20 Aralık 2018 Perşembe

Arabalara ilginiz varsa bu işleri mutlaka yapın



Otomobillere ilginiz varsa tabi ki otomobil alım satımı yapmak eğer ki parayı döndürebilecek kadar paranız varsa istediğiniz bir şeydir.

Son düzenlemeye göre her bir kişinin yılda tek araç satma zorunluluğu geldi ve vergi levhası olmadan satış yapmak yani satıştan para kazanmak iyice zorlaştı. Bu satış işlemlerini yakınlarının üzerinden yapıp kazancını sürdürmeye çalışanlar muhakkak var ve devam ediyorlar.



Diyelim ki elinizde yüklü miktarda sermayeniz var ve ne iş yapacağınıza karar veremiyorsunuz. Sermayenizi kullanarak araç alım satım işine girebilir sattığınız araçlardan 1000 – 5000 TL kar elde edebilir. Yada sermayenizi hiç kullanmadan alıcı ve satıcıyı buluşturarak ciddi komisyonlar elde edebilirsiniz. Yakın çevrenizdeki insanların arabalarını iş yerinizin önünde sergiler ve belirlediğiniz fiyatlardan satarak bu işe başlayabilirsiniz.

Oto alım satımı yaparken bir yandan da otomobil sektörü içinde olmanızı fırsat bilerek 2. el araçlarınızı kiralayabilir bu sayede hem oto alım satımı yaparak hem de RENT A CAR  işi yaparak karınıza kar katmış olursunuz.Arabalarınızı geometrik diziler halinde kiralamayı başarabilirseniz satmaktan elde edeceğiniz karın en az 4 katını elinizdeki arabaları kiralayarak elde edebilirsiniz.

Her işte olduğu gibi mutlaka bir risk faktörü olduğunu unutmamalıyız. Ne iş olursa olsun yapmayı düşündüğünüz iş için öncelikle maliyet analizi ve iş yerini açtıktan sonra karşınıza çıkabilecek aksilikleri ön görebilmenizde fayda vardır. Bu ön görünüz gelecekte karşılaşacağınız problemlere karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır.

Araç alım satımı işinde kararlıysanız en çok karın olduğu araçlar ticari araçlar olduğunu dip not olarak geçmek isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR