11 Aralık 2018 Salı

Toptan Al Sat Nasıl Yapılır? | Toptan Ürün Alıp Satarak Para Kazanın!


Yeni iş fikirleri arasında son zamanlarda rağbet görmeye başlayan ve sermayenizin miktarına göre yapabileceğiniz bir iş olan toptan al sat işi kazanç oranı yüksek olan bir iş fikri haline gelmiştir.  Toptan al sat iş modelinde yapmanız gereken pazarda satabileceğiniz bir ürün belirlemek veya pazarda eksikliği hissedilen bir ürünü fabrikasından, üretici bayisinden toplu bir şekilde düşük birim fiyattan satın almak ve toplu olarak satışını yapmaktır.

Toptan alım satım yapıldığı için birim başına maliyeti ve birim başına kar oranı daha yüksek olacağından elde edeceğiniz kazanç oranı da yüksek olacaktır. Toptan al sat yapmak için dikkat etmeniz ve iyi bir araştırma yapmanız gereken bir çok nokta vardır. Bu noktaları şu şekilde özetleyebiliriz:

1 ) Toptan Al Sat Yapılacak Ürünü Belirleyin
Toptan al sat yapacağınız ürün için pazarda ve tüketiciler nezdinde iyi bir analiz yapmanız gereklidir.  İhtiyaç duyulan, eksikliği hissedilen bir ürün veya pazarda bulunmayan, rağbet görebilecek bir ürün belirleyip  bu ürünün toptan alım satımını yapmanız size daha fazla kar getirecektir. Toptan al sat yapacaksanız doğru ürün tercih etmeli ve ürünün elinizde kalma riskini ortadan kaldırmalısınız.

Ürün belirlerken bu kriterler dışında herkesin kullandığı ve sürekli kullanımı olan ürünleri de tercih edebilir, düşük kar oranı ile çok sayıda satarak kar elde edebilirsiniz. Bu durumda tedarik ve lojistik gibi kavramlar için birim başına maliyet oranını da düşürmeniz gereklidir.

2 ) Lojistik
Toptan al sat işinde lojistik çok önemlidir. Hem ürünün satılacağı kişi veya kuruluşa zamanında ve hasarsız teslim edilmesi hem de birim maliyeti minimum artırması açısından lojistik ve ulaşım gibi etkenleri detaylı bir şekilde araştırmalısınız. Ege bölgesinde yaşıyorsanız ve Ardahan’dan ürün alacaksanız kar oranınız düşük olacaktır. Bu nedenle bulunduğunu bölge ve çevresindeki illerden alım yapmalı ve satış işlemlerini de belirlemiş olduğunu bu bölgelere yapmalısınız.

3 ) İnterneti Kullanın
Günümüzde toptan al sat işi internet üzerinden yapılan bir iş haline gelmiş durumdadır. Toptan alacağınız bir ürünün dünyadaki  durumu, tüketici üzerindeki etkisi gibi kavramlar artık internet üzerinden takip edilebilen etkenlerdir. İnterneti kullanarak  toptan al sat yapmalı, ürün analizini de internet ile yapmalısınız.

Bizlerde İnterneti kullanarak toptan giyim nereden alınır araştırması yaparak internetteki toptan giyim sitelerini ve firmalarını araştırdık. Toptan giyim alıp satmayı düşünüyorsanız işinize yarayacak bir yazı olabileceğini düşünüyoruz. Sizlerde bu tür araştırmalar yaparak toptan ürün satan bu toptancılara ulaşabilirsiniz.

4 ) Yenilikleri Takip Edin
Yurt dışında yeni çıkmış bir ürünü yurt içine getirerek ilkleri yapın. Yurt içinde yeni tanınan bir ürün size yüksek bir kar marjı sunacaktır. İnternet aracılığı ile özellikle Çin pazarını takip edin ve yeni çıkan ürünlerin toplu alım satımını yapın.

 5 ) Toptan Al Sat için Önce Küçükten Başlayın
Toptan al sat işini yapacaksanız yapmanız gereken çok yüksek bir sermaye harcamadan önce küçük alım satım işleri yapmak ve piyasayı iyice öğrenmektir. Piyasayı analiz ettikten sonra yüklü bir sermaye yatırarak alım satım işleri yaptığınızda riski minimuma indirmiş olursunuz.

6 ) Toptan Alım Satım Piyasasını Takip Edin
Sürekli olarak pazarı ve tüketici takip edin. Yeni çıkan veya tüketicinin ilgisini çeken bir ürünü ilk olarak siz piyasaya sunun. Bu durumda çok yüksek kar oranından satış işlemi yapacaksınız. Eğer pazarı takip etmekte geç kalırsanız satış yapsanız bile kar marjınız minimum olacak ve ürünlerin satılması çok uzun sürecektir.

7 ) Minumum Maliyetle Çalışın
Alım satım işlerini internet üzerinden yaparsanız vergi muafiyetinden yararlanabilir ve minimum vergi ödeyerek kazanç elde edebilirsiniz. Bu durum size daha yükse  kar marjı sunacaktır.

Kimler Toptan Al Sat Yapabilir ?
Herkes toptan al sat yapabilir ancak herkes kar edemez. Ürün alıp satma işinde yaş sınırı olmadığı gibi engelleyici bir etken de yoktur. Tek etken kişinin tecrübesinin az olmasına bağlı olarak kar oranının düşük olması veya zarar etmesi durumudur. Bu nedenle toptan al sat işine girmeden önce kişiler;  bu işi yapan tecrübeli kişi ve kurumlar ile iletişime geçmeli ve konu hakkında detaylı araştırma yapmalıdır. Ayrıca bu konuda eğitim veren danışmanlık şirketlerinden de eğitimler alarak toptan al sat işinde maksimum kar elde edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR