20 Ağustos 2019 Salı

Dokuma Tezgahlarının Minyatürünü Yapıp Satmaya Başladı



Merhaba,

Yukarıdaki resimde gördüğünüz kişi Metin Usta, Denizli'de yaşıyor. Yıllarca geleneksel dokuma tezgahı üreten Metin Özmen, teknolojinin gelişmesinin karşısında duramadı ve işinden oldu.

Metin Usta yılmadı dokuma tezgahının gerçeğini satamayınca elektrikle çalışan minyatürlerini üretmeye başlayan Özmen, tanesini 15 bin liradan satışa çıkardı.


Yeteneğini bir süre demir ve tahta parçalarıyla süs eşyası yaparak değerlendiren Özmen, eski işinde ürettiği kol gücüyle çalışan dokuma tezgahlarının minyatürlerini yapmaya karar verdi.

Özmen, 3 aylık çalışmayla yaklaşık 30 santimetre boyunda, minyatür dokuma tezgahı yapmayı başardı. 

Tezgahın kamçı, falaka, mekik, tefe, eksantrik gibi tahta ve demir parçalarını atölyesinde tek tek el işiyle yapan Özmen, montajını da günlerce uğraşarak tamamladı. Özmen'in 3 ayda yaptığı elektrikle çalışan minyatür dokuma tezgahında minik ürünler dokunabiliyor.


7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bende tebrik ediyorum kendisini güzel bir iş çıkarmış

      Sil
  2. helal olsun. geleneksel tekstil bakımından cok zenginiz ,desenimizle,anadoluya özgü tekniklerimizle..her sehrimizde ayrı hazine yatıyor..yurtd bazı takiplerim var..terapi merkesleri var..bu sekilde el dokuma tezgahlarıyla..benim kafamda var bazı projeler..benimle birlikte ölürler mi yoksa gün gelir gercek olurlar mı muamma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarı hikayeleri girişimci ruhlu kişilere yeni fikirlerde ufuk açması adına faydalı. Dediğiniz gibi vatanımızın her yerinden zenginlik fışkırıyor.

      Sil
  3. ne cok yazım hatam olmuş..özür.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir çalışma olmuş. Yaratıcı fikir ve sabırla başarılamayacak şey yok galiba. Bu arada ben sizi son paylaşımımda mimledim Erhan Bey. Çok sevindiniz değil mii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim mimlenmek benim için bir yaşam gereği :) elinize sağlık

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR