17 Nisan 2018 Salı

Kendinizi biraz geliştirerek bu işleri evden yapabilirsiniz


Dünya da hızlı büyüyen bu meslekler bir çok kişiye kazanç kapısı olmaya devam ediyor.

Evden çalışarak para kazanmak istiyorsunuz ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz ya da ölmek üzere olan bir kariyere başlamak istemiyorsunuz. Bu konuda yaptığımız bazı çalışmalar ile dünyada en hızlı büyüyen ve popüler olan evden çalışarak para kazandıran meslekleri belirledik. Buna göre aşağıda anlatacağımız 5 meslekten bazıları henüz çok bilinmiyor.

İşte evden para kazandıran meslekler

1 – Kişisel Finans Danışmanı

Bir finans danışmanı olarak insanlara finanslarını başarılı bir şekilde kullanma imkanı verebilirsiniz. Buna göre, müşterilerinizin sabit gider ve gelirlerini karşılaştırarak harcamalarını yönlendirebilir, zor durumlara düşmelerini engelleyebilir, yapacakları büyük harcamalar konusunda yönlendirebilirsiniz. Bu mesleği yapabilmek için muhasebe, matematik, piyasa, fiyat, ürün ve marka bilgisine ihtiyacınız bulunmaktadır.

Bu mesleğin 2014 ve 2024 arasında %30 oranında büyümesi bekleniyor ve dünyadaki ortalama yıllık kazancı yaklaşık 90 bin dolar olarak görülüyor.

2 – Bilgi Güvenlik Analisti

Özellikle firmaların ve tüzel kişilerin dünya genelinde ihtiyaç duydukları bu meslek, müşterilerinin internet ortamındaki verilerinin ve sistemlerinin sanal saldırılara ve hacker’lara karşı savunulması ile ilgilenir. Bu meslekte evden para kazanarak dahi başarılı olabilirseniz, kendinize ait bir sanal güvenlik firması kurmanız kaçınılmazdır. Mesleği başarı ile yapabilmeniz için programlama dili ve internet teknolojileri konusunda oldukça yetenekli, bilgili ve deneyimli olmalısınız.

Mesleğin genel büyüme oranı %18 olarak karşımıza çıkıyor ve dünya genelinde ortalama yıllık kazancı 100 bin dolar civarında.

3 – Yazılım Geliştirici

Evden para kazanma konusunda yazılım geliştiriciler en popüler olanlar arasında olarak görülür. Bu mesleği başarı ile yapabilmek için ya eğitimini almış olmak ya da uzun yıllardan gelen bir deneyime sahip olmak gerekmektedir.

Yıllık ortalama 120 bin dolar gelir elde edilebilen mesleğin genel büyüme oranı ise %17 civarında seyrediyor.

4 – Teknik Yazar

İnternet dünyasında bir çok firma sürekli olarak yeni içeriklere ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle piyasada bir çok freelance yazar dolanmaktadır. Başarılı bir yazar olabilmek için çeşitli internet teknolojilerine, bilgisayar uygulamalarına ve yabancı dillere hakim olmak gerekirken teknik yazarlıkta ibre biraz daha artıyor. Teknik yazarlık belirli bir alanda, o alan konusunda eğitim almış, çalışmış ya da deneyim kazanmış kişiler tarafından, içeriklerin oluşturulmasıdır.

Mesleğin büyüme oranı %10 olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde ortalama yıllık kazancı ise 85 bin dolar civarında.

5 – Çevirmen

Özellikle firmaların ithalat ve ihracat gibi aktivitelerinde ihtiyaç duyduğu bu mesleğin çalışanları, evden çalışarak da oldukça iyi paralar kazanabilmektedirler. Bu işi yapmak isteyenlerin müşterileri, firmalar, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, turistler, girişimciler, internet siteleri olabilmektedir.

Mesleğin büyüme oranı %30 civarında seyretmektedir. Genel ortalamaya bakıldığında ise yıllık kazancı 50 bin dolar civarındadır.

Daha önce de söylediğimiz gibi bu mesleklerin bazıları şu anda Türkiye’de pek tanınmamış olmalarına rağmen bu işleri yapanlara ihtiyaç, gelişen teknolojiler sebebiyle de sürekli olarak artış göstermektedir. Dünya genelinde maaş ortalamaları Türkiye’ye göre farklı olduğu için kazanç miktarlarını da buna göre uyarlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR