2 Mayıs 2018 Çarşamba

Düşük maliyetli girişimci fırsatları


Günümüzde para kazanmak gerçekten zor; özellikle çalışmayı çok sevmiyorsanız. Girişimciler ise çalışkan ve kendilerini işlerine adamış bireylerdir. Zihinlerini belli bir ticari amaca odakladıkları zaman, mutlaka başarılı olmanın yollarını bulurlar. Sizin de bulabileceğini birçok girişimci fırsatı vardır. Tek yapmanız gereken biraz araştırma yapmaktır.

Birçok kişi, bir iş kurmanın büyük sermaye gerektirdiğini düşünüyor. Bir iş yatırımı yaparken çok miktarda fona sahip olunması çok önemlidir. Sıfırdan başlayacak işletmeler kesinlikle büyük mali yatırımlara ihtiyaç duyacaktır. Ancak, daha az yatırım gerektiren girişimci iş fırsatları bulabildiğinizi aklınızdan çıkartmayın.

Kapsamlı bir araştırma yaparak, çevrenizdeki insanlara danışarak ve iş fikirleri ile ilgili organizasyonlara katılarak yüksek getiri sağlayan düşük maliyetli girişimci fırsatlarını bulabilirsiniz. Araştırmalar yapmak, organizasyonlara katılmak, insanlarla konuşmak size zor geliyorsa düşük maliyetli fırsatları bulmak için interneti kullanabilirsiniz. İnternet size bu konuda çok sayıda kaynak sağlar. İnternet üzerinden yapacağınız araştırmalar ile fırsatlara daha kısa sürede ulaşabilir ve daha kısa sürede harekete geçebilirsiniz.

Araştırmalarınızı yaparken, ilgi duyduğunuz şeyleri not alın. Kapsamlı bir liste hazırlayarak seçim zamanı geldiğinde sizin için çalışabilecek ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek en iyi fırsatı seçebileceksiniz. Araştırmalarınızın başlangıcında özellikle ayrıntılı araştırmalar yapmaya özen gösterin.  İyi bir iş girişimi olarak ortaya çıkabilecek herhangi bir iş fırsatını kaçırmamak için ayrıntılı araştırma yapmak gereklidir. Yaptığınız araştırmalar sonucunda bir liste oluşturun. Listenizi oluşturduktan sonra kendinize bazı sorular sormanız gerekecek. İşte kendinize sormanız gereken bazı sorular:

1. Hangisini tercih etmeliyim? Müşterilerle birebir ilgileneceğim bir işletme mi yoksa online bir işletme mi?
2. Neye konsantre olmalıyım – hizmetlere mi yoksa ürünlere mi?
3. Sermaye fonlarını nereden bulacağım? Ne kadara ihtiyacım var?
4. Risk sermayedarlarına ihtiyacım var mı?

Bunlar, cevaplamanız gereken önemli soruların bazıları. Soruları cevapladıktan sonra, artık belirli bir ticari girişimi seçebilirsiniz. Seçtiğiniz iş fırsatı düşük maliyetli olsa bile kendinizi işinize adayarak ve çok çalışarak yakın gelecekte yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Özellikle de iş başarılı olduğunu kanıtlanırsa ve pazarda büyük talep görürse.

Doğru bilgi ve doğru motivasyonla mümkün olan en kısa sürede maddi başarı elde edebilirsiniz. Hedeflerinize ve amaçlarınıza odaklanın. Girişimci olma konusunda daha fazla bilgi edinmekten çekinmeyin. Planlama, organizasyon, personel yönetimi, kontrol gibi konularda kendinizi geliştirmeye çalışın.

Ayrıca işinize karşı doğru ve pozitif bir tutum içerisinde olmalısınız. Çoğu girişimci düşünebilen, risk alabilen, kendine güvenen ve kendi kaderini kendisi çizebilen kişilerdir. İş dünyası zorluklarla ve sorunlarla doludur. Belirli bir zorlukla karşılaştığınızda cesaretini kırmayın. Tüm zorluklara karşı kararlılıkla baş etmeli ve her zaman işinizi geliştirmeye odaklanmalısınız. Özellikle alacağınız riskin işinizi başarıya ulaştıracağına inanıyorsanız, risk alma konusunda cesaretli olun. Hayatta doğru tutum ve bakış açısına sahip olduğunuzda her zaman başarıya ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR