28 Temmuz 2019 Pazar

Sizi Serinleten Bir Tişört İster Misiniz?


Teknoloji devi Sony, ısınan havalarda insanları serinletmek için yeni bir çözümle ortaya çıktı. Japon şirket Sony Reon Pocket olarak adlandırdığı yeni ürünü ile tişört kliması üretmeyi planlıyor.

Sony’nin 2015 yılında başlattığı kitlesel form platformu olan First Flight’dan sıcak havalara karşı yeni ürün tanıtıldı. Reon Pocket adı verilen küçük klima, tişörtünüzün sırt bölmesinde gizlice konumlandırılabilen küçük bir mekanizma olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli değiştirilen ve ter içinde kalan tişörtlerin yerini artık Sony Reon Pocket'in alması bekleniyor.

Akıllı telefondan daha küçük olan minyatür klima genellikle otomobillerde ve şarap soğutucularında kullanılan bir Peltier elemanı kullanarak kullanıcıyı soğutacak. Bataryası 90 dakikalık kullanım süresine sahip olduğu iddia edilen cihaz iki saatte de tam şarj noktasına ulaşabilecek.

Ayrıca mobil uygulama desteğiyle ısıyı kendinize göre istediğiniz gibi ayarlayabilecek hatta soğuk havalarda ısıtıcı olarak da kullanabileceksiniz.

4 yorum:

  1. Özellikle bu yaz sıcak havadan çok çekiyorum. Hiçbir yaz mevsiminde bu derece sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Bu teknoloji Türkiye'ye gelsin. Anında alacağım :-)

    YanıtlaSil
  2. bir tekstil mühendisi olarak bu paylaşıma özellikle tesekkür ediyorum..daha önce görmemiştim..biz malesef büyük markaların fasoncusu olmaktan ileri gidemedik.yine hayıflandım sektörüm adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazarda büyük yerimiz olmasına rağmen öncü olamıyoruz nedense bu da dediğiniz gibi fason ve kalitesiz işçilik gibi nedenlerden kaynaklanıyor

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR