22 Aralık 2018 Cumartesi

Online oyun çılgınlığı, level yap sat

Yoğun iş hayatı, zorlu sınavlar arasında nefes almak isteriz ve eğlenceli zaman geçirmek için arayış içine gireriz. Sevdiğiniz bir oyunu bilgisayarınıza indirip oynayabilirsiniz ancak laptopunuzun belleğinin dolması sorunuyla karşılaşabilirsiniz. İnternetiniz varsa online olarak oyun oynamak, iyi bir alternatif olacaktır. Ayrıca tek bir oyun oynamak zorunda değilsiniz, farklı birçok oyun arasından tercih yapabilirsiniz.

Oyun oynamaktan zevk alan birçok tüketicinin talebini fark eden firmalar, detaylı ve gerçeğe yakın görüntü kalitesine sahip oyunlar geliştirirler. Online oyun satmak, girişimci ruha sahip kişilerin para kazanma yöntemi olabilir. Oyun sitesi kurarak çok para kazanmanız mümkün. Biraz araştırma yapıp doğru adımlarla ilerlerseniz, uzun soluklu kazançlar elde etmeniz söz konusudur. Ülkemizde 10 milyona yakın kişi oyun oynuyor ve gençler arasında tatlı bir rekabet oluşuyor. 24 saat canlı yayın yapan radyo kanalları var ve oyun sevenlerin iletişim kurmasını sağlıyor.


Son yıllarda yapılan araştırmalar, online oyun satışlarında en çok tercih edilenin Global Offensive oyunu olduğunu gösteriyor. H1z1, Paydal2, Rocket Legaue, Left 4 Dead 2, Knight Online, Metin 2 ve Wolf Team  çok satılan diğer oyunlardır. Bir oyunu sürekli oynayanlar, bazı bölümleri geçmekte zorlandıklarında item satın alırlar. İtem, oyunun içinde ihtiyaç duyulan bir eşya, altın, ürüne verilen addır. Oyun sitesi satışı yanında, item satışı yaparak da gelir elde etmeniz mümkün.

Online oyun satmak yanında, çok oynanan oyunları  belirli seviyeye getirerek, başkasına devredebilirsiniz. Dünyada oyun oynayan milyonlarca genç vardır. Dünya çapında oyun turnuvaları yapılır ve en yüksek puanı alanlara büyük para ödülleri verilir. Dünya Oyun Şampuyonası’nda en başarılı olan ülkeler, Güney Kore ve Japonya’ dır. Ülkemizde internet kullanımının artması, oyunlardaki başarı oranını da yükseltmiştir. Oyun geliştiren firmalar, % 70 i bulan pazarda, büyük payı almak için yarışırlar. Yılın belirli dönemlerinde yapılan turnuvalar, oyun sevenleri teşvik eder ve oyun pazarının kızışmasını sağlar. Gelişen oyun pazarında talebin artmasından siz de yararlanmak istiyorsanız, oyunların online satışını gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken en çok sevilen oyunları araştırmaktır.

Online oyun oluşturmak ve geliştirmek ortalama 4 yıl sürüyor. Çeşidine göre değişse de maliyeti 10 ile 50 milyon dolar arasında. Oyunun dizaynı güzel yapılırsa, ayrıntılar düşünülürse ve oyun sevenlerin istekleri gerçekleştirilirse emeğinizin karşılığını er ya da geç alırsınız. Oyun beğenilmezse tüm yatırımınızı çöpe atmış olursunuz. Risk almak, her işte olduğu gibi oyun satışında da gerecektir. Oyununuzun reklamı yapıp, farklı yerlerden oynama olanağıyla insanlara sunabilirsiniz.

Bazı oyunlar Türkçe açıklamalara sahip olması, çok aktivite ve hareketlilik içermesi nediyle çok oynanmaktadır. Oyunu gold, bronz, platin, premium özelliklerine göre 50 liradan 300 liraya kadar satabilirsiniz. Oyun içindeki gerekli duyulan itemleri de 15 ile 50 lira arasında satışa sunabilirsiniz. Bir oyunun mobil uygulamasın sunabilir, internet sitelerinde online olarak oyun sevenlere ulaştırabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Hemde nasıl bir çılgınlık aldı başını gidiyor bilgisayarlar yetmiyor gibi birde mobil platforma sıçradı sonumuz hayır olsun.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR