2 Temmuz 2019 Salı

Radyo Işınımlı Pedsiz ve Kablosuz Şarj Teknolojisi


Merhaba,

Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli, hayatımızın en önemli yerine oturdu kaldılar. Akıllı telefonlarda en büyük yaşanan sıkıntılardan bir tanesi biten şarjları tabi ki. Önemli bir konuşmanız esnasında ya da oyununuzun tam ortasında biten şarj bizleri çılgına çevirmeyi başarıyor.

Kablosuz şarj teknolojisini Ossia şirketi bir adım daha öne taşıyarak telefonları tamamen havadan şarj etme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Ossia'nın radyo dalgası üzerinden tamamen kablosuz şarj sistemi yaratmaya olan tutkusu, ABD Federal Haberleşme Komisyonu'nun onayı ile gerçeğe bir adım daha yaklaştı. Gelen onayın ardından, kablosuz şarjın sınırlarının genişlemesinin ve fiziksel bir ped yerine, radyo dalgaları ile "havadan" şarj imkanının kapıları açılmış oldu.

Ossia'nın kablosuz şarj teknolojisi, Wi-Fi ağları tarafından kullanılan 2.4 GHz radyo frekansları yoluyla güç sağlayabiliyor. Şirket, FCC'nin verdiği onayın ardından yaptığı ilk açıklamada, bu sertifikanın geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu söylüyor. Özellikle Nesnelerin İnterneti konusunda bu yeni teknolojinin önemli bir yeri olacağı muhakkak. Böylece ağa bağlı olan cihazlar, aynı anda güç gereksinimini de karşılayabilecek.

6 yorum:

  1. Paylaşımlarınızın devamını dilerim. Yeni paylaşımlarımı okudunuz mu?

    YanıtlaSil
  2. Şarj sorunu ortadan kalkacağa benziyor ama bu da beraberinde farklı aksaklıklar getirmez umarım.

    YanıtlaSil
  3. Dünya teknoloji adına güzelleşiyor diyecektim ama
    Rehutu nun dediği gibi beraberinde başka sorunlar da ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
  4. Şarj büyük sorun olabiliyor maalesef Güzel bilgilendirici bir paylaşım
    teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  5. Biten şarj nasıl çılgına çevirmesin ki bizi? Akıllı telefonlarımız neredeyse bir uzvumuz haline geldi, aniden şarjın bitmesi soluğumuzun kesilmesi, yaşam enerjimizin tükenmesine benzer bir etki yaratıyor :D Nasıl bir bağımlılık yarattıysa artık... Tabii bu bağımlılığın her daim taze kalması adına bizi daha çok cezbeden teknolojik gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Elbette kablosuz şarj teknolojisinin bir adım daha ileri taşınması daha tatmin edici olacaktır ama bu gelişmeler ruhsal ve genel sağlığımızı nasıl etkiler, tartışılır...
    Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Kablolar beni sinir ediyor zaten.. Evin her yerindeler. Bir de dışarıdaysak zaten şarjın bitmesi bu zamanda artık tahammül edemediğimiz bir durum.Kablosuz şarj teknolojisi işe yarayacak bir teknoloji..

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR