanayisindeki bir spin-off veya start-up şirketi kurarak teknolojik üretim yapmak isteyenlere verilen 100 -150 bin lira tutarındaki desteğin, 360 bin liraya kadar çekirdek sermaye gibi destek sağlanacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR