12 Şubat 2019 Salı

PTT Drone İle Kargo Teslimatına Hazırlanıyor


PTT'de drone ile kargo teslimatı dönemi başlıyor. Pilot il olarak Ankara'da başlayan drone ile kargo dağıtımı İstanbul ve İzmir'de de yaygınlaştırılacak.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, PTT’nin her yıl rekor kırarak büyüdüğünü ve 2019’dan da oldukça umutlu olduklarını belirtirken, kargo taşımacılığında da drone dönemine başlayacaklarını ifade etti.

Kurumun paradigma değişikliğine giderek hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi planladıklarını dile getiren Bozgeyik, “Bunu yaparken de öncelikle mobil araçlarımızı sahaya çıkarttık. Mobil araçlarımızla bir tarafta ulaşamadığımız, erişemediğimiz noktalar varsa oralara gitmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Vatandaşların kargolarını istedikleri yerde, istedikleri zamanda, kendilerine gönderilen özel şifre vasıtasıyla alabileceğini ifade eden Genel Müdür Bozgeyik, yerli ve milli Kargomatik makinelerinden 100 tanesinin pilot il olarak Ankara’ya yerleştirildiğini söylerken, İstanbul ve İzmir’de de bu projenin yaygınlaştırıldığını ifade etti.  

PTT’nin büyüme trendinin her yıl rekor kırdığını söyleyen Bozgeyik, sözlerine şöyle devam etti: “2019'dan çok umutluyuz. Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. PTT'nin büyüme sürecinin bu yıl da başka bir rekorla sonuçlanacağına PTT ailesi olarak inancımız tamdır. İnşallah drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatmış olacağız.”

8 yorum:

  1. Çok değişik bir proje umarım faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl uygulanacak çok merak ediyorum açıkcası

      Sil
  2. Sibel hanıma katılıyorum: Ptt uçmaya başladı :)

    YanıtlaSil
  3. Normali yapsın zamanında getirsin yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında biraz da kargo firmaları piyasayı hızlandırma girişimi ile yola çıktıkları için PTT bize yavaş geliyor. Hele bir yurt dışı gönderin PTT ile aylar sürer varması :)

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR