2 Mayıs 2018 Çarşamba

Bir fikrim var!


Hâlâ bir girişimcinin gündelik yaşamında yaptığı şeylere şaşırıyor musunuz? Bazı insanlara göre, girişimciler harika düşünürler ve bu nedenle zamanlarının büyük kısmını dünyaya sunabilecekleri yeni şeyleri düşünerek harcıyor olmalılar. Bu doğru olabilir. Eğer girişimcilik alanına yeni başlıyorsanız ve başarılı olmak istiyorsanız en iyi girişimci fikir rehberini edinmelisiniz.

Girişimciler genellikle iş adamlarıdır. Ancak, bu onların gerçekte kim olduğunun sadece yarısıdır. Girişimciler hem iyi fikir üretmek için düşünen hem de anlaşma/pazarlık yapabilen kişilerdir. Mevcut veya ulaşabileceği koşullar vasıtasıyla bir girişimci yeni fikirleri ortaya çıkarabilir ve onları iyi bir pazarlık konusu haline getirebilir. Birçok girişimci genellikle tek bir iş girişimine odaklanmış değildir. Girişimcilerin birincil amacı para kazanmaktır; bu yüzden kar sağladığı sürece her türlü işe girişim yapmaya çalışırlar.

Belirli bir girişimci tarafından yaratılan iş fikirleri genellikle arşivlerde tutulur. Bunun nedeni, bazı iş fikirlerini gerçekleştirmek içinde bulunulan zaman için mümkün olmamasıdır. Bu nedenle gelecekteki kullanım veya referanslar için bu iş fikirleri saklanmaktadır. Pazarın fizibilitesinin daha yüksek olduğu iş fikirleri daha ayrıntılı olarak araştırılmakta ve girişimci fikir üzerinde hareket etmeye karar verdiğinde bu fikirleri uygulamaya geçirecek ve para kazanacaktır.

Fizibilite çalışmaları, her iş girişiminde hayati öneme sahiptir. Fikirden yola çıkarak girişimci, belirli hizmetleri veya ürünleri düşünür ve onlar için sorular üretir. Çoğu zaman girişimci, potansiyel müşterilere anketler yapar ve tüm cevapları titizlikle kaydeder. Kaydedilen belgeler, finansal destekçilerin sermayesini güvenceye alırken girişimci tarafından kullanılabilir. Eğer girişimci, yapmak istediği iş fikrini finanse edecek sermayeye sahipse, tüm kazançları kendisi alacağı için bu durum ona büyük avantaj sağlayacaktır. Bununla birlikte çoğu girişimci, mali destekçilerden yardım almayı tercih eder. Böylece alacakları kararları özgürce alabilecek başkalarından etkilenmemiş olacaktır.

Farklı ilgi alanlarına sahip kişiler, girişimci tarafından sağlanan iş fikirlerine bakacaktır. Gruptaki herhangi biri iş teklifini finanse etmek istiyorsa girişimci ile iletişime geçmeleri gerekecektir. İş anlaşmaları genellikle her şeyin resmi ve belgelenmesi için bir avukatla birlikte yürütülür. Fikirler desteklendiğinde girişimci para kazanmaya başlar. İş fikri başarısını kanıtlarsa, girişimci için daha fazla para gelecektir.

Özellikle yeni başlayanlar için girişimci olmak zordur. Ancak gayret, sıkı çalışma, sabır, bilgi ve yeteneğiniz ile başarılı bir girişimci olabilirsiniz. Günümüzde birçok girişimci internet işine girmektedir. Bunun en önemli nedeni; kurulmasının zor olmaması ve büyük kazançlar elde etme potansiyeline sahip olmasıdır. Bir internet girişimcisi olmak istiyorsanız, araştırmalarınızı iyi yapmalı ve bu işin nasıl yapıldığını öğrendiğinizden emin olun. Yeni başlayan bir girişimci olarak, işinizin başarısı için seçtiğiniz alan ile ilgili mümkün olduğunca çok bilgi toplamak zorundasınız.

Her şeyin bir fikirle başladığını anladığınızda, bir girişimci olmanın hayatta gerçekten ne istediğini bilmek olduğunu anlarsınız. Bazıları, başarılı bir girişimci olmanın doğuştan gelen bir özellik olduğunu düşünüyor. Ancak insan yaşadıkça yeni şeyler öğrenir ve öğrendiklerini işi yönetmek için kullanır. Bu yüzden bir girişimci olmaya kararlı iseniz cesaretinizi kırmayın, kendinize güvenin ve edindiğiniz bilgileri işinize uygulayın. İyi fikirler aklınıza geldikçe not almayı da unutmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR