18 Nisan 2019 Perşembe

Mektuplarınızı Teslim Ediyorum 2082 Yılından Gelmiş


Merhaba arkadaşlar, kısa süre önce hatırlayacaksınız "2080 Yılına Mektup" başlıklı yazılar yazmıştık. Bizler bu mektupları gelecek için yazmışken çok geçmeden gelecekten biri çıkageldi -haber aşağıda-. Merak etmeyin ben iletişime geçtiğimde sizlerinde mektuplarınızı ileteceğim :) Bizim etkinliğimize katılmasını tavsiye ediyorum.

Şakası bir yana sanırım Predestination etkisi devam eden kişiler sürekli zamanda gezer oldu. Bu sefer ki haberde 2082 yılından geldiğini iddia eden bir kişi var. Tabi bu kişinin dikkat çekmesinin nedeni de yine ortaya attığı iddialar..


Sözde zaman yolcusu, dinozorları yakından ve kendi gözleriyle gördüğün söyledi. Zaman yolcusu Kretase-Paleosen dönemine ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafı da yayınladığı videoda gösterdi ve "Elimdeki fotoğraf, 66 milyon yıl önce mor dinozorun kanıtıdır." açıklamasını yaptı.

Zaman yolcusu videoda şöyle diyor: “Fotoğrafı çektiğim yerin tam olarak neresi olduğundan emin değilim, ancak Kuzey Amerika'da olduğunu söyleyebilirim. Ve şimdi size 66 milyon yıl önce T-Rex olarak adlandırılan dinozorun 66 milyon yıl önceye gidip fotoğrafı makinesi ile çektiğim canlı ve nefes alan dinozoru göstereceğim.

Aslında şok olacaksınız ve hedefim sizi zaman yolculuğunun gerçek olduğu ve aslında gelecekte de gösterebileceğim konusunda daha fazla kanıtım olduğu konusunda sizi ikna etmek.” açıklamasını yaptı zaman yolcusu.

Zaman yolcusunun gösterdiği tuhaf fotoğraf, arka planda bazı bulutlar veya dağlarla birlikte çölde yürürken bulanık bir dinozor resmi gösteriyor. Zaman yolcusu “Ve kamerada yakalanan gerçek bir canlı dinozor gösteriyor ve bunu içinde bulunduğum zaman makinesinden aldım. Elimde bulunan fotoğrafa uzmanlarını derinlemesine bakmaya teşvik ediyorum" dedi.

Youtbe'de paylaşılan videoya binlerce yorum yapılıp sözde zaman yolcusuna büyük eleştirilerde bulunuldu. Peki her kesin merak ettiği o soru Zaman yolculuğu matematiksel olarak mümkün mü?

Zaman içinde ileri geri hareket etme olasılığı heyecan verici bir durum ama bilim adamları bunun bilim kurgu dünyasına ait olmalarından korkuyor. Montana State Üniversitesi'nden Profesör William Hiscock, zaman içinde atlamayı savundu ve uzayın bugünün standartlarına göre mümkün olmadığını açıkladı.

Profesör William “Geçmişte zaman yolculuğu, yani insanların zaman yolculuğu ile genellikle ne ifade ettiği, çok daha belirsiz bir teklif. Einstein'ın Genel Görelilik denklemlerine, bir kişinin kendisiyle (veya büyükannesiyle) daha erken bir zamanda karşılaşmasıyla sonuçlanacak bir zaman çizelgesi izlemesini sağlayan birçok çözüm var. Sorun, bu çözümlerin gerçek evrende meydana gelebilecek durumları temsil edip etmediğine veya bilinen fizikle uyumlu olmayan sadece matematiksel tuhaflıklara mı karar vereceğidir.

Massachusetts Dartmouth Üniversitesi'nden bir fizik profesörü olan Gaurav Khanna'ya göre ise, geleceğe taşınmak için ışığa yakın mesafeli bir yolculuk gerekecektir. Profesör Gaurav Khanna “Gelecekte daha fazla seyahat edebilir miyiz? Kesinlikle.Işık hızına yakın bir yerde veya bir kara deliğe yakın bir yerde seyahat edebilseydik, zaman zaman keyfi bir şekilde geleceğe uzaklaşmamızı sağlayacak şekilde yavaşlardı.


8 yorum:

  1. İlginç bir olay. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ilginç kişiler giderek artmaya başladı. Rica ederim.

      Sil
  2. Zaman yolculuğu çok ilgimi çeken bir konu. Aslında zamanda yolculuk mümkün. Einstein böyle söylüyor ama günümüz teknolojisiyle bu pek mümkün değil. Belki gelecekte bunu başarmış olabilir insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Albert'in zaman yolculuğu bizim anlamak istediğimizden biraz farklı. O 4.boyut olarak nitelendirilen zamanın farklı hız ve yerlerde farklılık göstereceğini belirtmektedir. Yani başka gezegende geçen 1 ay dünya da 1 yıla eşit olabilir. Lakin anlamak istediğimize gelince; geçmişe gideyim de dedemin elini öpeyim :)

      Sil
  3. Zaman yolculuğu imkanımız olsaydı geçmişe giderek sevdiklerimize çok daha iyi davranabilridik inşallah bir gün olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek ile ilgili teoriler olsa da geçmişe gitme fikri biraz olasılık dışı gibi görünüyor. Teşekkürler.

      Sil
  4. Cok ilginc. Mümkün olsa yapmak isterim. Gecmise gider bazi bazi hatalari düzeltirim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah keşke. Geçmişe gitmek bir hayalden ibaret ama gelecek öyle mi :)

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR