21 Ağustos 2019 Çarşamba

Zengin Olmaktan Korkar Mısın?

Merhaba,

Kim zengin olmak istemez ki öyle değil mi? İstediği kadar gezip, güzel yiyecekler, lüks bir yaşam. Tabi tüm bunlar sizdeyken gözlerde sizin üzerinizde olacak. İnsanların zengin olmaktan korktuğunu ve bunun mantıklı sebeplerinin olduğunu biliyor musunuz?

Önce Güvenlik

Paran mı var derdin var. Çok parası olan insanların genelde en büyük korkularından bir tanesi parasının çalınma riskidir. Eskiler daha çok paranın daha çok sorun çıkaracağını söyler. Zengin olduğunuzu ne kadar fazla kişi bilirse servetinizin çalınma riski o kadar artar.

Yüksek Vergiler

Vergiler her kesimden insan için can sıkıcı olabilir ama zengin olmanızla doğru orantılı olarak ödeyeceğiniz vergi miktarı da artar. Buna bağlı olarak vergilerle ilgili son ödeme tarihlerini atlayabilir ya da farklı eksikliklerle karşılaşabilirsiniz.

Paran İçin Sevilirsin

Zenginlerin zengin olmak istememesinin en büyük sebeplerden biri bu olabilir. Çünkü eğer çok paranız varsa ve özellikle piyango size çıkmışsa farklı yerlerden hiç bilmediğiniz akrabalarınız çıkabilir. İnsanlar sizinle gerçek arkadaş olmak yerine paranız olduğu için sizinle arkadaş olmak isteyebilir. Bu gibi durumlar zengin olmayı çok da çekici kılmıyor.

Lüks Hayata Uyum Sağlamak

Zengin bir hayata sahip olmak güzel olduğu kadar masraflıdır da. Çevrenizde sizin gibi zengin aileler olması sizin de harcamalarınızı onlara göre yapmanıza ve aynı zamanda sandığınızdan daha çok para harcamanıza neden olur. Herkese ayak uydurmaya çalışmak ve kendinizi düşük göstermemek için uğraşmak size finansal olarak zarar verebilir.

Çok Çalışmak

Zengin olmanızı sağlayan paranın devamı olabilmesi için çalışmayı asla bırakmamalısınız. Eğer zengin olmaya devam etmeyi düşünüyorsanız sürekli bir şekilde çalışmalı, işlerinizi aksatmamalısınız. Pek çok insan 9-5 mesai saatlerinden memnundur ama zengin kalmak istiyorsanız daha fazla çalışmalısınız.

Pahalı Kıyafetler

Zengin yaşamak güzel olabilir ama ardından getirdiği birçok ekstra masraf var. Bu madde biraz diğer zenginlere ayak uydurmakla ilgili. Bildiğimiz gibi dünyadaki zengin insanların çoğu marka giyinir ya da özel tasarım kıyafetler alırlar.

Yardım Etmek

Hiçbir zengin kazandığı paranın birazını o paraya ihtiyacı olan insanlara gönderse ölmez. Aldığı pahalı kıyafetlerden, gittiği lüks restoranlardan ödün vermesine bile gerek kalmadan birilerinin akşam yemeğini yemesine yardımı dokunması zaten olması gereken bir durumdur.

Yanlış Para Yönetimi

Böyle bir olaydan korkmanız durumunda yardımınıza finansal yöneticiler geliyor. Paranızın iyi yönetilmesi için iyi bir yöneticiye ihtiyacınız var ve bu sandığınızdan daha paha pahalıya mâl olabilir ama yöneticiye para vererek servetinizi katlamak yanlış yönetimle bütün paranızı kaybetmekten daha iyi bir seçenek.

Depresyon ve Sinir

Çok fazla paranız olabilir ama genellikle söylendiği gibi paranız eğer size sağlık ve huzur getirmiyorsa bir işe yaramaz. Tüm bu parayı kaybetmemek için girdiğiniz stres sizi anksiyete ve depresyona eğilimli yaparak sağlığınızı tehlikeye atabilir.

Seni Kaç Para Değiştirir

Zengin olduğunuz yaşam tarzına ayak uydurabilmek için kişiliğinizin değişmesinden endişeleniyor olabilirsiniz ve endişelenmekte haklısınız çünkü böyle şeyler olabiliyor. Önceden sevdiğiniz değerleri artık sevmediğinizi fark edebilirsiniz. Çoğu insan zengin olduğunda kişiliği değişir ve bu genelde iyi yönde değildir.

Hakkınızda Yazılıp Çizilenler

Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz zengin insanlar olması çok nadir. Bu sebeple zenginler hakkında doğru ya da yanlış birçok bilgi var. Mahremiyetiniz elinizden alınmış gibi hissedebilirsiniz çünkü eğer iyi bir kariyeriniz varsa ve zenginseniz genellikle göz önünde olacaksınız.

Miras Bırakma

Her şeyi attıysanız son olarak miras olayıyla karşı karşıya kalacaksınız. Bu daha çok hukukî bir süreç fakat sizin için gergin ve sıkıntılı bir dönem olabilir. Özellikle çok çocuğunuz varsa sizin mirasınız yüzünden kavga ediyor olabilirler. O yüzden her ne olursa olsun zenginliğin olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de olduğunu unutmayın. Önemli olan hangi durumda mutlu ve sağlıklı olduğunuz.

12 yorum:

  1. Herşeyin normali iyidir sanki😊😊

    YanıtlaSil
  2. bilincaltımızda bir dolu kodlama var ,zenginlige karsı..eski türk filmelerinin kötü sahtekar gaddar zengin modellerini ve fakir fukara güzellemesi yapan senaryolarının da hakkını yemeyelim..en az iki kusagın beynini zenginlige karsı resman blokladılar.

    YanıtlaSil
  3. Paran mı var derdin var :D En iyisi komün yaşam; para yok huzur çok... :)

    YanıtlaSil
  4. Bence en güzeli hedeflenen zenginlik yakalandıktan sonra yurtdışına kaçıp gitmek. Hem sizi kimse tanımayacaktır. Hem de güvende olursunuz. Üstelik vergiden muaf bir ülke de bulursanız her şey tamam demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkede yaşayan insan müsveddeleri de olmasa daha güzeli yok.

      Sil
  5. Vallahi hiç korkmam bunlardan. Hele para için sevilme durumu, umurumda olmaz. Zor günde benimle olmayanları iyi zamanımda da yanıma yaklaştırmam herhalde. Yeter ki zengin olayım nolur lütfen :)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR