6 Ocak 2019 Pazar

E-ticaret yapmak isteyen girişimcileri başarıya götürecek rehber

E-ticaret ve e-ihracat sitelerine altyapı hizmeti sağlayan RGS Yazılım Uzmanı Güçlüoğlu, online iş yapmak isteyen girişimcilerin başarılı olması için uygulaması gerekenleri 10 maddede sıraladı.


Son yıllarda girişimcilerin en çok yoğunlaştığı alanlardan biri olan e-ticaret siteleri, doğru stratejiler izlendiğinde başarılı olup, her geçen gün büyüme kaydedebiliyor. Fakat yanlış pazarlama stratejileri nedeniyle de birçoğu hayal kırıklığı yaşayarak, kapanmak zorunda kalıyor.

RGS Yazılım E-Ticaret Uzmanı Nilay Güçlüoğlu da e-ticaret işinde başarılı olmak isteyen girişimcilerin yapması gerekenleri paylaştı. E-ticaret ve e-ihracat sitelerine altyapı hizmeti sağlayan RGS Yazılım Uzmanı Güçlüoğlu, atılacak doğru adımları 10 maddede özetledi.

Kullanıcıların siteyi beğenip beğenmediğine karar vermesi için ilk izlenim çok önemli!

Nilay Güçlüoğlu, insanların bir internet sitesine girdiğinde 50 milisaniye içerisinde beğenip beğenmediklerine karar verdiğini, bu nedenle birinci maddenin ilk izlenim olduğunu söyledi. İlk izlenimin yıllarca etkisini koruması nedeniyle, bu konuda olabildiğince yaratıcı olunmasını tavsiye etti.

İkinci olarak mobil uygulamaların şart olduğunu söyledi. Ortalama bir insanın günde en az 100 dakikasını cep telefonunda geçirdiğini belirten Güçlüoğlu, e-ticaret sitelerinin mutlaka mobil cihazlara uyumlu hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada yoksanız online işlerde başarılı olmanız imkansız!

Online bir iş yapan kişi ya da işletmenin, sosyal medyada var olmamasını alınabilecek en kötü karar olarak niteleyen Güçlüoğlu, ürünlerin ilgi çekici bir hale getirilerek Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest ve Tumblr gibi ağlarda paylaşılmasını önerdi. Bunlar arasında da günümüzde en popüler olan Instagram’a daha çok ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dördüncü öneri olarak sunduğu daha çok fotoğraf kullanın maddesi hem site içini hem de sosyal medya hesaplarını kapsıyor. Nilay Güçlüoğlu, görsel iletilerin metinlerden 60 bin kat daha hızlı işlendiğini, bu nedenle daha çok fotoğraf kullanılması gerektiğini söyledi.

Giderek büyüyen sektörde arama motorlarında en üstte kalmaya çalışın.

Google arayıcılarının %90’ının sadece ilk üç sonuca tıkladığını belirten başarılı uzman, arama motoru olmadan websitesi kurmanın yön olmadan yol yapmaya benzediğini, bu nedenle üst sıralarda çıkmak için gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini önerdi. Altıncı olarak canlı sohbet uygulamasını önerdi. Müşterilerin daha hızlı karar vermesine yardımcı olan bu yöntemin de başarıyı getireceğini savundu. Canlı sohbet uygulamasının siteye insancıl bir özellik katacağını bu nedenle daha güven sağladığını anlattı.

Güçlüoğlu bir başka önerisinde kayıt olma konusuna değindi. Hepimiz herhangi bir yere üye olurken TC numaramız veya adres gibi bilgilerimiz istendiğinde çekimser kalabiliyoruz. Hatta üyelik açmaktan vazgeçtiğimiz oluyor. Bu nedenle sadece basit bir e-posta adresi ile kayıt açılabilmesinin ve bürokrasiden kaçınılması gerektiği belirtildi.

Güçlüoğlu, site ziyaretçilerine verilerinin güvende olduğu mesajının verilmesi gerektiğini söyledi.

Sekizinci maddede çok önemli bir konuya değinen uzman, müşterilere ürünlerin satın alınması konusunda güven sağlanması gerektiğini, onların bilgilerinin gizliliğini korumak için gerekli özellikleri taşıyan saygın bir site olduğunuzu göstermeniz gerektiğini belirtti. Bir başka maddede de müşteri odaklı olmayı önerdi.

İnsanların ürünü almadan önce dokunma ve deneme gibi bir imkanı olmadığından, uygun fiyat, ücretsiz kargo, satın alma sürecini kısa tutmak gibi kolaylaştırma yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak ise sosyal sorumluluğa önem verilmesi gerektiğini belirtti. Markaların imajını artırmaları için çevre dostu sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının insanların hem hoşuna gideceğini hem de sizi destekleyeceğini dile getirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR